Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:06, 20 maj 2013

monteverde napisał(a)
Kasiu jaka konsekwencja w nasadzeniach po ile były na targach róże chodzi mi o austinki i kordesy?czy kupiłaś ten klonik? i jak się nazywa bodziszek którego kupiłaś? Princessa jak już duża Hortensjom podsyp papu będą lepiej rosły

Witaj Aniu, dzięki za wizytę konsekwencja ..yyy........ się umacnia ale jeszcze daleko do stanu pożądanego
ceny róż kształtowały się średnio od 20, 40 do 60 zł, chociaż były i bujne okazy np. za 300 zł.
Klinika nie kupiłam, bo taki okaz to mogłabym posadzić już tylko na docelowym miejscu, którego nie ma niestety ale bardzo mi się podoba taka pienna forma
Kupiłam bodziszka Geranium Plenum - himalajski pełny, kolor ciemnoróżowy i to chyba był najlepszy wybór z oferty dostępnej na targach. Jak pytałam wystawców o bodziszki, to mówili, że nie ma zainteresowania, że sporo osób uważa, że to byle jaka roślina. No cóż... o gustach się nie dyskutuje nadal zamierzam kupić niebieskie bodziszki tj. wspaniałego, Rozanne, plenum niebieskiego
Kupiłam ładne, duże sadzonki róż, z pąkami, aby zobaczyć je jak najszybciej ) zresztą już siedzą w ziemi i widać, że dobrze się czują, bo pąki pęcznieją. Muszę jeszcze poczytać o opryskach itd., bo na różach jeszcze się nie znam ale jak przeczytałam na stronie Davida Austina, są to róże, które wybaczają nawet początkującym ogrodnikom ))
Hortensja dostaje papu w formie płynnej - florovit do hortensji a co im można "podsypać"?
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 21:13, 20 maj 2013

popcarol napisał(a)
Kasiu, pokaż koniecznie nowe zakupy.
Bosko u Ciebie. JAk już będziesz miała cały ogród do zagospodarowania, będzie BOSKO z dużych liter masz dar i konsekwencję, czego mnie brakuje, niestety.

pozdrawiam!!!

hej Karolinka - podróżniczko zaraz lecę zobaczyć relację z Waszego wyjazdu do Holandii
Zakupy już w zasadzie pokazałam, ale zdjęcia były robione ok. 20.00 więc wyszły trochę ciemne więc nie widać, muszę obfocić w ciągu dnia
Dziękuję za miłe słowa, bardzo bym chciała już tworzyć ogród docelowy, w zasadzie to marzę o tym, ale póki co cieszę się tym co mam z tą konsekwencją różnie bywa u mnie ) naprawdę ) ale się staram miało być biało i niebiesko, a będzie również z różem, którego bardzo nie lubiłam a teraz uważam, że jednak w ogrodzie pięknie komponuje się z białym, niebieskim i cytrynowym narazie testuję i obserwuję różne połączenia, aby ostatecznie potwierdzić swój wybór
Serdecznie pozdrawiam!
KasiaWB 21:17, 20 maj 2013

Joaska napisał(a)
nie no na targi ogrodnicze bez portfela...... toż to przecież zbrodnia!
nie wiem jak wy ale ja nie umiem wejsc do ogrodniczego i nic nie kupić...

)) dobre rozbój w biały dzień najlepiej w ogóle nie chodzić ) pierwszy szał zakupowy początkującego ogrodnika mam już za sobą i faktycznie kupuję tylko to, co może mi pasować i mogę już spokojnie wyjść z ogrodniczego nic nie kupując nie można mieć wszystkiego )
Serdecznie pozdrawiam

KasiaWB 21:20, 20 maj 2013

Asisko_2005 napisał(a)
Jakie piekne klony i żurawki spotkałąś na targach. Zazdroszczę.

Dzien dobry bo się nie przywitałam.

Witam Ciebie serdecznie w moim wątku klony były naprawdę ładne żurawek mam już bardzo dużo i wystarczy nawet na kilka lat ) pięknie się rozrastają konsekwencja też musi być
Pozdrawiam
KasiaWB 21:32, 20 maj 2013

Edi00 napisał(a)
Basiu zakupy super A z targów najbardziej urzekł mnie hamak- jest boski
Na rabatach zrobiło się gęsto, jest przytulnie

Na pusto nie wyszłam z targów ) przy sadzeniu trochę mnie róże przerysowały, jak ktoś pyta albo dziwnie się przygląda to mówię, że kot mnie podrapał ))
Hamak był świetny chciałabym taki kiedyś mieć problem może stanowić przechowywanie ramy
Czekam na letnią odsłonę rabat
Pozdrawiam
KasiaWB 21:37, 20 maj 2013

Martek napisał(a)
Katarzyna również pozdrawiam i nie mogę się nadziwić jak ładnie opisujesz nasz Eden )))))))))))
Powiedz kto ci miła zapłacił za taką wypas relację ???
Opis obrazkowy obłędny,róże śliczne będą ci zdobić ,że heja

Hej hej Marta dzięki za wspólny wypad na targi jak się ma fajne towarzystwo i mile spędza się czas, to opisy ładne wychodzą relacja skromna, bo okazało się, że nie zrobiłam zbytu wielu zdjęć
Pierwsze róże już kwitną zapraszam na wąchanie )))
Ściskam!

KasiaWB 21:41, 20 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jak już ładnie Kasiu, wszystko ci kwitnie lub lada moment zakwitnie. Wcześnie zakwitła róża - śliczna, chyba sprawiła Ci miłą niespodziankę. Pozdrawiam

Agnieszko, dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Zobaczymy jaki efekt da wiosenne przesadzanie )
Ta róża... to jest u nas od ...niedzieli ) czyli dopiero drugi dzień mam nadzieję, że poradzimy sobie z pielęgnacją i uprawą róż
Serdecznie pozdrawiam!
justi 20:58, 22 maj 2013

Kasiu u Ciebie też wszystko rośnie jak na drożdżach
Fajnie, że byłyście z Martą na targach, ja nie mogłam, to się nie wychylałam. Wiecej było wystawców w porównaniu do ubiegłego roku czy tak marnie ciągle?
gusiarz 11:05, 23 maj 2013

Kasiu - wpadam z rewizytą i widzę, że kupiłaś moje wymarzone róże!!! Louise Odier i Gertrudę - miałam mieć Luizkę, ale pomyłka nastąpiła przy zakupie... co odkryłam dopiero wiosną. A Gertrudy nigdzie nie mogę dostać... Ale nie poddaję się mam nadzieję, że kiedyś mi się to uda. Pozdrawiam serdecznie - pięknie u Ciebie wszystko rośnie - miło popatrzeć na serby - śliczne są...
Joku 12:29, 23 maj 2013

Poczytałam, pooglądałam. Bardzo podoba mi się irysowo - piwoniowa rabata.