Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Martek 14:35, 31 lip 2011

Ciekawe co kupiła Aleksandra...? ))
KasiaWB 14:43, 31 lip 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu to jest hosta Fire & Ice

Aneczko, może i ze mnie początkująca ogrodniczka, ale ta hosta na Twoim zdjęciu to absolutnie nie Fire&Ice, a jestem pewna na 100 %, że to hosta White Feather
Fire&Ice to ta co ja kupiłam
Martek 14:47, 31 lip 2011

Początkujący ogrodnicy są bardziej dociekliwi prawdy niż "Rutynowcy"))Ciekawy okaz ....
Joanka 14:48, 31 lip 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu to jest hosta Fire & Ice

Fantastyczna!
KasiaWB 14:49, 31 lip 2011

Martek napisał(a)
Kasia po ostróżce dodałaś 3 zdjęcia naparstnic ,każdej mogłaś zapytać nazwę bo w ten tylko sposób można coś więcej o nich powiedzieć .Może należy je okryć ???Ja się chyba spontanicznie obrażę )))))))))))))))))))))))))))))));P Żartuję oczywiście!
A z kulami to nie takie teraz istotne.Ja wiem,że standard wielkościowy to od 90 zł wzwyż.Ale tu zwróć uwagę na te piękne pulchniutkie nóżki ...Miodzio...

Marta, nie było czasu na pogaduszki, bo padał deszcz a poza tym musieliśmy jechać dalej, bo byliśmy umówieni Danusia ma identyczne, ostatnio kupiła, poczytaj u niej w wątku

Zwróciłam uwagę Marta dlatego zrobiłam zdjęcie ))))

Aleksandrze bardzo spodobały się iglaki co widać choć tabliczki z cenami również wydały się interesujące
KasiaWB 14:52, 31 lip 2011

Martek napisał(a)
Początkujący ogrodnicy są bardziej dociekliwi prawdy niż "Rutynowcy"))Ciekawy okaz ....

Dociekliwi? eeee Przecież dobrze wiesz, że od wiosny próbowałam kupić Fire&Ice, a tą białą White Feather to mi na targach ogrodniczych podkupili ;( poza tym już mi na tej drugiej tak nie zależy jak wcześniej, bo ona jest taka ładna tylko na wiosnę i to krótko, a potem zielenieje i wygląda całkiem prozaicznie
isia33 14:55, 31 lip 2011

Dlaczego u nas nie ma takich szkółek, buu. Zakupy śliczne, chyba zakocham się w brunnerach
KasiaWB 15:04, 31 lip 2011

isia33 napisał(a)
Dlaczego u nas nie ma takich szkółek, buu. Zakupy śliczne, chyba zakocham się w brunnerach

no właśnie dlaczego ja już znam wiele sklepów i szkółek w naszej okolicy wiem mniej więcej co, gdzie, za ile, ale już nauczyłam się również robić zakupy ceny tej samej (nawet nie podobnej) rośliny potrafią różnić się nawet o 100 % na jednej ulicy, trzeba się orientować a wiadomo - po co przepłacać

Ja mam już brunnerę ale jeszcze jakąś inną odmianę, dlatego cieszę się z tych dwóch one do cienia

Martek 15:04, 31 lip 2011

Sprawdzę i zapytam nawet później Danusię o naparstnice dokładniej .Teraz jedziemy na spontaniczny "rajdzik"rowerami,ale zanim to podam obiad .Dlatego pozdrawiam Was ciepło Kasiu , Jarku i Aleksandro i wszystkich Aktywnych zaglądających i znikam do obiadowania .Po prostu u nas wyszło słonko ,zobacz Kasia ty też je widzisz ....???
Martek 15:05, 31 lip 2011

Właśnie miałam napisać Isia33 ,że musieliście "kilka"km zrobić niestety i ,że u nas też fatalne zaopatrzenie w sumie .Wszystko jednakowe praktycznie w każdym punkcie ;(