Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:32, 26 kwi 2013

patryk_haw napisał(a)
Tak iryski są przebojowe
Pozdrawiam Katarzyna miłej niedzieli ))))))))))
Martek

) iryski już niestety przekwitają taka kolej rzeczy
niedziela była ciekawa
Pozdrawiam Martuś
KasiaWB 22:38, 26 kwi 2013

Linka napisał(a)
Cześć Kasiula, wpadam się przywitać wiosennie w nowym sezonie
Mam zapytanie odnosnie Twojego bukszpana, duzego okazu, ktorego przesadzałaś. Jak sie sprawuje? Pytam ponieważ waham się nad przekopaniem do siebie duzego ok. 1,5m, ciętego w kulę. Mąż mi odradza, twierdzi że przez dwa lata będzie odchorowywał ten zabieg a ja chcialabym spróbowć.

Cześć Linka sezon pełną parą
Bukszpan jest bardzo stary ma ok. 1,5x1,5, przekopywany był koparką od sąsiadów bo sami nie dali byśmy rady. Był bardzo zabiedzony. Od wiosny 2012 pracujemy nad nim na pewno się przyjął po posadzeniu był cieniowany przez dłuższy czas, nawożony, strzyżony. W tym roku też będzie cięty, dostał już "napój" do bukszpanów widać, że się pomału regeneruje, puszcza od pnia nowe przyrosty. Mam nadzieję, że uda nam się go ładnie wyprowadzić
Pozdrawiam
KasiaWB 22:46, 26 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu boskie kwiatuchy! I jaką masz cudną lawendową obwódkę! Mojej nie strzygłam, powinnam? Ech..
i zawilce! Jakie to, gajowe? Próbowałam w ub roku, w tym coś wylazło w tym miejscu, ale nie wiem co?? Liczę że jednak zawilce

pozdrawiam!
k.

Cześć Karolinko dzięki ta obwódka pod drzewkiem jest nawet ładna, ale druga tj. żywopłotek lawendowy już został rozebrany i posadzony jako plama bardziej z tyłu, bo jednak po zimie wygląda tragicznie teraz w tym miejscu jest żywopłotek z bukszpanu
Jedni strzygą, drudzy nie ja przycięłam, żeby lepiej wyglądała i intensywnie kwitła dolomitem podsypałam, podlałam i czekam
Zawilce - są najzwyczajniejsze czują się świetnie pod naszą sosną wiosną tworzą ładną kępę, potem zanikają, a pojawiają się w tym miejscu hosty
Pokaż swoje zawilce jak się pokażą
Pozdrawiam
AgnieszkaW 22:47, 26 kwi 2013

Duże zmiany u ciebie Kasiu. Jest coraz piękniej w Twoim ogrodzie. Dużo pracy włożyłaś, ale warto było. Serdecznie pozdrawiam
Joku 22:53, 26 kwi 2013

Kasiu wypatrzyłam na twoich zdjęciach pączki kaliny angielskiej. Jak tobie przezimowała? Moja póki co wygląda nieźle. Aż się boję żeby jakieś wiosenne wariacje pogodowe jej nie zniszczyły.

Kancik boski tobie wyszedł.
KasiaWB 22:53, 26 kwi 2013

Joanka napisał(a)
Kasiu pozdrawiam

Śliczna wiosna u Was, tyle kolorowego kwiecia, a z Oli jaka już duża dziewczynka

Joasiu, witaj
tak, wszystko teraz ruszyło z kopyta, każdego dnia widać zmiany
Ola pozdrawia i my też
KasiaWB 22:56, 26 kwi 2013

nieszka napisał(a)

Też stałam się posiadaczką takiego sprzętu i po jednym cięciu już muszę przyznać że cięcie lawendy teraz to prawdziwa przyjemność

O to to mówię to samo Pozdrawiam Agnieszka
KasiaWB 22:58, 26 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu a jakie boskie iryski masz! pamiętasz odmianę? To cebulowe?
pozdrawiam!

Karolka, jeśli pytasz o te jasnoniebieskie to są cebulowe nie pamiętam odmiany, ale jest chyba opis, więc sprawdzę
justine17 23:04, 26 kwi 2013

Witam!
Cudne kwiatuszki no i ogród.
KasiaWB 23:12, 26 kwi 2013

Joaska napisał(a)
Widzę, że bosch jest niezbędnikiem ogrodowiskowej ogrodniczki, trzeba nabyć lub nawzdychać się przed nim koło Żona, może wpadnie na pomysł i sam kupi

) to był jeden z naszych pierwszych zakupów, ale zapomniałam, że go mam )
Pozdrawiam