Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:53, 22 lut 2016

margaretka3 napisał(a)

Eee tam kot, to ławeczka dla zakochanych przecie. Szerszej nie trzeba

Gosiu na miłości ma jeszcze czas i na przytulanki ( ale kochliwy jest okrutnie)Chyba, że to będzie ławka dla babci i dziadka i będziemy sobie z laseczkami w okularkach siedzieć
MirellaB 14:32, 22 lut 2016

Macham do Ciebie z deszczowej wioski
Urszulla 16:06, 22 lut 2016

Myślę że ta ławeczka dla mocno zapracowanych bardzo dobra, dla tych w rajstopach zawsze coś można dostawićto taka mała dygresja na pochwałę pomysłu....jak dobierzesz scenerię będzie fantastycznie. Poza tym u Ciebie ogólnie biało-brzozowo z tymi wyrabianymi dodatkami ogrodowymi i nie zapomnij przy tym o zimozielonych akcentach, mam na myśli bukszpany albo jakieś karłowe odmiany tui- wtedy ta ławeczka i te postaci będą dobrze widoczne. Tak mi się nasunęło tylko ogólnie, bo nie znam Twojego ogrodu zbyt dobrze....wiem że masz posadzone tuje, ale ja myślę o takich kulach albo małych stożkach gdzieniegdzie. Przepraszam jak coś za dużo mieszam albo się wtrącam.
sylwia_slomc... 20:05, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Macham do Ciebie z deszczowej wioski

U nas dzisiaj śliczne słonko było i Halny Odmachuję

Urwałam się wcześniej z biura i zdążyłam psiknąć miedzianem brzoskwinie i morele, oraz tuje te co mi co roku grzyba łapią
Domalowałam też do końca mostek, ale ostatnie deski to już na czuja po ciemku
sylwia_slomc... 20:18, 22 lut 2016

Urszulla napisał(a)
Myślę że ta ławeczka dla mocno zapracowanych bardzo dobra, dla tych w rajstopach zawsze coś można dostawićto taka mała dygresja na pochwałę pomysłu....jak dobierzesz scenerię będzie fantastycznie. Poza tym u Ciebie ogólnie biało-brzozowo z tymi wyrabianymi dodatkami ogrodowymi i nie zapomnij przy tym o zimozielonych akcentach, mam na myśli bukszpany albo jakieś karłowe odmiany tui- wtedy ta ławeczka i te postaci będą dobrze widoczne. Tak mi się nasunęło tylko ogólnie, bo nie znam Twojego ogrodu zbyt dobrze....wiem że masz posadzone tuje, ale ja myślę o takich kulach albo małych stożkach gdzieniegdzie. Przepraszam jak coś za dużo mieszam albo się wtrącam.

No ciut ciut, ale się nie gniewam
Mój ogród bardziej naturalistyczny niż formalny i takie kulki to jeszcze, ale już stożki to raczej w przydomowym......ciętych form na dużym ogrodzie nie mam bo bym tego nie ogarnęła wcalejest tylko pięć kulek tujek , ale one maja taki kształt naturalnie i o cięciu nie muszę pamiętać. W przyszłości planuję tylko drzewa od dołu do jednej wysokości w poziomie przycinać tak jak w angielskich parkach, ale to mi się może też jeszcze rozmyślić
Zapraszam do wizytówki bo tam w skrócie charakter ogrodu jak na dłoni jest
Laweczka dzisiaj stanęła na miejscu na razie docelowym pomiędzy dereniami i jodłą z tujkami w pleckach, a trochę bardziej po bokach są korzenie pod którymi podsadzę clematisy
sylwia_slomc... 20:32, 22 lut 2016

Sezon ogłaszam za otwarty, pierwsza przycinka i pryskanie owocowych za mną iiiiiiiiiii...............Wiosna do nas przyszła,
za chwilkę pokarzę........bo to nie krokusy
sylwia_slomc... 20:38, 22 lut 2016

Moja własna Wiosna...........ale się podzielę

sylwia_slomc... 20:40, 22 lut 2016

Mam też taką

sylwia_slomc... 20:42, 22 lut 2016

sylwia_slomc... 20:47, 22 lut 2016

A te jeszcze z soboty