Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:42, 17 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Te ślady , to mi wyglądają na ślady ptasie, może to bażanty? Te zadrapania na śniegu, to jakby od skrzydeł były.

Haniu witam Cię u mnie chyba po raz pierwszy Jak się mylę to mnie popraw, ale Twoje wiersze czytam na innych wątkach wszystkie
Wiesz , że możesz mieć rację to mogą być one, bo tam jest obok to wrzosowisko z korzeniem na którym są ślady nocowania i teraz jeszcze blisko mostek, może się okazać , że im służy za grzędę.....i tyle mi da , że go pomaluję Dzięki I zapraszam
hanka_andrus 14:50, 17 sty 2016

Zaglądam do Ciebie często, ale się nie wpisuję, żeby nie wprowadzać chaosu w dyskusjach.

Zimą bażanty dość blisko podchodzą do domostw i nawet nocują w pobliżu, jak są drzewa i iglaki. Wiosną się wyniosą dalej.
Katkak 15:20, 17 sty 2016

Sylwuś pomyślałam sobie, że tu, w przydomowym jest idealne miejsce na rodki . Jest sporo cienia od sąsiada, więc nie przypalałoby ich .
sylwia_slomc... 16:08, 17 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam do Ciebie często, ale się nie wpisuję, żeby nie wprowadzać chaosu w dyskusjach.

Zimą bażanty dość blisko podchodzą do domostw i nawet nocują w pobliżu, jak są drzewa i iglaki. Wiosną się wyniosą dalej.

Tym bardziej mi miło, ze ślad zostawiłaś U nas bażanty nocują na drzewach przez cały rok(koguty), kury widuję tylko wiosną i latem jak młode wyprowadzają, jedna wysiedziała jajka w naszej łące kwietnej I kuropatwy też się trafiają
sylwia_slomc... 16:15, 17 sty 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś pomyślałam sobie, że tu, w przydomowym jest idealne miejsce na rodki . Jest sporo cienia od sąsiada, więc nie przypalałoby ich .

Kasia mam posadzonego jednego rodka , dwie azalki wielkokwiatowe i dwie z tych zimozielonych drobnolistnych, ale moja wiedza na ich temat była taka, że mają mieć kwaśno, wiec zakwaszałam nawozami i sadząc wymieszałam glinę z trocinami, nie wiedziałam , że trzeba ziemie wymieniać na torf. Teraz znam już Bogdzię i wiedzę większą na temat ich sadzenia.....myślę , żeby je wiosną po kwitnieniu przesadzić w wymienioną ziemię, ale troche się martwię , że jak rów znowu wyleje to mi zgniją bo glina długo wodę trzyma, a to miejsce zaraz nad rowem jest. Planuje jeszcze azalki na trocinówce poniżej suchego strumienia, tam też dość szybko będzie ciut cienia bo po sąsiedzku posadzone 4 lilaki , a już ładnie zaczęły rosnąć
kasiek 19:12, 17 sty 2016

Oho - remotny w parze z ogrodowymi pomysłami - masz parę kobieto - ale w sumie co ja się dziwię, i jeszcze swoich facetów masz takich obrotnych
sylwia_slomc... 20:19, 17 sty 2016

Kasia no robię co mogę, co się w danej chwili da i na co akurat mam materiały
sylwia_slomc... 20:24, 17 sty 2016

Jeszcze zimowych widoczków ciut

Tu się szykuje drobna zmiana bo błędy konstrukcyjne wychodzą przy porywistych wiatrach

I nasze rośliny choć w dużej mierze bezlistne teraz to jednak widoczne jak urosły

Sylvana 20:24, 17 sty 2016

Czytałam gdzieś o planach na podłogę z pomieszanych płytek.....mam taką w przedpokoju...jak chcesz to wrzucę jutro u siebie fotę....tak na chwilę
sylwia_slomc... 20:28, 17 sty 2016

Ten plastik w tym sezonie też wyleci

a za tym kołem będzie plac pod bacówkęmateriał już jest częściowo

wrzosowisko pod kołderką