Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

jazzy 09:24, 02 wrz 2015

Noooo dzieje się! Super! Ile trzeba czekać na demontaż szalunków?
Wygląda na to, że rozplenice z rozchodnikiem to tegoroczny hicior Szkoda, że nie mam jeszcze miejsca żeby sobie go zafundować
Konieczki 09:37, 02 wrz 2015

A teraz przedogródek - chyba jednak chciałabym elegancko i finezyjnie. Do cisów mam sentyment nie chcę ich wywalać a kolejnej przeprowadzki chyba już by nie przeżyły. Hortensje które mam nigdy nie kwitły i je wywalam (to znaczy dam im szanse w innym miejscu - ja nie lubię tak poprostu wywalać rośliny).

Pomiędzy cisami chciałabym dać hortensje Polar Bear przeplatane grackami, mikołajkami, z przodu dałabym szałwię Mainacht, agapanty,przegorzany, zielonę jeżówki. Ale boję się że nie zapełnię całej szerokości rabaty (3,5m). Podoba mi się za dużo różnych rzeczy. Chyba wiem co zrobię, ale to będzie ostateczność. Możecie mi coś doradzić? Jestem w kropce
Z projektu mam posadzone śliwy, wiąza, buka i plamkę traw. I tu zonk bo do kostrzewy sinej nie pasi mi trzęślica modra variegata - dla mnie gryzą się te kolory. Goździki mi pasują do kostrzewy i te płożące jałowce też. Do buka mi pasi carex brozno co mam posadzone - tylko zrobiłabym kwadratową skarpetę z bordowymi kwiatkami (coś jak u Ani). Dobrze kombinuje?
Do kuli bukszpanowej może uda mi się dosadzić większą od babci (może dwie - to było by marzenie). trawkę między nimi.

Umbrom chce zrobic skarpety z goździka który już rośnie. Poziomki i maliny (samosiejki od sąsiadki) wywalam. Z tyłu umbr mam trytomę z miakantem variegatusem - chce dokupić miskanta i porosadzać trytomę na tyłach. Jałowce które są w trytomie przesadzić na przód. Cisy - wiem ze są okropne ale je kochamy. NIe umiem je ciachnąć na bonsaja - ale mnie strasznie korci
iwka 09:53, 02 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
No to pokazuję - chociaż nie ma co pokazać

Moja roztoczańska (jakoś nie widać rozchodnika brillanta, mam jakiś mały niewydarzony) - ale i tak mi się podoba ta rabata

piękna ta roztoczańska
Konieczki 09:56, 02 wrz 2015

Asia - my po wszelkich za i przeciw robimy żelbetowe donice, teraz będziemy już zamawiać tzw.suchy beton i krecić go na budowie. Ty traktor ja betoniara. Doniczki betonowe trochę udane i trochę nie już wiem jak udokonalić szalunek dla donic i jak się zabrać do kul
Marta - ja niby budowlaniec a musze się zapytac kumpli kiedy mam zdjąć szalunek. HAHAHA ja teoretyk wiem że po 28dniach wytrzymałość 100%, ale rozszalumejmy na 100% wcześniej
Konieczki 10:01, 02 wrz 2015

Dzięki dziewczyny strasznie to miłe. Roztoczanska jest to pierwsza rabata ogrodowiskowa moja siostra do mnie tekstem; "wiesz ta rabata to Ci wyszła, ale przód domu już nie"... nie musiała tego mówić ja to czuję i wiem
jazzy 10:03, 02 wrz 2015

iwka napisał(a)

piękna ta roztoczańska

Ah joo
Ensata 10:24, 02 wrz 2015

ale piekna ta roztoczańska i jakie kitki masz duże, super
Konieczki 10:55, 02 wrz 2015

Ensata napisał(a)
ale piekna ta roztoczańska i jakie kitki masz duże, super

A jak tam Twoje buki?
A rozplenica to ta z Bergeni
inag 22:40, 02 wrz 2015

Ja dołączam się do wszystkich zachwytów! Pięknie wyszła ta rabata. A po dalszych działanich już niedługo siostra się zdziwi
07_Rene 09:10, 03 wrz 2015

No proszę jakie fotki mnie prawie ominęły
Roztoczańska super wyszła, a rabata przed domem bedzie super po kosmetyce - powiedz siostrze
Grunt, że masz juz jakis plan i cos sie dzieje