Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

malgorzata_s... 09:58, 23 lut 2016

Prooooszę masz iryski Muszę zobaczyć jak moje Ślicznie są
sylwia_slomc... 10:02, 23 lut 2016

marzena napisał(a)
no, widzę, że wszystko pcha się do góry ! ale te iryski najcudniejsze
mam też takie, ale jeszcze ich nie zauważyłam w tym roku...

W sobotę ani śladu pączków nie było , a wczoraj taka niespodzianka
Zobaczysz też Cię zaskoczą
sylwia_slomc... 10:05, 23 lut 2016

Sylvana napisał(a)
Ale masz pospieszalskie te iryski....w lutym? a co będzie wiosną kwitło...hortki? Wszystko już rośnie u Ciebie pełną parą....jak Wy tak i roślinki - muszą jakoś za Wami nadążyć.....eeeech niedobrzy ludzie, spać nie dają

Ale ty po nocach siedzisz!!!
W lutym kwitną po raz pierwszy bo z reguły z początkiem marca się pokazywały pierwsze raczej były krokusy , a teraz na odwrót.
wołaliśmy wiosnę to ją rośliny przyniosły U mnie już pierwsza żaba się obudziła i komary
zapomniałam napisać , że ten avatar bardziej napawa optymizmem i niech Ci już tak zostanie
sylwia_slomc... 10:08, 23 lut 2016

Milka napisał(a)
Sylwia, szybko wiosennie, alez ta pogoda miesza, ale zeby iryski juz kwitly, nie diwie sie, ze tak cie ciesza, moje nic a nic, daleko za toba. Deszcz leje i leje i tak ma byc az do polowy marca, straszne (

Zrobiły mi mega niespodziankę
U nas dzisiaj też już brzydko, ale jak tak ciepło będzie to zaraz pąki na brzoskwini i moreli pękną......niewiele im już brakuje
sylwia_slomc... 10:09, 23 lut 2016

anbu napisał(a)
Wpadam z rewizytą Wielokrotnie tu byłam ale śladu nie zostawiłam.
Pozdrawiam.
Witam Aniu w moich progach wiosennie już
sylwia_slomc... 10:17, 23 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)

Problem w tym, że patyki w wodzie puszczają liście, rosną ładnie, a potem ni z gruszki ni z pietruszki padają, zanim puszczą korzenie. To samo mi robią w doniczkach ukorzenianie. Rosną, a potem padają

Altanę obejrzałam i ciągle mam wrażenie, że jak dasz jej dach to konstrukcja będzie na wiatr za słaba.. może ją zassać do góry, w dodatku to jest na górce, teren odkryty.. Powierzchnia dachu spora, a konstrukcja "oszczędnościowa".

Ławeczki widziałam, wspominki też obejrzałam.... a iryski wyglądają na Harmony, ale jest tyle odmian, że nawet swoje mylę na obrazkach Moje jeszcze śpią, ziemia dla nich za zimna.. niestety glina się długo nagrzewa.

Pewnie jeszcze w tym sezonie szałas przejdzie chrzest bojowy......ogród ubezpieczyłam to może na nowe materiały starczy. Dach też z maty wiklinowej to dużego oporu nie powinien stawiać......okaże sięKonstrukcja oszczędnościowa bo to nie priorytet dla mnie w tej chwili Planuję posadzić przy ściankach pnącza które dodatkowo uziemią konstrukcję, a dookoła będą rosły krzewy , żeby ciut osłonić. Folie sąsiadów na pagórku dają radę to może i nam się uda. Pionowe elementy wkopane w ziemię na 0,5 m a odstępy między nimi to 1m.
Gosiniak 10:32, 23 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wszystkie jutrzejsze plany poszły chyba spać bo na polu ........biało Kwiatków się nie doszukam pod śniegiem , a miałam nadzieje na ciemierniki już.
chciałam opryski miedzianem zrobić i wiśnia miała być wycięta, ławka wkopana, szałas kończony, mostek malowany i dooooopa. Złośliwość losu, jak człowiek ma czas coś podziałać to pogody niet. w tygodniu ma być ładniej , ale siedzę w robocie, a następny weekend i kolejny tydzień leje na całego więc złapie mnie przy tej robocie marzec jak tak dalej będzie.
Poczyniłam dzisiaj plany , a pro po wiosennych zakupów na razie bylinowe tylko, a jeszcze chciałabym rodki i azalki......no i lista z chciejstwami czeka Podsumowałm też wstępnie materiały potrzebne do realizacji tematu chodnika w przydomowym i rowu i wychodzi na to , że jeden temat chyba w tym sezonie trzeba będzie sobie darować.......nie udźwigniemy tyle na raz

Doczytałam co tam miało być robione, nie martw się wszyscy czekamy i się doczekamy. Ja z kolei chciałam olejowym pryskać i też nic. A napisz czy miedzianem wszystko pryskasz, czy tylko wybrane, ja nigdy tego nie robiłam, choć wiem że wiele osób tak zaczyna sezon.
Idę czytać dalej
Gosiniak 10:45, 23 lut 2016

Doczytałam do końca, ale Wy pracusie jesteście, gratulować tylko
Altanka super, ławeczka i takie połacie, o mostu to już nawet nie wspominam, pięknie
No i wiosna już masz, oj zazdraszczam
Milka 11:04, 23 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zrobiły mi mega niespodziankę
U nas dzisiaj też już brzydko, ale jak tak ciepło będzie to zaraz pąki na brzoskwini i moreli pękną......niewiele im już brakuje

Powiem tyle, ze nalezy ci się ta niespodzianka
Owocowe szybko startuja, bieliłas pnie?
sylwia_slomc... 11:17, 23 lut 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Prooooszę masz iryski Muszę zobaczyć jak moje Ślicznie są
Uwielbiam mocne intensywne kolory szczególnie wiosną Sprawdź u siebie koniecznieJa na bank nasadzę ich więcej