Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

lilia 22:09, 01 lut 2016

Rudbekia też w ciekawym kolorze
frezja 22:21, 01 lut 2016

lilia napisał(a)
Rudbekia też w ciekawym kolorze

Pierwszy raz będę ją siała..zobaczymy z jakim skutkiem
agnieszka_m 06:37, 02 lut 2016

frezja napisał(a)
Moje zakupowo

m[img

Ewuniu gdzie dostałaś nasionka Begoni stale kwitnącej ja w niedziele zjeździłam u mnie wszystkie możliwe centra ogrodnicze i było nasion przeróżnych a begoni nie i zamówiłam w końcu na allegro ciekawe kiedy dojdą bo najwyższy czas ją posiać. Ty już posiałaś???
Piękny kolor rudbeki
A begonie siałaś już wcześniej czy pierwszy raz??? ja będę po raz pierwszy
rozark 08:17, 02 lut 2016

frezja napisał(a)

Foto z komórki i trochę kolor przekłamany.Papilon Rose to bardzo jasny róż,ta druga Carmen różowa bardziej amarant...to tyle z opakowania,czas pokaże, co wyszło

Aaaa a już się dziwiłam że łososiowych i pomarańczowych nie widziałam, ale zajrzałam na stronę producenta i wszystko było jasne
frezja 09:49, 02 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Ewuniu gdzie dostałaś nasionka Begoni stale kwitnącej ja w niedziele zjeździłam u mnie wszystkie możliwe centra ogrodnicze i było nasion przeróżnych a begoni nie i zamówiłam w końcu na allegro ciekawe kiedy dojdą bo najwyższy czas ją posiać. Ty już posiałaś???
Piękny kolor rudbeki
A begonie siałaś już wcześniej czy pierwszy raz??? ja będę po raz pierwszy

Agnieszko..podobnie jak Ty zamówiłam na all. dzisiaj dopiero sianie..wg. producenta wysiew styczeń-luty, więc czas odpowiedni.U mnie to pierwszy raz...będziemy wymieniały się spostrzeżeniami
frezja 09:50, 02 lut 2016

rozark napisał(a)

Aaaa a już się dziwiłam że łososiowych i pomarańczowych nie widziałam, ale zajrzałam na stronę producenta i wszystko było jasne

coś czułam, że kolor cię zmylił...a mogło być tak pięknie
jona 11:35, 02 lut 2016

Z dwóch torebek naprodukujesz begonii tyle, że będziesz miała dla siebie, sąsiadów i jeszcze na założenie stoiska na ryneczku .
Posiałam kilka dni temu begonie , ale tylko z części opakowania. Zastanawiam się, czy te, które zostały będą się nadawały do siewu na drugi rok.
agnieszka_m 11:39, 02 lut 2016

A jak jest z tymi begoniami bo też czekam na nasionka już lada dzień będą a dzisiaj pytałam w sklepie ogrodniczym o nasionka i mówiła mi pani że nie zamawiają bo ona próbowała ich siać i że jest ciężko ich wychodować????
Basilikum 14:06, 02 lut 2016

jona napisał(a)
Zastanawiam się, czy te, które zostały będą się nadawały do siewu na drugi rok.

na opakowaniu pisze data waznosci. Mi sie zdarzalo i po dacie waznosci wysiewac nasiona i tez wschodzily, tak z rok przeciagalam.
jona 14:10, 02 lut 2016

Siałam tylko raz, w ubiegłym roku. Wschodziły bez problemu , tylko nierówno. Pikowałam je w kilku rzutach. Były też wyższe niż te kupowane w sklepie jako gotowe sadzonki. W masowej produkcji chyba przechodzą proces skarlania. Preparat do skarlania był za drogi żeby się w to bawić. W sumie i bez tego byłam zadowolona z ich wyglądu