Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Anda 20:46, 20 mar 2017

Super taras. Wiedziałam, że tak będzie Z oświetleniem też nie wiem dokładnie, co i jak.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malkul 19:07, 21 mar 2017

Konieczki napisał(a)
Dzieki kobietki

Reniu wierzysz w lezing?
Pergola ma buc zabudowana, moze jeszcze w tym roku (wazniejsze sa schody zejsciowe do ogrodu )

uwierz , nam sie często zdarza poleżeć na leżakachserio
Konieczki 07:08, 22 mar 2017

Gosia zazdraszczam, ja kupilam lupinke taka hustawke i w niedziele sobie polezalam (wialo jak cholera i rodzinka wolala w domeczku pupke grzac)
A dzis mi przywoza drzewa na szpaler (taki rozciagniety na linkach) bo sasiedzi posprzedawali dzialki i domow rosnie jak grzybow po deszczu
renatamama3 07:49, 22 mar 2017

Taras mega ,uwielbiam drewniane ,będziesz zadowolona .Jaki drzewka zamówiłaś ,dużo metrów ?
anbu 08:19, 22 mar 2017

Super taras
Konieczki 08:59, 22 mar 2017

Zamówiłam koleżance ogrodowiskowej cisy na żywopłot (pozdrawiam Cię Małgosiu) a ja graby cześć w doniczkach takich 1,5-1,75 I z gołym korzeniem też w podobnej wysokości
margaretka3 09:05, 22 mar 2017

Też Cię pozdrawiam, Asiu
MAD 09:07, 23 mar 2017

Z tego zimowego letargu to z przytupem wyszłaś. Taras robi wrażenie!
Konieczki 10:04, 23 mar 2017

Dziękuję wszystkim którym podoba sie nasz taras nam też chociaż ile nas pracy i wyrzeczeń kosztował to wie moja rodzinka ale co tam teraz przyszla kolej na dalsze prace.

Wczoraj przyszły drzewka na szpaler grabowy. Zdjeć brak, ale idea jest taka, aby coś zrobic takiego jak w kwadratowym, tyle że ja mam z przodu już żyopłot grabowy (chce go poprowadzić tak 2-2,5m a za nim w tyle szpalerowe graby na linkach). Myślicie że rozstaw grabów co 4m będzie ok?

A odnośnie oświetlenia rabaty przy tarasie (musze wgrać zdjecia), ale chodzi mi o to że głownym elementem tej rabaty sa trzy wiśnie umbry, reszta to bylinki I trawki. Chciałam podświetlić umbry reflektorkami od spodu, ale myślę też o oświetleniu w formie świecącej kuli zatopioej w trawkach? Wieczorem jak znajdę czas to rozrusuje wszystko

margaretka3 10:36, 23 mar 2017

Aga, przy ul. Zbrojarzy jest takie miejsce GardenPro, zrealizowali tam różne zakątki do oglądania, w nowoczesnym stylu, rośliny i drzewka są podświetlone. Może podjedź sobie, pooglądasz. Od pracy to już masz niedaleko. Przejeżdżam tamtędy codziennie do szkoły najstarszego, więc widzę po drodze.