Cześć Linka sezon pełną parą
Bukszpan jest bardzo stary ma ok. 1,5x1,5, przekopywany był koparką od sąsiadów bo sami nie dali byśmy rady. Był bardzo zabiedzony. Od wiosny 2012 pracujemy nad nim na pewno się przyjął po posadzeniu był cieniowany przez dłuższy czas, nawożony, strzyżony. W tym roku też będzie cięty, dostał już "napój" do bukszpanów widać, że się pomału regeneruje, puszcza od pnia nowe przyrosty. Mam nadzieję, że uda nam się go ładnie wyprowadzić
Pozdrawiam
Cześć Karolinko dzięki ta obwódka pod drzewkiem jest nawet ładna, ale druga tj. żywopłotek lawendowy już został rozebrany i posadzony jako plama bardziej z tyłu, bo jednak po zimie wygląda tragicznie teraz w tym miejscu jest żywopłotek z bukszpanu
Jedni strzygą, drudzy nie ja przycięłam, żeby lepiej wyglądała i intensywnie kwitła dolomitem podsypałam, podlałam i czekam
Zawilce - są najzwyczajniejsze czują się świetnie pod naszą sosną wiosną tworzą ładną kępę, potem zanikają, a pojawiają się w tym miejscu hosty
Pokaż swoje zawilce jak się pokażą
Pozdrawiam
Kasiu wypatrzyłam na twoich zdjęciach pączki kaliny angielskiej. Jak tobie przezimowała? Moja póki co wygląda nieźle. Aż się boję żeby jakieś wiosenne wariacje pogodowe jej nie zniszczyły.