Ewuniu gdzie dostałaś nasionka Begoni stale kwitnącej ja w niedziele zjeździłam u mnie wszystkie możliwe centra ogrodnicze i było nasion przeróżnych a begoni nie i zamówiłam w końcu na allegro ciekawe kiedy dojdą bo najwyższy czas ją posiać. Ty już posiałaś???
Piękny kolor rudbeki
A begonie siałaś już wcześniej czy pierwszy raz??? ja będę po raz pierwszy
Agnieszko..podobnie jak Ty zamówiłam na all. dzisiaj dopiero sianie..wg. producenta wysiew styczeń-luty, więc czas odpowiedni.U mnie to pierwszy raz...będziemy wymieniały się spostrzeżeniami
Z dwóch torebek naprodukujesz begonii tyle, że będziesz miała dla siebie, sąsiadów i jeszcze na założenie stoiska na ryneczku .
Posiałam kilka dni temu begonie , ale tylko z części opakowania. Zastanawiam się, czy te, które zostały będą się nadawały do siewu na drugi rok.
A jak jest z tymi begoniami bo też czekam na nasionka już lada dzień będą a dzisiaj pytałam w sklepie ogrodniczym o nasionka i mówiła mi pani że nie zamawiają bo ona próbowała ich siać i że jest ciężko ich wychodować????
Siałam tylko raz, w ubiegłym roku. Wschodziły bez problemu , tylko nierówno. Pikowałam je w kilku rzutach. Były też wyższe niż te kupowane w sklepie jako gotowe sadzonki. W masowej produkcji chyba przechodzą proces skarlania. Preparat do skarlania był za drogi żeby się w to bawić. W sumie i bez tego byłam zadowolona z ich wyglądu