Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:05, 30 sie 2011

Wreszcie byłam na naszej działce (po powrocie) ))) przypomnę, że nikt tam nie zaglądał, nie doglądał jak nas nie było, ponad 2 tygodnie musiała sobie radzić sama. Generalnie jest dobrze, bez większych strat. Widać też, że mimo opadów, chwilami brakowało roślinom wody, ale nie mogę narzekać, wszystko bujnie rośnie pokazuję zdjęcia robione zaraz po wejściu na działkę, nim zabrałam się za pierwsze prace ogrodowe ) jak zwykle chwast pięknie rośnie, po raz kolejny powtórzę się - oby Wszystkim rośliny tak pięknie rosły jak chwasty )

Na pierwszy ogień ściana z różnych powojników i groszków (groszki siałam sama), która zaskoczyła mnie swoją wysokością i bujnością a jak pachnie

an_tre 22:09, 30 sie 2011

Na pierwszy ogień ściana z różnych powojników i groszków (groszki siałam sama), która zaskoczyła mnie swoją wysokością i bujnością a jak pachnie

Piękne powojniki Kasiu u mnie tumbergia wydała aż jedną sadzonkę a wysiałam 2 paczki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 22:11, 30 sie 2011

Groszki i gwiezdny powój

KasiaWB 22:17, 30 sie 2011

kolejna niespodzianka to żółte aksamitki, które były maleńkie i myślałam, że takie już niestety zostaną, a tutaj proszę

an_tre 22:20, 30 sie 2011

Ale uśmiechają się do ciebie na powitanie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 22:22, 30 sie 2011

tumbergia jest śliczna chyba w następnym roku też posieję,a groszek Kasiu pachnący? u mojej znajomej zawsze taki bujny rósł, spytałam się co robi, a ona ,że trzeba go zrywać to się rozrasta i piękniej kwitnie, aksamitki śliczne, natura sobie poradziła bez "Mamuski"
Joanka 22:23, 30 sie 2011

Śliczne aksamitki Kasiu
KasiaWB 22:24, 30 sie 2011

szałwie zagęściły się i wyglądają bardzo ładnie przy okazji pytanie: czy można jeszcze przyciąć przekwitłe kwiatostany? zaraz chyba założę wątek o szałwii )

KasiaWB 22:28, 30 sie 2011

monteverde napisał(a)
tumbergia jest śliczna chyba w następnym roku też posieję,a groszek Kasiu pachnący? u mojej znajomej zawsze taki bujny rósł, spytałam się co robi, a ona ,że trzeba go zrywać to się rozrasta i piękniej kwitnie, aksamitki śliczne, natura sobie poradziła bez "Mamuski"

tumbergię kupiłam pod spożywczym ) gwiezdny powój dostałam nie wiedząc co to ) a groszek wysiałam sama z jednej torebeczki do malutkiej doniczki )) pachnie przepięknie jutro nazrywam

no właśnie, natura sobie poradziła )) no coś takiego )))))
KasiaWB 22:32, 30 sie 2011

cisy