Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 00:12, 25 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Lawend widzę świeży nabytek,bo jeszcze z metką i w wielodoniczkach. Jaka odmiana?
Gartentraume posadziłam wiosną, na razie buduje system korzeniowy i czuprynkę. Pączków jeszcze nie widać. Twoja ładna już.

Aguniu, ta lawenda została kupiona w 2011 r. )) jest to dokładnie ta sama lawenda, którą cięłam wiosną o tak:
po zdjęciu stroisza wiosną

po cięciu

i w chwili obecnej

ale Gartentraume.... kupiłam tydzień temu oczywiście wybierałam z widocznym pąkiem żeby zobaczyć osobiście jak wygląda ))

Buziaki!
KasiaWB 00:14, 25 maj 2013

wiunia napisał(a)
Pozdrawiam Cię Kasiu i życzę trafionych i satysfakcjonujących pomysłów podczas projektowania

Wiuniu dzięki za odwiedziny, padam na nos ale jeszcze ostatkiem sił oglądam różne zebrane inspiracje "murowe"... ale na dzisiaj już koniec bo ledwo na oczy widzę )
Całuję!
agniecha973 00:14, 25 maj 2013

Metka mnie zmyliła
Róże w pojemniku kupowałaś, prawda? Ja na pączki jeszcze poczekam sobie. ALe ja cierpliwa jestem.
KasiaWB 00:30, 25 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Metka mnie zmyliła
Róże w pojemniku kupowałaś, prawda? Ja na pączki jeszcze poczekam sobie. ALe ja cierpliwa jestem.

Metka długowieczna jakaś ))) siedzi tam cały rok w ziemi, nie wiem w sumie po co, bo wiadomo,że to lawenda ) ale jest naprawdę niezniszczalna ))

Ano w pojemniku na targach od naszego regionalnego producenta Austinek miałam nie kupować róż,ale cóż.... urzekły mnie .... ale dzięki temu może nauczę się pielęgnować róże obym jakiejś nie załatwiła, ale zawsze istnieje takie ryzyko niezależne od moich działań ) liczę się z tym liczę, że w kolejnych latach doczekam się kwitnienia tych róż a cierpliwości już się nauczyłam )
Pozdrawiam!
KasiaWB 00:32, 25 maj 2013

Może podrzucicie trochę inspiracji "murowych" z cegły ? oczywiście już mam różne inspiracje z naszego forum jak również z google, gap'a, P. i innych, ale coś jeszcze bym zobaczyła
Z góry wielkie dzięki
danuta_szwajcer 03:17, 25 maj 2013

Cudny masz ten ogrod, taki pachnacy, piękny
Evchen 13:49, 25 maj 2013

A mi wpadły w oko orliki i wiciokrzew Cudne ...
bociek 18:53, 25 maj 2013

Kasiu, ta Twoja lawenda super wyglada... Ja nie wiem co sie z moja dzieje Chyba bede musiala wymienic, bo jakos tak nie moze rozwinac skrzydel
grembosia 19:11, 25 maj 2013

Pięknie Kasiu, widzisz u Ciebie już śliczny ogród, a jeszcze budowa przed Wami. Jak się wprowadzicie, to już wraz z dojrzałym ogrodem.
Podrzuć może trochę tych ceglanych inspiracji, bo ja jeszcze w tym temacie będę działać. Będę robiła trzy przęsła muru tzw klasztornego, studnię i grill. Takie plany mam na czerwiec i lipiec. A może i coś jeszcze...
Pozdrawiam cieplutko.
Eve 19:56, 25 maj 2013

Witaj Kasiu, piękne rabaty tworzysz

Kupiłaś cudowne róże, będziesz miała pięknie i pachnąco, znam ten ból , ja zawsze jak trafię na jakieś ciekawe okazy, nie mogę się oprzeć Przygotuj dla nich dużo miejsca, bo wielkie rosną! Moja Gertruda ma koło 1.80, L. Odier również, ale on szeroko bardzo rośnie.

Czytałam, że któraś z dziewczyn pragnie Gertrudę, powinna być w Rosarium u p. Choduna.

Jeśli chcesz jakieś inspiracje z murkami, zaglądnij do mnie, ja mam część ogrodzenia z klinkieru, z oknami.

Pozdrawiam