Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 20:31, 09 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Życzę zdrówka: na szybki powrót do zdrowia proponuję codziennie jajecznicę na boczku dla Ciebie i dziecka

Witaj Ula dzięki za radę, jadłyśmy jajecznicę, ale nie zawsze na boczku faktycznie jak się jest chorym, to jajecznica smakuje wspaniale

Urszulla napisał(a)
Kasiu -mamy coś wspólnego, jak napisałaś pogoń za pięknym ogrodem i wogóle ogrodem. U mnie ocieplanie części budynku się zaczyna, znowu będzie co sprzątać....Pozdr.

ogród cały czas mi się śni zagospodarowaliśmy ostatnio kolejnych kilka metrów - tym razem na cisy już prawie wszystkie posadzone - głównie dzięki mojemu M., mi sił brakowało... Bardzo chcialabym już organizować cały teren zamiast wiecznie walczyć z chwastami. Jak tylko nadrobię zaległości w moim wątku polecę do Ciebie zobaczyć co nowego
Pozdrawiam!
KasiaWB 20:40, 09 paź 2012

martika napisał(a)

Witam Wszystkich odwiedzających i serdecznie pozdrawiam
kilka wrześniowych (już niestety) fotek z działki

Kasiu na jakiej wysokości masz szczepioną pissardi ?

śliczne fotki

pozdrawiam

Cześć Madzia
dzięki za odwiedziny
ja kupowałam to drzewko jako Prunus cerasifera "Nigra" chociaż podobno pissardi podobna, albo zamiennie używa się tych nazw. Jest szczepiona na 2 metrach a może nawet wyżej, muszę dokładnie zmierzyć
Pozdrawiam

Witaj Kasiu. piękne nasadzenia i te hortensje. Ta śliwa super, własnie wybieram drzewko do rogu w ogrodzie i na tle Smaragdów. Chciałam Cie zapytac ( bo chyba tez jest w rogu) w jakiej odległości od swierków jest posadzona?

Witaj Marta miło mi, że podoba Ci się tegoroczna rabata z hortensjami muszę przyznać, że mi również o wiele bardziej się podoba w stosunku do tego co było rok wcześniej ) oczywiście rabata wymaga kilku zmian, ale to już w przyszłym roku
Co do odległości -jest jak już Tobie pisałam Nigra rośnie po przekątnej od narożnika i chociaż dokładnie nie pamiętam jaka jest odleglość od siatki to na oko mogę stwierdzić, że od siatki ok. 5 m, a od hortensji ok. 2-2,5 m. Brałam pod uwagę, że wiśnia ma mieć kiedyś podobno koronę ok. 3 m średnicy.
Pozdrawiam!

Urszulla 20:43, 09 paź 2012

Pozdrawiam Kasiu i jestem z Tobą w zmaganiach jesiennych w ogrodzie i na budowie.
KasiaWB 20:45, 09 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Kasiu, troszkę minęło, więc może i zdrówko wróciło! trzymaj się

Irenko, dzięki wielkie, że zaglądasz do mnie jesteś niesamowita! Twój ogród pięknieje, wątek pędzi jak szalony, a Ty masz jeszcze czas, żeby do każdego wpaść z wizytą u mnie wiele się działo, wiele zmian, nie wszystko niestety dobre, ale..... dobrze, że mamy ten ogródek, bo po raz kolejny potwierdzam to co mówiłam już wiele razy - ogród jest dobry na wszystko
Serdecznie ściskam!
KasiaWB 20:48, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu pozdrawiam już po chorobie?

Aniu monte! dzięki za pamięć po chorobie póki co serdecznie pozdrawiam!
mam straszne zaległości na ogrodowisku i w ogrodzie - jeszcze nawet cebulek nie wkopałam, a mam ich całą skrzynkę
KasiaWB 20:54, 09 paź 2012

Joaska napisał(a)

Sper połączenie rozchodnika z chyba brunnerą!! zapisuję pomysł w kajeciku

Joasiu, dziękuję, ale ten fragment jest do wiosennej zmiany bałagan straszny
Przed rozchodnikiem jest Bergenia sercolistna i czyściec wełnisty, to chyba nienajlepsze połączenie mi się już nie podoba i dlatego będą zmiany )
KasiaWB 20:56, 09 paź 2012

Tess napisał(a)
Kasi nadal nie ma....

Witaj Tess, nawet jak mnie tutaj nie ma, to myślami jestem zawsze Serdecznie pozdrawiam wpadnę do Ciebie zobaczyć jak tam frontowa rabata
KasiaWB 21:00, 09 paź 2012

anna_studio napisał(a)
Buziaki....

Dzięki Ania, że zaglądasz do mnie, choć nie mam co pokazywać ale może kiedyś... Jak widzę Twój ogród to się rozpływam ale kiedyś... kiedyś ... i ja mam nadzieję, że w końcu ten ogród mieć będę
Ściskam!
KasiaWB 21:03, 09 paź 2012

popcarol napisał(a)
Przed rozchodnikiem chyba bergenia?
Kasiu, hop hop!

Brawa dla tej Pani! Karolinka, masz rację
Mam teraz chwilę aby nadrobić chociaż zaległości u siebie i podziękować Wam za tak liczne odwiedziny i pamięć. Szczególnie to doceniam Pozdrawiam!
KasiaWB 21:07, 09 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Kasiu, mam nadzieję, że wszystko ok, bo przeczytała, że cos chorowałaś. Trzymaj się ciepło i już nie choruj! Ściskam

Agatka, wielkie dzięki za troskę i pamięć to bardzo bardzo miłe, szczególnie, że mam trudny okres w życiu... Ale staram się myśleć pozytywnie i relaksować w naszym ogródku
ściskam serdecznie!