Cześć Justynko
w tym roku widać już efekt, roślinki podrosły, zagęściły się czyli jak się kupuje małe roślinki to 2-3 lata trzeba poczekać
Na targach generalnie było drogo i raczej marnie, mniej wystawców niż w ubiegłym roku, myślę, że to polityka targów zniechęca z drugiej strony mam już trochę roślin, więc nie wszystko mnie interesuje ale na pewno najlepszy asortyment jest w Końskowoli i Puławach no i ceny lepsze
Pozdrawiam
a ja miałam kupić róże dopiero kiedyś tam na samym końcu ale nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam je na targach na wyciągnięcie ręki, bez jeżdżenia do szkółek )
Szkoda, że następują takie pomyłki w oznaczeniach roślin - też kilka takich przypadków zaliczyłam że też sprzedający czasami tak mało dbają o zgodność towaru Jak będziesz w naszych okolicach to daj znać, to napiszę Ci gdzie można dostać te róże bez problemu a może wybierasz się na Święto Róż do Danusi? jak nam się uda to też przyjedziemy i wtedy mogłabym kupić dla Ciebie te róże
serdecznie pozdrawiam dla Ciebie L. Odier w pąkach
Witaj Jolu dziękuję rabata ta ma pewien mankament tj. piwonie i irysy kwitną mniej więcej w jednym czasie potem nic tam nie kwitnie, a urody dodają jedynie posadzone w nóżkach hosty kiedyś na pewno zmienię te nasadzenia, tak aby było jakieś następstwo myślę, że kiedyś na docelowym miejscu piwonie i irysy dam na rabacie bardziej z tyłu, a przed nimi posadzę coś kwitnącego całe lato np. róże powtarzające kwitnienie )
dla Ciebie dzisiejsze zdjęcie rabaty irysowej