Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Anda 11:31, 20 wrz 2015

Witaj Pisalas u Kasi o przesadzonej magnolii, czy ja przyciac. Niestety, nie wiem. Magnolie to damy i czasem kaprysza. Do tej pory przesadzalam tylko normalne krzaki, tak jak derenie np Przykro mi, ale nie potrafie pomoc.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 12:19, 20 wrz 2015

się obawiam...że dama tego nie zniesie;
Asisko_2005 12:33, 20 wrz 2015

Ja wlasnie nosze sie zamiarem przesadzenia magnoli i zwlekam bo się boje a ona z sezonu na sezon wieksza.
frezja 12:39, 20 wrz 2015

Asiu..u mnie było to samo,wielka wyrosła,czasami ją przycinałam(bez uszczerbku)i zachciało mi się aby ją przemieścić dosłownie pół metra dalej;i co dziwne,czytam w opisach,że ma króciutkie korzonki,delikatne..moja miała dużo korzeni rozrośniętych i -jeden chyba główny- bardzo długi i ciężko przez to było.
Może lepiej poczekaj na wieści co z moją..zobaczymy wiosną
Dorotka 12:57, 20 wrz 2015

Witaj Ewa,

zobaczyłam u Ciebie rozchodnika. Powiedz mi ilu letnia jest ta roslina gdy się ją sadzi do gruntu????
Dorotka 12:57, 20 wrz 2015

Przepraszam poszło mi dwa razy to samo.
frezja 13:18, 20 wrz 2015

Witaj Dorotko

w każdym momencie możesz ukorzenić nawet pojedynczą gałązkę i ją posadzić;szybko się ukorzenia np. w wodzie w wazonie.
Mój akurat ma kilka lat ale szybko się rozrasta.
Asisko_2005 15:40, 20 wrz 2015

frezja napisał(a)
Asiu..u mnie było to samo,wielka wyrosła,czasami ją przycinałam(bez uszczerbku)i zachciało mi się aby ją przemieścić dosłownie pół metra dalej;i co dziwne,czytam w opisach,że ma króciutkie korzonki,delikatne..moja miała dużo korzeni rozrośniętych i -jeden chyba główny- bardzo długi i ciężko przez to było.
Może lepiej poczekaj na wieści co z moją..zobaczymy wiosną

Wiesz tak czy inaczej muszę ją przesadzić bo zaczyna zacieniać mi w salonie. A bardzo mi na niej zależy bo to prezent od przyjaciółki, pierwsza roślina w naszym ogródku. W pierwszym sezonie psiak mi ją obgryzł po ziemi, odbiła w formie krzaczka. Muszę spróbować, może się uda jak korzenie płytko.
frezja 16:03, 20 wrz 2015

Nie są jednak płytko...chyba,że masz młodą;po mojej już widać,że listki żółkną i to wcale nie wina jesieni(
frezja 16:07, 20 wrz 2015

Asisko_2005 napisał(a)

Wiesz tak czy inaczej muszę ją przesadzić bo zaczyna zacieniać mi w salonie. A bardzo mi na niej zależy bo to prezent od przyjaciółki, pierwsza roślina w naszym ogródku. W pierwszym sezonie psiak mi ją obgryzł po ziemi, odbiła w formie krzaczka. Muszę spróbować, może się uda jak korzenie płytko.

masz pomoc
http://muratordom.pl/ogrod/rosliny-do-ogrodu/przesadzanie-magnolii,128_1377.html