Gosiu na miłości ma jeszcze czas i na przytulanki ( ale kochliwy jest okrutnie)Chyba, że to będzie ławka dla babci i dziadka i będziemy sobie z laseczkami w okularkach siedzieć
Myślę że ta ławeczka dla mocno zapracowanych bardzo dobra, dla tych w rajstopach zawsze coś można dostawićto taka mała dygresja na pochwałę pomysłu....jak dobierzesz scenerię będzie fantastycznie. Poza tym u Ciebie ogólnie biało-brzozowo z tymi wyrabianymi dodatkami ogrodowymi i nie zapomnij przy tym o zimozielonych akcentach, mam na myśli bukszpany albo jakieś karłowe odmiany tui- wtedy ta ławeczka i te postaci będą dobrze widoczne. Tak mi się nasunęło tylko ogólnie, bo nie znam Twojego ogrodu zbyt dobrze....wiem że masz posadzone tuje, ale ja myślę o takich kulach albo małych stożkach gdzieniegdzie. Przepraszam jak coś za dużo mieszam albo się wtrącam.
U nas dzisiaj śliczne słonko było i Halny Odmachuję
Urwałam się wcześniej z biura i zdążyłam psiknąć miedzianem brzoskwinie i morele, oraz tuje te co mi co roku grzyba łapią
Domalowałam też do końca mostek, ale ostatnie deski to już na czuja po ciemku
No ciut ciut, ale się nie gniewam
Mój ogród bardziej naturalistyczny niż formalny i takie kulki to jeszcze, ale już stożki to raczej w przydomowym......ciętych form na dużym ogrodzie nie mam bo bym tego nie ogarnęła wcalejest tylko pięć kulek tujek , ale one maja taki kształt naturalnie i o cięciu nie muszę pamiętać. W przyszłości planuję tylko drzewa od dołu do jednej wysokości w poziomie przycinać tak jak w angielskich parkach, ale to mi się może też jeszcze rozmyślić
Zapraszam do wizytówki bo tam w skrócie charakter ogrodu jak na dłoni jest
Laweczka dzisiaj stanęła na miejscu na razie docelowym pomiędzy dereniami i jodłą z tujkami w pleckach, a trochę bardziej po bokach są korzenie pod którymi podsadzę clematisy
Sezon ogłaszam za otwarty, pierwsza przycinka i pryskanie owocowych za mną iiiiiiiiiii...............Wiosna do nas przyszła,
za chwilkę pokarzę........bo to nie krokusy