Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Dorota123 12:14, 12 mar 2016

Piękne zakupy różane. Oglądałam też zdjęcia z czosnkami, mam wrażenie, że one bardzo mokrą ziemię mają. Rośliny cebulowe nie lubią tak mokrego podłoża, często gniją, ale może to tylko takie wrażenie ze zdjęcia.
18:34, 12 mar 2016
pojechałam dziś do LM ..kupiłam 2 ciemierniki ...białe z różowymi obwódkami ...już mocno były przebrane ...ale pokus tam było ogrom ...do zwariowania ...można poszaleć ....jednak się oparłam wszystkiemu innemu
Rumianka 19:08, 12 mar 2016

Zakupowo poszalałaś, ale za taką cenę warto zaryzykować... Będzie pięknie jak to wszystko buchnie kwiatem...{)
sylwia_slomc... 20:55, 12 mar 2016

Anda napisał(a)

Jej, jakie juz wielkie te Twoje orliki Moje tycie w porownaniu...

U mnie orliki z roku na rok wcześnie są , ale tylko te w przydomowym bo ciepło , na wygwizdowie jeszcze małe
sylwia_slomc... 20:59, 12 mar 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękne zakupy różane. Oglądałam też zdjęcia z czosnkami, mam wrażenie, że one bardzo mokrą ziemię mają. Rośliny cebulowe nie lubią tak mokrego podłoża, często gniją, ale może to tylko takie wrażenie ze zdjęcia.

Dobrze widać Dorotko bo u nas cały czas pada a glina ciężko przepuszcza i taką mam breję na rabatach, też się martwię żeby mi cebulowe nie zgniły
sylwia_slomc... 21:02, 12 mar 2016

eee_taam napisał(a)
pojechałam dziś do LM ..kupiłam 2 ciemierniki ...białe z różowymi obwódkami ...już mocno były przebrane ...ale pokus tam było ogrom ...do zwariowania ...można poszaleć ....jednak się oparłam wszystkiemu innemu

Dzielna jesteś, a ja znowu z komóry bo neta brak znowu to chyba ta pogoda i te latające nad Hutą opiłki nie wiadomo czego
sylwia_slomc... 21:06, 12 mar 2016

Rumianka napisał(a)
Zakupowo poszalałaś, ale za taką cenę warto zaryzykować... Będzie pięknie jak to wszystko buchnie kwiatem...{)

Dzisiaj pół dnia minęło na sadzeniu zakupów , ale ciężko było sadzić, za to garnek by ulepił
sylwia_slomc... 09:20, 13 mar 2016

chwilowo złapałam zasięg wiec pokazuję co wczoraj działaliśmy z eM bo chłopaków do pomocy przez najbliższe trzy miesiące nie mamy bo mają basen

Dokupiłam wczoraj jeszcze dwie angielki i zmieniłam sporo w przydomowym specjalnie dla nich

jedne poszły tutaj pod okno miedzy łybiny i floksy, a z przodu są liliowce i wiesiołki

a na wczesną wiosnę serduszka okazała, wszystkie stare donice poszły na tył bo w nich też rośliny , ale niech te inne zasłonią donice
w starych oponach są chryzantemy, nie mogę usunąć opon bo babcia nie da
pod drugim oknem gdzie juka i bukszpan , a w plecach irysy i goździki, których też na razie ruszyć mi nie wolno dałam resztę róż i poszerzyłam rabatę oraz wyprostowałam brzegi , dostała obwódkę ze stempli
sylwia_slomc... 09:24, 13 mar 2016

tak jest z drugiej strony
ogólnie widok trochę się poprawił, a rewolucja będzie już po całych remontach

przy chodniku też się zmieniło
róże i ostróżki mają nowe obwódki bo stare płotki już się łamały
sylwia_slomc... 09:28, 13 mar 2016

teraz po obu stronach jest angielka w tym samym kolorze i liczę, że to taka sama

na razie wydaję się , że obwódki masywne , ale te rośliny będą wielkie w sezonie i obwódki zginą przy nich