Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Matka 16:24, 06 lip 2011

Hehe...kwiatki zasychają a jak juz są suche kwiatostany(tak jak przekwitaja-to nie obcinasz ich tylko czekasz az wyschną) i potem urywasz taki "łepek" kwiatka i trzymasz jedna ręką te zeschnięte listki a druga to co je trzyma i ciągniesz i masz nasionkaale instrukcja
Matka 16:25, 06 lip 2011

to sa wysokie, chyba?a masz tez niskie?
KasiaWB 16:28, 06 lip 2011

Panie i Panowie, oto werbena patagońska ....... jeszcze rośnie )) porozsadzałam ją w różne miejsca działki żeby zobaczyć, gdzie będzie jej najlepiej
p.s. an_tre - dla Ciebie sadzonka rośnie w doniczce,którą Ci podrzucę przy okazji

A tu różne ciekawostki (przynajmniej dla mnie ))

wiciokrzew

żurawka,której nazwy jeszcze nie znam - pokazuję dla Sebka, bo ostatnio u Ciebie pisałam, jak ładnie zaczęła mi się zagęszczać po rozsadzeniu z większej grupy

KasiaWB 16:31, 06 lip 2011

Bogda napisał(a)
Hehe...kwiatki zasychają a jak juz są suche kwiatostany(tak jak przekwitaja-to nie obcinasz ich tylko czekasz az wyschną) i potem urywasz taki "łepek" kwiatka i trzymasz jedna ręką te zeschnięte listki a druga to co je trzyma i ciągniesz i masz nasionkaale instrukcja

hahahahah dobra instrukcja trochę już poobcinałam, bo właśnie przekwitły i były brzydkie )) poszły na kompost no ale dzięki obcięciu, mam teraz o wiele więcej kwiatów, zatem nic straconego postaram się postępować wg instrukcji )
one są raczej wysokie, myślę, że mają nie mniej niż 20 cm.
Matka 16:33, 06 lip 2011

a to niskie-to badź czujna i naszykuj kopertke i jak będa schnąć to nie wyrzucaj na kompost tylko do kopertkiuważaj, żeby Ci w kopoście nie urosły
KasiaWB 16:56, 06 lip 2011

Bogda napisał(a)
a to niskie-to badź czujna i naszykuj kopertke i jak będa schnąć to nie wyrzucaj na kompost tylko do kopertkiuważaj, żeby Ci w kopoście nie urosły

ale bym miała ładny kompost
KasiaWB 16:59, 06 lip 2011

aaaa, zapomniałam jeszcze napisać, że mam dalie o takie

ta już wiadomo, że czerwona

ale są kolejne, kolor jeszcze nieznany

KasiaWB 17:01, 06 lip 2011

a teraz czas na kilka host

tu z żurawką obsydian

a tu z żurawką Blackberry Jam (oraz brązową - nazwy teraz nie pamiętam) i Brunnerą
KasiaWB 17:03, 06 lip 2011

dzwonki brzoskwiniolistne samodzielnie siane chyba czas rozsadzić

isia33 17:32, 06 lip 2011

mam jeszcze takie darowane czerwone kwiatuszki, których nazwy nie znam i nie wiedziałam, że będą czerwone )) są urocze

To jest firletka chalcedońska.