Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 20:36, 11 mar 2016

Sylwuś mam go od zeszłego roku, nie okrywałam na zimę niczym i ma się dobrze. Ale widzę, że opuchlaki cholerne się go czepiły, bo gdzieniegdzie ma wżery w liściach. Trzeba będzie z dziadami powalczyć.
Katkak 20:38, 11 mar 2016

eee_taam napisał(a)
instrukcja na różach poprawna ...choć ja przysypuje miejsce szczepienia żeby dziki nie wyrastały

ta piramida zapachowa ...aż dech zapiera ...jak się na to patrzy ..oby tak pachniały za 6 zł warto je było kupić ...ocenisz za 3 sezony i po zimie stulecia

co do Rh z marketu mam mieszane uczucia ...sama mam 1 z Obi z przed 3/4 lat (okazyjny zakup) i pieron dopiero w zeszłym roku zakwitł 1 kwiatkiem ...jak w tym roku tez tak będzie to go wywalę! ...bo pozostałe mam z pisarzowic i z nimi nie mam takich jaj

Sylwia ma szczęśliwą rękę do roślin, będą ładnie kwitły. W Mai Dzidka mówiła, że jej hortensje były kupione za niewielkie pieniądze, z uwagi na to, że były bardzo mizerne, a teraz jakie cudne hortensjowe łany .
sylwia_slomc... 20:41, 11 mar 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś mam go od zeszłego roku, nie okrywałam na zimę niczym i ma się dobrze. Ale widzę, że opuchlaki cholerne się go czepiły, bo gdzieniegdzie ma wżery w liściach. Trzeba będzie z dziadami powalczyć.

Śliczny moje maleństwa w tym roku na bank kwiatów mieć nie będą, ale to z pąkami były przeszło pół stówy za sztukę , a nie za duże
Pojawiły się też jaśminowce nagokwiatowe i jeszcze inne perełki w tym oczary , ale małe a cena oscyluje w granicach 80-90 zł wiec sobie zostawiam na przyszłość jak potanieją , albo przecenią
sylwia_slomc... 20:44, 11 mar 2016

Katkak napisał(a)

Sylwia ma szczęśliwą rękę do roślin, będą ładnie kwitły. W Mai Dzidka mówiła, że jej hortensje były kupione za niewielkie pieniądze, z uwagi na to, że były bardzo mizerne, a teraz jakie cudne hortensjowe łany .

To fakt , mam koleżankę , która nigdy nie kupuje dorodnych roślin tylko lituje się nad tymi do wywalenia i zawsze się jej pięknie odpłacają za serce i opiekę
W zasadzie rabatami bylinowymi wiele lat temu właśnie od niej się zaraziłam
Ale różyczką tylko dzięki Ogrodowisku
sylwia_slomc... 20:47, 11 mar 2016

Katkak napisał(a)

To fakt , mam koleżankę , która nigdy nie kupuje dorodnych roślin tylko lituje się nad tymi do wywalenia i zawsze się jej pięknie odpłacają za serce i opiekę
W zasadzie rabatami bylinowymi wiele lat temu właśnie od niej się zaraziłam
Ale różyczką tylko dzięki Ogrodowisku
sylwia_slomc... 20:51, 11 mar 2016

czosnek się pokazał

i jeszcze jakieś takie cudo za chiny ludowe nie pamiętam co to posadziłam

doniczka spora wiec pewnie dość duże będzie
20:57, 11 mar 2016
sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak bedziesz wywalać to ja chętnie przygarnę ha ha hosty od Ciebie już puszczają kły
Pamiętasz jak Ci w sezonie pisałam , że ta moja bordo pachnie marmoladą z róży, ona tak właśnie upaja zapachem , a to z tej samej serii
Myślę, że zapach ocenie jeszcze w tym sezonie Wszystkie róże pięknie mi przezimowały , a te sadzone jesienią żyją wszystkie Odpowiada im moja ziemia

ty masz rękę do roślin ..to i ci rosną a ja jak mi coś nie odpowiada to jak to mówią na wsiach "chodzę obok i wzrokiem ukatrupiam" no prawie a T chodzi i reanimuje ....i zwykle mu się udaje
21:03, 11 mar 2016
Katkak napisał(a)

haha to samo dopiero co napisałam a Dzidkę oglądałam chyba ze 3 razy ...to jeden z moich pierwszych ogrodów gdzie zachwyciły mnie łany niebieskich hortek ..i tak za mało ogrodu i roślin pokazali.
sylwia_slomc... 21:04, 11 mar 2016

ranniki wczoraj

i dzisiaj

a tu kalafiorek lepiężnika

moje to jeszcze maluszki , ale roślina mateczna była okazała
sylwia_slomc... 21:08, 11 mar 2016

eee_taam napisał(a)

ty masz rękę do roślin ..to i ci rosną a ja jak mi coś nie odpowiada to jak to mówią na wsiach "chodzę obok i wzrokiem ukatrupiam" no prawie a T chodzi i reanimuje ....i zwykle mu się udaje

No to się uzupełniacie Ciekawe jak by ogród wyglądał gdyby nie T