Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anabuko1 20:13, 09 lut 2016

O kurcze, nawet własne rybki masz??
Fajnie tam masz
Anda 20:17, 09 lut 2016

U Ciebie cieplutko, jeszcze tak ciepło w tym roku nie miałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 20:36, 09 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
O kurcze, nawet własne rybki masz??
Fajnie tam masz

To nie moje tylko u tatyJa się dorobiłam tylko welonki w oczku i kijanek
sylwia_slomc... 20:39, 09 lut 2016

Anda napisał(a)
U Ciebie cieplutko, jeszcze tak ciepło w tym roku nie miałam

Ciepło , że nie raz w kwietniu tak nie bywa .....w nocy pada w dzień świeci i cały czas ciepło, a za tydzień dwa trawa się zazieleni
Ciągnie mnie przy tej pogodzie do ogrodu , ale czasu brak bo dzień jeszcze za krótki, ale jak mu jeszcze godzinka przybędzie to już będę działać na całegoDzisiaj uskuteczniałam porządki na balkonie......to trochę w ziemi pogrzebałam
Anda 20:46, 09 lut 2016

Też by mnie ciągnęło, przy takiej pogodzie Jednak to luty dopiero, trzeba chyba o tym pamiętać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
21:00, 09 lut 2016
Anda napisał(a)
Też by mnie ciągnęło, przy takiej pogodzie Jednak to luty dopiero, trzeba chyba o tym pamiętać.

trzeba pamiętać że luty....zwłaszcza że na jutro śnieg z deszczem u nas nadają ...a dopiero dzisiaj wiatr się trochę opanował ..bo wczoraj prawie mnie porywało
22:16, 09 lut 2016
Sylwia przeglądam moje angielskie fotki ...i mam inspirację dla ciebie z Wisley Garden

może całkiem inne rośliny na łąkę zakupiłaś ...ale popatrz sobie ...choć wydaję mi się że taki zestaw roślin nie łatwo jest utrzymać należycie przez cały sezon.

i tak sobie pomyślałam że na twoja łąkę to dziewanna by tez mogła ładnie wyglądać
sylwia_slomc... 22:19, 09 lut 2016

U nas dziewczyny regularna wiosna, deszczyk nocą w dzień słoneczko i tylko o gunnerkę się martwię , bo jak odkryję zacznie do światła rosnąć , jak przykryta to też rośnie......tak źle i tak nie dobrze, a zal mi stracić pierwszy przyrost liści bo już na jesieni fajnie wyglądała i spora była
sylwia_slomc... 22:25, 09 lut 2016

Justynko śliczne dzięki , moje marzenie to właśnie łąka kipiąca kwieciem
W zasadzie gdybym całej trawy nie kosiła kwitłoby mi .......mleczem
Zobaczymy co z tego mojego zestawu skiełkuje i zakwitnie, jak się nie uda to będzie ostatnia próba z nasionami , najwyżej ją regularnie będę obsadzać nadwyżkami bylin i dwuletnich
Posieję chyba z końcem marca w grunt jak będzie ciepło, bo może wtedy niebo podleje i skiełkują, zeszły rok był za suchy na nasiona........ale by był czad jakby w tym sezonie skiełkowały zeszłoroczne
sylwia_slomc... 22:35, 09 lut 2016

A jeszcze tak na marginesie wcale nie jest łatwo utrzymać ładną łąkę kwietną na takiej ziemi jak moja.
W ostatnim sezonie moja kwitła dwa razy raz koniczynką i smagliczkami , a drugi koniczynką i kąkolem
Ale jakby taką łąkę naparstnic mieć

Dziewanny doczekałam się całej jednej sztuki i to wcale nie w łące

Moja wiosna wspominkowa dla Was

najwyżej obsadzę łąkę wiesiołkiem .....mnoży mi się na potęgę.....ładny wiosną i jesienią