Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Konieczki 17:27, 22 lis 2016

Wiem, torf kwasny lubia
malkul 17:37, 22 lis 2016

Wiesz co ja to już sie nie moge doczekac twojego ogrodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
działaj albo krasnoludki porwij skądś
Konieczki 21:34, 22 lis 2016

No to sie Gocha naczekasz....ja tez niestety...ale chyba znalazlam Pana do pomocy.......tylko ze to nie to samo.
Dzieki Wam pokochalam moj ogrod na nowo, poznalam ta pasje dlubania w ziemi, poznalam uczucie radosci na widok kazdej nowej roslinki, dziwnego zadowolenia z posiadania kupy konskiej ... To juz ten moment...ze moge sie nazwac ogrodniczka
beata_m 11:38, 27 lis 2016

Asia piękny ten Twoj przedogródek!!! Kawał dobrej roboty! Jakoś mi umknął do tej pory pozdrawiam ciepło OGRODNICZKĘ z prawdziwego zdarzenia!!!!!!!!!!!!!!!

i ja mam to to samo .. najpierw uciekałam do ogródka żeby odetchnąć po całym dniu z malutkimi dziećmi jak mąż z pracy wracał a teraz to to kocham a one sadzą razem ze mną najstarszy lat 6 ma nawet swoją rabatkę i swoje tulipany posadzone na niej
lojalna_ 09:08, 15 mar 2017

Konieczki napisał(a)
No to sie Gocha naczekasz....ja tez niestety...ale chyba znalazlam Pana do pomocy.......tylko ze to nie to samo.
Dzieki Wam pokochalam moj ogrod na nowo, poznalam ta pasje dlubania w ziemi, poznalam uczucie radosci na widok kazdej nowej roslinki, dziwnego zadowolenia z posiadania kupy konskiej ... To juz ten moment...ze moge sie nazwac ogrodniczka

Wyznanie piękne !!!!
babka 09:33, 15 mar 2017

Hej
Konieczki 10:56, 15 mar 2017

Witam kochane kobiety

Miałam lekką zapaść ogrodową, ale już wyszłam z letargu. Miałam załamanie jak zobaczyłam co mam przed tarasem, kurde ale zdałam sobie sprawę ze to tylko kupa ziemi i gruzu i nie mam co rozpaczać tylko zabrać się do roboty i tyle.
Nie wsadzialam jesianią ani pół cebulki a mam pełno nowych tulipków YUPI
Zaczęłam obsadzać donicę i tu musze do Was po prośbie, bo nie moge się zdecydować co do lamp. Porobie zdjęcia i mi doradzicie OK
Miałam pryskać miedzaianem, sąsiadki (jeżdże rano z zakręconymi ogrodomaniaczkami) i one za moimi radami popsikałay a mi wiecznie coś wypadało i stwierdziłam że robie HT (albo RT) i idę w nature - tylko coby mi sił starczyło na systematyczność. W zeszlym roku psikalam tylko HT przez miesiąc, kredy nie kupiłam i nie zrobilam OW (teraz to juz jest nawet PW). Gnojówki byłu i widziałam jak roślinom dobrze było, no to już wiem że w tym kierunku musze podążać.
Pozdrawiam
07_Rene 11:02, 15 mar 2017

Dzień dobry
Fajnie, że się przebudziłaś
Konieczki 15:48, 16 mar 2017

Nie zrobilam nowych zdjec ale mam z jesieni. Na rabacie za tarasem mam posadzone 3wisnie umbraqulifera i chcialam je podswietlic od spodu, ale boje sie ze nie bedzie to dobrze wygladalo bo wisnie rosna w rozstawie ok.1,75m. Czy nie bedzie to przerost formy nad trescia? Rabata ma wymiaru 1,5x6m Czy lepiej dac kule swietlne ?????
Mozecie sie ze mnie smiac, ale mysle nad reflektorkami wbijanymi, ledowymi roznokolorowymi (moje mlodsze dziecko o takich marzy wiec czemu nie) Lubie spelniac ich marzenia, jak pojdzie spac to wlacze bialy kolor
Fotka pozniej bo sie nie chce wgrac...
Konieczki 17:26, 16 mar 2017

A moze delikatne oswietlenie na slupkach skierowane na taras?
Wiem ze pod swiatlo ale moze dostrzezecie dwie (skrajna jest za slupkiem) wisienki

Pergola tez ma byc oswietlna ale to raczej swiatlo z gory i na przyszlej sciance (takie reflektory jak na elewacjach)