Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Kacha123 09:24, 10 lip 2016

Magnusy mam i ja, super są! Koniecznie dokup!
malkul 16:16, 11 lip 2016

Toszka napisał(a)
Magnolio, proszę

i ja złapałam
Konieczki 11:42, 12 lip 2016

Ja tytuł wątku wskazuje jestem "jeszcze zielona", stopniowo po mału sie uczę, ale chyba poczyniłam wtopę (nie pierwszą i nie ostatnią). Na wiosnę dostałam nasionka, wysiałam, urosło. Podpisane miałam wszystko do chwili aż młodsza pociech nie wywaliła wszystkich opisów

I coś mi się wydaje że to co rośnie to przegorzan a nie jeżówka (Gosia ratatuj) liście zaczynają przypominać te przegorzanowe (ja jeszcze nigdy przegorzanu nie miałam ) - zdjecia robiłam przed plewnieniem

margaretka3 11:45, 12 lip 2016

Asia, bardzo ładny ten przegorzan
margaretka3 11:46, 12 lip 2016

Przytachać jutro krwawnika? Wystarczająco gorąco go pożądasz?
Bo od poniedziałku idę na urlop.
ewakatowice 11:48, 12 lip 2016

Konieczki no kwitnie u Ciebie
Ciekawe co to SLD wyglada dosc przystojnie
Konieczki 11:48, 12 lip 2016

Nie mam go wsadzić (a czy on nie jest chwastem - bo wydaje mi sie ze go u siebie w chwastowisku wypatrzyłam - barwa biała).
Wiesz tym przegorzanem sie nie martwię - hahahah - strasznie mi się jedne jeżówki podobają szkoda tylko że skarbonka pusta
Gdzie ja posadziłam swoje jeżówki?????
Konieczki 11:57, 12 lip 2016

Ewcia całusy ślę

A teraz co mam robić. Ja widzicie na zdjęciach moja ziemia (niestety panowie z humusem rozpalntowali trochę gorszej gliny) zasklepia się niemiłosiernie (wczoraj nie mogłam zbić skorupy - a ja z tych mocnych babek jestem i walczyłam 2h). Wyliczyłam korę (czy 1worek/1m2 to dobry przelicznik? - potrzebuję min 160worków - nie mam szans teraz- kasa na taras odłożona i znając życie ekstra wydatki). Kore będzie tylko trochę później. Skoszona trawa - brzydka się robi po krótkim czasie - a to rabata wejściowa do domu.... Jest jakaś alternatywa
lindsay80 12:14, 12 lip 2016

Asia, przegorzan to chyba nie jest, ja wczoraj przywiozłam sobie kilka sadzonek od znajomego i one mają takie powcinane liście, jak przestanie padać to może uda się fotkę zrobić.
A ta jeżówka czerwona to jaką ma nazwę, bom kupiła podobną ale nie opisaną i teraz wymyślam co to może być.
Konieczki 13:10, 12 lip 2016

No właśnie Edytko kolejne liście mu powycinane rosną - coś na wzór liści ostu

A z jeżówką to mam kłopot bo kupiłam Eccentric i Secret Affair. Więc któraś z nich. Niestety Green Jewel mi nie kwitnie mam nadzieję że jeszcze zakwitnie