Przyjedz, przyjedz u Marty jak widzisz menu bogate, a u mnie kawa na ławeczce w raczkującym ogródku same atrakcje ale tuż za płotem... jest co pokazać będzie dobrze
Ładne cegiełki wokól rabat, a pod drzewem można dosadzić więcej borodowych żurawek, jednak trzeba je rozjaśnić najlepiej liśćmi obrzeżonymi na biało - małą hostą "Fire and Ice"
Dziękuję Danusiu za poradę. Nie wiem czy dobrze rozumiem więc zadam pytania:
1) hosty trzeba posadzić od strony drzewa aby stały się tłem dla żurawek? hosty Fire&Ice czy Patriot (może te za duże)? fajnie by wyglądały też białe, chyba
2) żurawki i hosty sadzić takim półkolem jak bukszpan? bukszpan przytniemy w czerwcu, choć zgodnie z Twoim artykułem powinnam przyciąć po posadzeniu, ale chyba lepiej jak zrobimy to w czerwcu?
3) te żurawki co już mam są dość ciemne, myślę o takich bardziej bordo, niemal fiolet, a może jeszcze jakieś inne kupić? w zasadzie u nas dostępne są w jednym sklepie tylko takie jak pokazałam na zdjęciach z targów. Z drugiej strony mam jeszcze trochę tego kamienia, więc jak podsypię po korze pod ciemne żurawki, to może kolorystycznie żurawka będzie się lepiej prezentować?
OK! Dzięki!
czyli począwszy od brzegu: bukszpan, hosta Fire and Ice i żurawka bordo
zobaczymy co się da w tym temacie zrobić jutro będę przejeżdżać koło sklepu ogrodniczego
Host Fire and Ice nie było wymiotło
Będę sadzić żurawki jak dostanę te hosty. Zresztą muszę wszystko co tam jest przesadzić m.in. irysy, ale nie wiem czy je ruszać, bo mają pąki i boję się, że padną po przesadzeniu i nawet nie zobaczę co się z pąka wykluje ...może je tak na środku zostawię w tym roku i przesadzę na jesieni.