Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

agnieszka_m 11:17, 06 lut 2016

paula23 napisał(a)

Miałam ją wysiać jesienią żeby się w ogrodzie sama przemroziła ale z wrażenia zapomniałam mam nadzieje że lodówka jej wystarczy ale skoro Tobie bez powschodziła to może nie będzie tak źle
Chce spróbować wysiać bo sadzonki coś nie bardzo mi z niej wychodzą chyba jej za moro robię albo zbyt niecierpliwa jestem

Ja nawet jej wtedy nie pikowałam tylko później jak była pora prosto w ziemię wysadzałam, miałam chyba z 10 kępek ale zostało tylko 6 bo sąsiadki kury pomagały mi później
frezja 12:47, 06 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Ewuniu ja też posiałam jeżówki 3 kolory już 6 dni trzymam w lodówce i nic za to astry gazanie i goździki juz mi poschodziły a w tym samym czasie siane co jeżówki
Ty trzymałaś w lodówce czy nie???

Nie trzymałam w lodówce..czy to błąd, to nie wiem...najważniejsze, że rosną
może wyjmij z tej lodówki i zrób mężowi miejsce na kiełbaski )
frezja 12:51, 06 lut 2016

Dziewczyny, jeżówek nie mroziłam otrzymałam nasionka w prezencie od uczynnej dziewczyny z forum i nawet nie przyszło mi do głowy, aby je mrozić...były tylko dobrze przesuszone.
Basilikum 13:10, 06 lut 2016

ja wlasnie poczytalam na roznych stronach internetowych o wysiewie i nigdzie nie znalazlam o mrozeniu czy chlodzeniu. Znalazlam natomiast, ze takie siane w domu i pikowyane wysadza sie do gruntu we wrzesniu a takie wysiewane odrazu do gruntu sa tam od poczatku. Wiec ja chyba do gruntu wysieje.
frezja 13:17, 06 lut 2016

Basilikum napisał(a)
ja wlasnie poczytalam na roznych stronach internetowych o wysiewie i nigdzie nie znalazlam o mrozeniu czy chlodzeniu. Znalazlam natomiast, ze takie siane w domu i pikowyane wysadza sie do gruntu we wrzesniu a takie wysiewane odrazu do gruntu sa tam od poczatku. Wiec ja chyba do gruntu wysieje.

Dwie metody i każda dobra...porównamy sobie potem i kolejne doświadczenie ogrodowe
anabuko1 14:15, 06 lut 2016

Oho, ho czytam,że wysiewacie juz sporo.
Ja tez trochę zaczęłam ( na razie pokrzywki, werbena i trawek kilka) i zaglądam tam do doniczek, i czekam, czy coś zielonego się pojawi
agnieszka_m 16:00, 06 lut 2016

frezja napisał(a)

Nie trzymałam w lodówce..czy to błąd, to nie wiem...najważniejsze, że rosną
może wyjmij z tej lodówki i zrób mężowi miejsce na kiełbaski )

Ja właśnie nie wiem czy dobrze zrobiłam, to chyba wyciągne i postawie na oknie
frezja 21:05, 06 lut 2016

Ja właśnie nie wiem czy dobrze zrobiłam, to chyba wyciągne i postawie na oknie

Czytałam na innym forum wypowiedź osoby, która wysiewa w styczniu, wynosi na balkon i ma bardzo ładne siewki;czyli mrożenie dobrze im robi i bądź tu człowieku mądry.

Zasiałam dzisiaj begonię,rudbekię i kobeę.Dopiero potem doczytałam, że begonii nie należy przykrywać ziemią..ciekawe, co mi wyrośnie jej nasionka są bardzo sypkie, jakby proszek.
agnieszka_m 21:31, 06 lut 2016

frezja napisał(a)

Czytałam na innym forum wypowiedź osoby, która wysiewa w styczniu, wynosi na balkon i ma bardzo ładne siewki;czyli mrożenie dobrze im robi i bądź tu człowieku mądry.

Zasiałam dzisiaj begonię,rudbekię i kobeę.Dopiero potem doczytałam, że begonii nie należy przykrywać ziemią..ciekawe, co mi wyrośnie jej nasionka są bardzo sypkie, jakby proszek.
o widzisz a mi jeszcze nasionka nie przyszly. Ciekawe jak będą rosły będę zaglądać do Ciebie
frezja 21:41, 06 lut 2016

o widzisz a mi jeszcze nasionka nie przyszly. Ciekawe jak będą rosły będę zaglądać do Ciebie

Pełna relacja będzie