Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

iwka 14:01, 04 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

popieram. ja tez mam rojniki w takich./ Wiercenia raczej nie widzę. ale może sie mylę

Raczej się nie mylisz wywiercić można dziurkę na odpływ wody, i to delikatnie, ja kiedyś tak załatwiłam ładną donicę, pękła od wiercenia na kilka elementów no ale ja silna to może od tego
Konieczki 14:01, 04 wrz 2015

Kurde będę męzowi kupowała śledzie w większych ilościach - będe miała kwadratowe formy Może kupie takie duże - będzie duża donica HAHAHAHA
Spróbuje na najmniejszej (a jeszce niedawno chciałam wywalić doniczki - bo mi zalegają w garażu).
A teraz bonus - jak wyjąć bez uszczerbku
Konieczki 14:03, 04 wrz 2015

iwka napisał(a)

Raczej się nie mylisz wywiercić można dziurkę na odpływ wody, i to delikatnie, ja kiedyś tak załatwiłam ładną donicę, pękła od wiercenia na kilka elementów no ale ja silna to może od tego

A udar wyłączyły koleżanki???
iwka 14:06, 04 wrz 2015

Konieczki napisał(a)

A udar wyłączyły koleżanki???

ja to mam taką bez udaru
iwka 14:09, 04 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
Kurde będę męzowi kupowała śledzie w większych ilościach - będe miała kwadratowe formy Może kupie takie duże - będzie duża donica HAHAHAHA
Spróbuje na najmniejszej (a jeszce niedawno chciałam wywalić doniczki - bo mi zalegają w garażu).
A teraz bonus - jak wyjąć bez uszczerbku

ta to będzie bomba, trzeba chyba ciąć brzeszczotem lub nożycami po kawałku, amelia_b robiła w metalowych wiadrach, podpytaj jej

a dlaczego taka górka Ci wyszła na wierzchu?
Konieczki 14:13, 04 wrz 2015

Górka bo kilka razy poprawiałam ułożenie słoiczka w środku - chcę teraz to zeszlifować.
Magda70 14:27, 04 wrz 2015

To będzie wazon tak??? Super...
Ewa_w_ogrodzie 22:19, 04 wrz 2015

Podoba mi się szał betonowy, z murem to kawał roboty zrobiliście, czekamy na rozszałowanie
nawigatorka 22:22, 04 wrz 2015

Do puszki cęgi do blachy i grube rękawice. A słoik do zbicia.
Konieczki 22:17, 06 wrz 2015

No i stało się... w sobotę wyciągnęła małża do Aldiego po cebulki - nawet zapłacił (choć to wspólna kasa) i wracając stojąc na światłach mowie że przecież jest tu szkółka zobaczymy może coś ciekawego maja i przywitała nas pani pasjonatka, rzekłabym "z miłości do roślin". To jak opowiadała nam o każdej roślinie, jak doprowadziła nas po swoim ogrodzie w który są wkomponowane rośliny w donicach aby było im lżej, jak pokazała pięknie skomponowane rabaty, jak zaprowadziła nas na różaną rabatę ... spełniłam marzenie męża kupilam dwie róże (białą i herbacianą), ja ta która jeszcze niedawno nie widziała dla róż miejsca w ogrodzie... herbacianą znalazła swoje miejsce, biała czeka na swój czas... mam obiecane bukszpan od babci (duże baaardzo duże), hortensje czekają zadołowane (5polar Bear, 3strong anabell), do tego kupiłam potężną rozplenicę...

A do nowo odkrytej szkółki jeszcze nie raz wrócę...nawet na rozmowę
Ps. Ją to fotkami starsze, ale wiem że teraz mogę (po 22) Marze aby mur od sąsiadów był inny, ale ruszać go nie będziemy bo sam się wali...