a ja krakowska polibude kończyłem i jakoś rozszyfrować nie umiem ;Pja jeszcze takich niemam rozterek jak Wy ale znowu zmieniaja ponoc na stary system 8 klas...ja ostatni rocznik jestem ze starą maturą i sobie chwalę przyjemniej nikt mnie od gimbów nie będzie wyzywał
Pracy to może juz szukać Tak, to ten syn - to był profesjonalny (dla dorosłych) certyfikat Linuxa dla systemów operacyjnych. To na egzaminie myśleli, że tatuś będzie zdawać, a syn tylko dla towarzystwa i zaspokojenia ciekawości Informatyka w szkole dla mojego dziecka to najnudniejszy przedmiot, a konkursy typu " scratch" nazywa dyscypliną dla idiotów. (mam nadzieję, że żadnego dziecka nie obraziłam)
Syn startował w nastu konkursach z angielskiego, zajmował miejsca lokatowe i teraz okazało się, ze prócz kolekcji słowników-nagród i dyplomów żadnych punktów nie mamy.
Dlatego zapisaliśmy go (były egzaminy kwalifikujące) do Pałacu Młodzieży na angielski zaawansowany i informatykę pod kątem konkursów i olimpiad w Gimnazjum. Ma startować i jesli coś osiągnie to z reszty moze mieć i tróje, bo mamy taki porąbany system, że liczą się konkursy (m.in.z kleszczy i bombek), które gwarantują wejście do liceum. Postanowiliśmy dostosować się do systemu
A nerwy mamy, bo mojemu dziecku zależy na nauce j. francuskiego. Tak sobie wymyslił. A to teraz niepopularny języki i nie zawsze idzie w parze z poziomem gimnazjum.
Moje drugie dziecię "maszyna losująca" wczoraj wreszcie wylosowała w tym gimnazjum które chciałam jupi, ale za te punktowane konkursy kuratoryjne ^*+{ to kuratorowi wiadro gruzu życzę
Wiecie tak Was czytam a dzieci mam jeszcze w przedszkolu i nad wyborem podstawowki sie dopiero zastanawiam i widze ze im dalej tym gorzej bedzie...niestety.
Dzielnosci Wam zycze. i sobie
No właśnie... zmiany chcą wprowadzić i przeraża mnie co będzie jak np. moje dziecko w 3 klasie gimnazjum będzie rywalizować z młodszymi dziećmi z 8 klasy o miejsca w liceum...