Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:08, 13 maj 2013

Joku napisał(a)
Kasia, moja kalina angielska jeszcze w pączkach, tulipany (na razie mam niewiele) kwitną, serduszka dopiero zaczynają. Czyli jestem nieco do tyłu

Twoja kalina piękna. A ten przesadzony bukszpan ważne że żyje. Zrobi się piękny.

Jolu, już tyle pracy za Tobą różnice klimatyczne zauważyłam przemierzając Polskę będziesz dłużej się cieszyć kwiatami
Bukszpan jest bardzo zabiedzony i wymaga wiele pracy, ale liczę, że się odbuduje, bo ładnie przy pniu odbija
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:12, 13 maj 2013

popcarol napisał(a)
Kalina cudna! I serduszki! Kasiu, chciałabym mieć taki poukładany misz-masz! Serio!

pozdrawiam!!

Dzięki Karolinka staram się porządkować rabaty, bo jednak na początku przyjęłam błędne założenie tworzenia szkółki bez sensu rośliny najlepiej sadzić już docelowo, bo szybko rosną i będzie coraz trudniej je przesadzić
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:16, 13 maj 2013

bociek napisał(a)
Kasiu, wykonaliscie mnostwo pracy. Pieknie tworzysz swoj ogrod, ten zakatek, ktory juz zrobilas jest bardzo wysmakowany Bukszpan da rade, zobaczysz

Dzięki Bociusiu ryjemy w tej glinie z uporem maniaka nieźle w kość dostajemy ) ale warto, bo jednak przyjemniej jest siedzieć w ładnym otoczeniu niż w chwastach ) zakątek powstał rzecz jasna dzięki Ogrodowisku i Danusi
Nad bukszpanem pracujemy zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam
Kondzio 22:17, 13 maj 2013

Macham no no sporo roboty zrobiłaś
KasiaWB 22:20, 13 maj 2013

EwaG napisał(a)
Kalina piękna. A jak pachnie! A kaliny koreańskie też pachną, zabójczo pachną.

no właśnie - ten zapach no musiałam ją kupić ) niestety nie wiem jak pachną koreańskie, jak tylko będzie okazja to na pewno sprawdzę
Dziękuję za informację, pozdrawiam
KasiaWB 22:21, 13 maj 2013

Joaska napisał(a)
Kasiu nadrobiłam zaległości, poczytałam o akcji niwelacji, teraz będzie tylko lepiej trawa-kort urośnie, będzie zielono

trawa jeszcze niestety nie zasiana, bo nie mamy czasu może coś w tym tygodniu lub weekend podziałamy
Pozdrawiam
grembosia 22:22, 13 maj 2013

Kasiu, pięknie.
Mam chyba taką samą kalinę, ale jeszcze nie kwitnie
Serduszka bardzo strojne.
Pozdrawiam cieplutko.
KasiaWB 22:26, 13 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj Kasiu
ja to się tylko zastanawiam jak Ty do tego wypieszczonego pięknego ogródka ekipę budowlaną wpuścisz?! Pamiętaj, że musisz za nimi krok w krok chodzić bo zadepczą wszystko! ściskam

Witaj Agatko
narazie się tym nie martwię ogródek jest w najmniej newralgicznym miejscu trawka będzie tutaj gdzie zniwelowaliśmy i jak kiedyś będzie zniszczona to trudno posieje się nową z chwastem muszę walczyć
Ściskam !
KasiaWB 22:30, 13 maj 2013

kaisog1 napisał(a)
Kasia kalina cudowna ale Citronelka boska Jaka wielgachna kepa Kalina chyba wyląduje w koncu i u mnie bo ten zapach......

citronelka po zimie wyglądała mało atrakcyjnie, ale już wraca do formy chciałabym ją rozsadzić ale jeszcze nie mam gdzie muszę dokonać pewnych zmian, ale to jest zależne od tego czy uda nam się postawić w tym roku ogrodzenie
Gosia, masz tyle miejsca u siebie, że spokojnie możesz posadzić cały szpaler kalin i to różne odmiany ja muszę zadowolić się jedną
Pozdrawiam
KasiaWB 22:32, 13 maj 2013

Kondzio napisał(a)
Macham no no sporo roboty zrobiłaś

Kondziu miło Ciebie widzieć również macham po tej zimie zaszalałam za bardzo w ogródku, teraz muszę uważać
Pozdrawiam