Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 20:13, 05 lut 2016

Widziałam sama radość znaleźć taki zwiastun wiosny.

Siejemy Aniu dalej..szkoda tylko,że parapetów mało... damy radę ;
AnnaCh 20:17, 05 lut 2016

No właśnie u mnie też deficyt parapetów, chyba będę na podłodze w sypialni ustawiać, tam mam okno balkonowe
frezja 20:21, 05 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
No właśnie u mnie też deficyt parapetów, chyba będę na podłodze w sypialni ustawiać, tam mam okno balkonowe

To fajne masz miejsce.. jutro chcę zasiać begonie i też miejsce znajdą w sypialni.
paula23 01:17, 06 lut 2016

Też posiałam jeżówki niby 3 kolory a zobaczymy co wyjdzie ale moje stoją już tydzień i dopiero 2 się pokazały a tez mam pod folia co im zrobiłaś że tak szybko wykiełkowały?
frezja 09:40, 06 lut 2016

paula23 napisał(a)
Też posiałam jeżówki niby 3 kolory a zobaczymy co wyjdzie ale moje stoją już tydzień i dopiero 2 się pokazały a tez mam pod folia co im zrobiłaś że tak szybko wykiełkowały?

Siałam dwa kolory i jeden ruszył bardziej;oprócz tego, że stoją na nagrzanym parapecie(grzejnik,ściana południowa)to codziennie zraszam.Ziemię dostały zwykłą ogrodową.Zakupiłam już perlit ale te są bez.
Tak więc Paula cierpliwości i powodzenia
agnieszka_m 09:54, 06 lut 2016

frezja napisał(a)

Siałam dwa kolory i jeden ruszył bardziej;oprócz tego, że stoją na nagrzanym parapecie(grzejnik,ściana południowa)to codziennie zraszam.Ziemię dostały zwykłą ogrodową.Zakupiłam już perlit ale te są bez.
Tak więc Paula cierpliwości i powodzenia

Ewuniu ja też posiałam jeżówki 3 kolory już 6 dni trzymam w lodówce i nic za to astry gazanie i goździki juz mi poschodziły a w tym samym czasie siane co jeżówki
Ty trzymałaś w lodówce czy nie???
Basilikum 10:20, 06 lut 2016

a jezowki trzeba przemrozic?
ja zebralam troche nasionek na skwerku i widze, ze chas juz siac ale nie wiem jak
paula23 10:29, 06 lut 2016

Kurde a ja ich nie stratyfikowałam w lodówce może dlatego? Też je zraszam i trzymam koło grzejnika ale w sumie potraktowałam je opryskiem na grzyba może dlatego... jakoś nigdy nie miałam ręki do siania wole sadzonki. Póki co lawenda mieszka w lodówce. A wysiane jezówki, galiarda, trytoma, kocimiętka, werbena patagońska i czekam...
agnieszka_m 10:56, 06 lut 2016

paula23 napisał(a)
Kurde a ja ich nie stratyfikowałam w lodówce może dlatego? Też je zraszam i trzymam koło grzejnika ale w sumie potraktowałam je opryskiem na grzyba może dlatego... jakoś nigdy nie miałam ręki do siania wole sadzonki. Póki co lawenda mieszka w lodówce. A wysiane jezówki, galiarda, trytoma, kocimiętka, werbena patagońska i czekam...

Ja dwa lata temu siałam lawendę ale nie trzymałam w lodówce bo wtedy jeszcze nie wiedziałam o takich zabiegach ale poschodziła i tak ładnie
paula23 11:00, 06 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

Ja dwa lata temu siałam lawendę ale nie trzymałam w lodówce bo wtedy jeszcze nie wiedziałam o takich zabiegach ale poschodziła i tak ładnie

Miałam ją wysiać jesienią żeby się w ogrodzie sama przemroziła ale z wrażenia zapomniałam mam nadzieje że lodówka jej wystarczy ale skoro Tobie bez powschodziła to może nie będzie tak źle
Chce spróbować wysiać bo sadzonki coś nie bardzo mi z niej wychodzą chyba jej za moro robię albo zbyt niecierpliwa jestem