Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Anda 21:58, 01 cze 2017

Pięknie i bujnie u Ciebie, a bujana ławeczka super

Edit - jak się czuje Twoja MW?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 22:13, 01 cze 2017

Anda napisał(a)
Pięknie i bujnie u Ciebie, a bujana ławeczka super

Edit - jak się czuje Twoja MW?

Dzięki Ewa MW niestety, nie udało jej się pomóc a jeszcze ją dobiłam ;( siedziała w donicy i po wykopaniu okazało się, że od połowy stoi prawie w wodzie. Był żwirek, otwory i coś powodowało, ze woda nie odchodziła. A jeszcze nie tak dawno miała zielone łodygi. Teraz wkopałam do ziemi, aby nie mieć wyrzutów, ale już po niej raczej.

Jesienią kupię sobie jeszcze jedną na otarcie łez.
kaz742011 22:26, 01 cze 2017

frezja napisał(a)

Kasiu, siedzę i myślę, co jeszcze wykombinować

Połączyłaś przyjemne z przyjemniejszym .
Anda 22:30, 01 cze 2017

frezja napisał(a)

Dzięki Ewa MW niestety, nie udało jej się pomóc a jeszcze ją dobiłam ;( siedziała w donicy i po wykopaniu okazało się, że od połowy stoi prawie w wodzie. Był żwirek, otwory i coś powodowało, ze woda nie odchodziła. A jeszcze nie tak dawno miała zielone łodygi. Teraz wkopałam do ziemi, aby nie mieć wyrzutów, ale już po niej raczej.

Jesienią kupię sobie jeszcze jedną na otarcie łez.

Bardzo Ci współczuję straty tej pięknej róży. A dlaczego dopiero jesienią chcesz kupić następną? Jeśli dasz ją do donicy to chyba lepiej by było kupić ją już teraz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ren133 08:59, 02 cze 2017

frezja napisał(a)

Czytałam ostatnio, że tulipany wykopywane ( w odpowiednim stadium czyli uschnięte liście ) i wkopywane z powrotem rosną dużo lepiej niż te pozostawione na rabacie; może to samo dotyczy czosnków..

Obcięte liście, to też może być jeden z powodów, nie mają szansy uschnąć. Trzeba w ramach eksperymentu coś pokombinować

Moje Exotic Emperor wykopałam ... resztę zostawiłam na rabatach ... a gladiatory mnie rozczarowały jakieś mniejsze są i wkurza mnie że wyginają sie we wszystkie strony ... za to globemastery wymiatają i karatawskie też i na nich zamierzam się skupić ... i chyba pójdę za Twoim tokiem rozumowania i wykopię globemastery ... chociaż na razie mam tylko 10szt ale one tanie nie są
lutroja 09:05, 02 cze 2017

witam się na ogrodowisku i przechadzam się po twoim ogrodzie, podziwiam dorodne rośliny
inka74 09:11, 02 cze 2017

Super miejsce do odpoczynku wam wyszło. Pięknie u ciebie wszystko kwitnie.

Wiesz Ewa - dojrzałam do powiększenia rabaty przy wejściu. Kiedyś już mi rysowałaś taki większy jej kształt ale wtedy mnie to przerażało z lekka i pomysłu na nią nie miałam. Teraz i pomysł dojrzał i ja do dalszej pracy i nawet rośliny wybrałam
MirellaB 09:30, 02 cze 2017

Takie bujające miejsce to też bym chciała mieć
Ewa czy Ty masz dużo trawnika?
Zana 09:55, 02 cze 2017

Urokliwy bardzo ten zakątek na nasiadówki. Ależ bym się z przyjemnością tam rozsiadła.
frezja 16:13, 02 cze 2017

ren133 napisał(a)

Moje Exotic Emperor wykopałam ... resztę zostawiłam na rabatach ... a gladiatory mnie rozczarowały jakieś mniejsze są i wkurza mnie że wyginają sie we wszystkie strony ... za to globemastery wymiatają i karatawskie też i na nich zamierzam się skupić ... i chyba pójdę za Twoim tokiem rozumowania i wykopię globemastery ... chociaż na razie mam tylko 10szt ale one tanie nie są

U mnie też część tulipanów wykopałam, a te, które dobrze komponowały się na rabacie zostawiłam. Exotic E.wykopałam już drugi raz, bo dobrze na tym wyszły po pierwszym razie a co będzie dalej czas pokaże. Zostawiłam na rabacie Elegant Lady i mam nadzieję, że je tam znowu ujrzę

Moje gladiatory ładnie stoją na baczność. Sama jestem ciekawa, co pokażą globemastery..z 10 sztuk możesz tylko zyskać na ilości. Cebulki rozdzielisz i już masz x 3