Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:17, 11 lut 2016

zszywka napisał(a)
U mnie są wszystkie możliwe pogody od rana deszcz a raczej ulewa, potem śnieg, następnie cuuudne słońce a teraz jest zachmurzone niebo..

U nas też się jeszcze chmury przewalają po niebie, ale oblot po ogrodzie udało mi się zrobić
Przyciachałam za radą Madżenki graby.......i tyle mi się udało , ale od razu lepiej się czuję

Ale jak tak patrzę teraz na ogród to ciężko mi sobie wyobrazić , że za jakieś 2 miesiące będzie burza kolorów...........bo teraz szaro
Nie wiem jak będzie w sobotę bo planów mam huk , a nie wiadomo czy aura na wszystkie pozwoli.
Muszę przyciąć drzewka, trawki, ściąć jedną wiśnię, i przetransportować brzozę od sąsiadki bo już władze poinformowała o wyłomie
A jeszcze trzeba wkopać plastry pod szałasem i ściągnąć trawkę pod rabatki.............i posadzić prymulki, które kupiłam w niedzielę
Agania 18:41, 11 lut 2016

Plany masz ambitne, naładowałam akumulatory u Ciebie, uwielbiam wszelkie kwiecie, a twoja łąka kwietna podoba mi się najbardziej
U mnie biało
Katkak 19:03, 11 lut 2016

Sylwia czyżby ta wiśnia do wycinki wylatywała z przydomowego??? Plany jak na moje możliwości do rozłożenia na tydzień, ale Wy pracusie pykniecie to w jeden dzionek .
sylwia_slomc... 19:31, 11 lut 2016

Agania napisał(a)
Plany masz ambitne, naładowałam akumulatory u Ciebie, uwielbiam wszelkie kwiecie, a twoja łąka kwietna podoba mi się najbardziej
U mnie biało

U nas już po śniegu..........widać a kysz pomogło, ale rośliny pomarnione bo ciężki był I w ogóle tak ponuro, nie znoszę takiej pogody.
Też ładowałam dzisiaj akumulatory w przelocie po ogrodzie i przycince żywopłotu grabowegoPomogło
sylwia_slomc... 19:37, 11 lut 2016

Katkak napisał(a)
Sylwia czyżby ta wiśnia do wycinki wylatywała z przydomowego??? Plany jak na moje możliwości do rozłożenia na tydzień, ale Wy pracusie pykniecie to w jeden dzionek .

Kasiu tak ta co tak mocno nachylona nad rowem.....jest obawa, że wywali się jak rów będzie podbierany, a wiatr powieje, a jak się wywali to na młodziutką czereśnię i jabłoneczkę, no i strasznie je cieniuje.
Plany muszą być , a co się uda zobaczymy, roślinki przycinam ja , a chłopaki zajmą się drzewami tzn wiśnią i brzozą.
Rumianka 19:41, 11 lut 2016

Planów masz całą masę, może zabraknąć Ci dnia na tyle prac...Nam zdarzyła się na początku taka sytuacja: robiliśmy szalunek pod murek oporowy, a że szło dobrze, to żal było pracę przekładać na następny dzień, więc przy świetle żarówki na kiju prace trwały do godz. 0,30 w nocy. Sąsiedzi pewnie mieli niezły ubaw...albo pukali się w czoło na nasz widok...
sylwia_slomc... 19:49, 11 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Planów masz całą masę, może zabraknąć Ci dnia na tyle prac...Nam zdarzyła się na początku taka sytuacja: robiliśmy szalunek pod murek oporowy, a że szło dobrze, to żal było pracę przekładać na następny dzień, więc przy świetle żarówki na kiju prace trwały do godz. 0,30 w nocy. Sąsiedzi pewnie mieli niezły ubaw...albo pukali się w czoło na nasz widok...

Ha ha nie dziwne mi to Elisko jak kończyłam malowanie elewacji warsztatu do lampy nosem prawie dotykając ściany.
Jak się chce to się da. Trzeba dużo zaparcia, żeby się nie poddać.
ale do domu to już mnie eM prowadził bo nie miałam sił nimi ruszać.......2 lata temu, a zostało jeszcze pomalować na drugi raz
Sąsiadami się nie przejmuj bo potem zazdroszczą efektów , ale sami by się tak nie poświęcili.
AnnaCh 19:58, 11 lut 2016

Oj tam, oj tam u mnie wylewali strop na domu przy świetle halogenu do północy, bo była burza i betoniarnia miała opóźnienia, gruszki przyjechały późno, a wiadomo, że strop to trzeba na raz wylać
Ostatnio w sumie też betonowali mi fundamenty pod wiatę po ciemku
sylwia_slomc... 20:44, 11 lut 2016

Aniu nas w lecie w każdą sobotę nocka przy robocie zastaje......ale satysfakcja z wykonania bezcenna
Dziewczyny najważniejsze, że realizujemy marzenia
sylwia_slomc... 21:07, 11 lut 2016

Z dzisiejszego przelotu mam takie
krokusy wystrzeliły od soboty mocno

ale iryski jakaś zaraza grzybowa wzięła, albo umarzły bo leżą i listki w połowie brązowe

jagoda kamczacka lada dzień zakwitnie

rokitniki nawet w zimie ładne....jednego dziś ratowałam bo kret podrył , a wiatr prawie położył

metasekwoja też w pączusiach