Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

siakowa 08:16, 12 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Buhahahah.No ja przy wyjeździe to mam zawsze małą walizeczkę leków, z nebulizatorem włącznie
a to tez mimo wszytsko
Magda70 16:00, 12 sie 2016

No Brawo TY
Kacha123 16:24, 12 sie 2016

Gratuluję awansu! To teraz dostałaś pewnie napędu! I taras się robi. Będzie pani zadowolona!
Konieczki 22:30, 12 sie 2016

Dzięki za wsparcie duchowe i zaciśnięte kciuki

Wiecie moja starsza ma 13lat i z temperaturą 40st przez trzy dni -nigdzie się z nią nie wybralam, z ospa młodszej zalecenie siedzieć w domu... no przecież nie pojadę 650km żeby nie wyjść na zewnątrz. No cóż ostatnio coś nas pech prześladuje z wyjazdami. Wcześniejsze wakacje odwołane z powodu pogrzebu Mamy... to już wolę choroby...no cóż takie życie.
Dopiero dziś dotarły zamawiane grubo ponad tydzień temu kotwy. Więc betony to dopiero jutro. Deski gotowe ale lagary nie i stolarz właśnie udeje się na zasłużony urlop...
U nas problem z czasem. Dlatego wszystko tak to,ciagniete w czasie. Może też i nasze skąpstwo - kurde chciałabym zarabiać czasem co "fachowcy".

Jaki olej do tarasu polecacie? Mi zasugerowano Adlera?
Konieczki 22:58, 19 sie 2016

To dla Oli postęp prac.
Z opóźnieniem tygodniowym prawie - ale w zeszłą sobotę razem ze Ślubnym od 8 rano do 22:30 (kończyliśmy z czołówkami) wtargałam 3 tony betonu (ja tylko do wiaderek i na pierwszy murek - resztę małżowina. Osadzaliśmy kotweki - sztuk 72

Teraz wybieranie ziemi, agro, żwir i w międzyczasie pergola. Robimy jednak teraz, bo później ciężko byłoby z gotowym tarasem. No cóż siedzieć będzimy na poduszkach bo na meble tarasowe brak funduszy
jazzy 11:10, 20 sie 2016

Mimo, że dla Oli, to też popaczę
leon60 11:11, 20 sie 2016

brawo już niedługo coraz bliżej
Zielona 11:24, 20 sie 2016

Się fajnie dzieje

Mieszkam w moim domu 9 lat i do dzisiaj nie mam mebli tarasowych Taras przez 6 pierwszych lat był tylko wielką dziurą... A teraz mamy podłogę i dach, ale i tak siedzimy na starej domowej kanapie po ś.p. Wujku mojego Męża i dwóch fotelach z Ikei, które poza sezonem stoją w domu w pokojach Córek... i nie mamy widoków, że szybko się to zmieni ale... kiedyś będę miała wygodne kanapy I Ty też!!!

Pozdrawiam
beata_m 21:50, 23 sie 2016

Ależ cudo się szykuje! Super Asia! i spóźnione ale szczere gratukacje zawodowe

kawał tarasu będzie, jaki wymiary będzie miał?!
Konieczki 10:01, 24 sie 2016

Dziękuję dziewczyny.
No ja chyba przez to drewno nie postawię wszystkiego na moim tarasie Połóżę poduszki i będzie git. Ale dożyję takiej chwili że i ja będe mieć na czym siedzieć. (Tak naprawdę to stół na taras już mam - to nasz obecny stół - tylko trzeba kupić nowy Krzesła też się znajdą - najprostsze z I - ale też nam w domu jeszcze służą - chociaż serdecznie ich nietrawię.
Czasem miewam takie chwile (a ostatnio nawet często) załamania. Kurde nie mam czasu na ogród. Myślę o nim intensywnie - ale sama robota się nie zrobi. A poza tym pilnuje coby mi nowe grządki chwastami nie zarosły - ale jest ich o dziwo nie tak dużo. Raz w tygodniu przepilę i jest ok. Nie wiem jak Wy wsadzanie te roślniny że od razu efekt jest wow - u mnie jeszcze muszę chwilę poczekać. Dlatego nie pokazuję.

Dziewczyny co myślicie coby pasowało do kłosownicy na przedogródek. Mam z kosodrzewiną i mi łysawo. Zdjęcia będą jak mi się uda zrobił ładne