Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anda 21:16, 16 sty 2016

Jednak u Ciebie to zimno. Tutaj tych pampasowych dużo kwitnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 21:19, 16 sty 2016

No niestety taki klimat, ale pono się ociepla to chociaż taki plus by był, że może się pampasowych doczekamy
Katkak 21:20, 16 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
I takie zwierzę co nam troszkę hienę przypomina

Wszystkie dekoracje zajęły 2 godziny, a jaka oszczędność kasy
Dzieciaki odwiedzające nasz ogród będą miały wiosną frajdę u wujka i ciotki

Filip stwierdził właśnie, że to piesek i, że macie niezły talent rzeźbiarski, a najbardziej spodobała Mu się sówka . Faktycznie czadowa .
Bogdzia 21:23, 16 sty 2016

Pampasowa nie na nasze zimy , jesli nawet wytrzyma i zakwitnie to kwiat nie ma żadnego porównania z tymi ze zdjec robionych w innych krajach. Moim zdaniem lepiej kupic cos innego .
sylwia_slomc... 21:29, 16 sty 2016

Katkak napisał(a)

Filip stwierdził właśnie, że to piesek i, że macie niezły talent rzeźbiarski, a najbardziej spodobała Mu się sówka . Faktycznie czadowa .

Kasia do rzeźby to temu daleko daleko i jeszcze dalej , ale innych nie potrafię.....tak sobie myślę , że taka powierzchnia u mnie , a już ją zapchałam i roślinami i "dekoracjami"
A przecież wiosna dopiero idzie i na bank sie nie powstrzymam przed kupnem następnych roślin

Bożenko jak wypadnie to żal nie będzie , że nie spróbowałam.....ale naiwna jestem Jak padnie posadzę coś innego
A śladów czasem nie rozpoznałaś??? Co to może być za zwierzak?
Sylvana 22:26, 16 sty 2016

Gardener27 napisał(a)
Dwa lata czekałem i nic Sadzonki były do bani ale liście miały piękne
Podobno kwitnie pampasowa Pumila

To właśnie Pumilę ja posiadam.
Jak przeżyje to się pochwalę....jak nie to....cóż, czekam do wiosny.

Ale z Was pracusie. Domowników przybywa a rąk do pomocy nie.
Teraz przydałaby się czarodziejska różczka, żeby zatrudnić towarzystwo do pracy przy produkcji kolegów
sylwia_slomc... 22:35, 16 sty 2016

Właśnie się namyślam czy już nie za dużo tego dobrego, bo jeszcze jak dojdzie bacówka i druga część rzeki, oraz ścieżka w brzeziniaku to zrobi się ciasno......a jeszcze bym chciała jedną ławkę do szałasu, jedną przy ścieżce w brzeziniaku i tą pergolę z ławeczką w pobliżu gunnery .....plus to co już jest to dużo. W przyszłości maja być jeszcze beczki drewniane i drewniane elementy lub urządzenia ze starych chałup i gdzie to wszystko wcisnę
Em załatwił drewnianą kołyskę malowaną w kwiaty chyba i myslę ja dać do ogrodu , ale mi trochę szkoda bo jak odnowię to będzie ładna.....może jak skończymy kominek i zniknie z gospody nadliczbowa cegła to tam ją ustawię bo to rarytasik jest
Sylvana 22:40, 16 sty 2016

A może coś chciał zasugerować?
Katkak 23:35, 16 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Właśnie się namyślam czy już nie za dużo tego dobrego, bo jeszcze jak dojdzie bacówka i druga część rzeki, oraz ścieżka w brzeziniaku to zrobi się ciasno......a jeszcze bym chciała jedną ławkę do szałasu, jedną przy ścieżce w brzeziniaku i tą pergolę z ławeczką w pobliżu gunnery .....plus to co już jest to dużo. W przyszłości maja być jeszcze beczki drewniane i drewniane elementy lub urządzenia ze starych chałup i gdzie to wszystko wcisnę
Em załatwił drewnianą kołyskę malowaną w kwiaty chyba i myslę ja dać do ogrodu , ale mi trochę szkoda bo jak odnowię to będzie ładna.....może jak skończymy kominek i zniknie z gospody nadliczbowa cegła to tam ją ustawię bo to rarytasik jest

Kołyski też żal by mi było do ogrodu dawać, to prawdziwa perełka .
sylwia_slomc... 00:04, 17 sty 2016

Sylvana napisał(a)
A może coś chciał zasugerować?

Nie w moim wieku no coś Ty