Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Konieczki 20:11, 10 wrz 2015

Drugie podejście coś mi się fotki nie chcą wgrać (kurde może to jakiś znak)
Konieczki 20:17, 10 wrz 2015

Tutaj murek ciągnie się aż do ogrodzenia sąsiadów tu murek wyszedł super. Ale nie ma tragedii coś posadzę tutaj będzie jeszcze niższa donica
Konieczki 21:13, 10 wrz 2015

Moja róża "biała parkowa"

Moje zmutantowane rozchodniki (bordowy muszę mieć)

Szpaler grackow mam nadzieję że steżeje do wiosny
07_Rene 08:14, 11 wrz 2015

Udana robota Drobne nie doskonałości zamaskujesz roślinami
Bordowy rozchodnik kupilam w Jaworniku.
Ciekawe co dziś przytargasz z botanika ? Ja żałuję że nie mogę, trudno, wiecej róż pewnie zamówię
Konieczki 08:24, 11 wrz 2015

Renia mój ślubny mnie dziś ciągnie do Andrychowa (jego zabawki będziemy oglądać - głośniki ) mam plan aby do Krzywaczki po drodze zachaczyć. A do botanika to wyskoczę po pracy - mam tylko 0,5h czasu. Jak coś kupię to pochwalę się.
A moja róża to prawie w kolorach Twojej piwonii
malkul 09:41, 11 wrz 2015

jak będziesz wykańczała ten mur?
Konieczki 09:59, 11 wrz 2015

W zamyśle miał być goły surowy beton, wiem że wygląda to kiepsko ale rośliny to przysłonią. ta strona jest tragiczna i nie bedę ukrywała że nie. Strona od ogrodu (ta przysłonięta narazie ziemią)jest super. Za słabo był podporty szalunek.
Teraz będziemy robić drugą donicę, zobaczę jak to wszystko wyjdzie (mam nadzieję ze już teraz ścianki będzą proste (nie bedzie takiego parcia). Myślę coby murek pociągnąć farbą do betonu w kolorze szarej elewacji. Jak widzisz nie mam jescze wykonczonej podmurówki i do dziś nie wiem jak to ugryźć. Musze to cholerstwo połączyć - ale dam radę. Już się prawie rozwodziłam z ślubnym że to jeszcze nie wykończone (eM chciał robić a ja mówił nie - bo chciał iść po łatwiźnie i pociągnąć tynkiem szarym).
Gocha widzisz to?
iwka 10:07, 11 wrz 2015

ja się nie znam, ale wydaje mi się, że rośliny tak dobrze tego nie przykryją. Ja bym chyba to otynkowała, domek masz elegancki, to i murek powinien być elegancki, a teraz nie jest. W takim stanie to on pasuje do mojego starego drewniaka, a nie do Twojego nowoczesnego
Magda70 10:09, 11 wrz 2015

Kurde...no normalnie panele.... Gdybyś o taki efekt eMa prosiła to w zyciu by tak nie wyszło

A nie ma jakiejś maszyny aby te nierówności lekko wyrównać??

Ja bym chyba podmurówkę poleciala tym samym co donice...
Konieczki 10:53, 11 wrz 2015

Ale jakbyście widziały z jaką precyzją były szalunki dopasowywane... hihihi... ja i tak go mocno kocham