Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

patryk_haw 21:48, 25 maj 2013

Katarzyna jak będziesz miała chwile zadzwoń do mnie proszę.
Pozdrawiam
Madzenka 07:48, 26 maj 2013

Kasiu nie mogę wyjść z podziwu ile masz już roślin i wszytskie w takiej pięknej kondycji. Nie mogę się doczekać Twego muru
agata_chrosc... 19:33, 26 maj 2013

Kasiu, lawenda u Ciebie pięknie rośnie. Ja mam z nią zawsze kłopot, ale nic dziwnego bo ziemia u mnie ciężka i zupełnie nie dla lawendy. Ale co zrobić? Mieć trzeba
patryk_haw 22:09, 26 maj 2013

KasiaWB 08:59, 31 maj 2013

Dziękuję za odwiedziny nadrabiam zaległości

Danuta_szwajcer - dziękuję za miłe słowa marzy mi się ogród z prawdziwego zdarzenia

Evchen - orliki bardzo lubię, mam ich coraz więcej ) wiciokrzew bardzo się rozrósł i będzie trzeba go przesadzić albo mocno przyciąć

bociek - mam lawendę w kilku miejscach i z tą którą pokazałam nie mam większych problemów, ale mam też taką lawendę o której piszesz, strasznie marną, zbiera się i zbiera po zimie i kiepsko to widzę, chyba ją wymienię miałam ją jako obwódkę,ale pozostawiała wiele do życzenia i rośnie teraz w środku rabaty, ale narazie szpeci

grembosia - ) jak mnie ktoś kiedyś zapyta, to bez problemu odpowiem, że ogród był zdecydowanie pierwszy przed domem ) chciałabym już wszystko sadzić na miejsce docelowe, a nie taki misz masz... pomału porządkujemy
Widzę, że piękne masz plany "ceglane" podrzucę co mam na maila
Pozdrawiam

Eve - dziękuję za odwiedziny i porady narazie posadziłam róże tam gdzie mogłam, ale jesienią pewnie przesadzę jak tylko zrobi się miejsce ) Jest jeszcze parę odmian róż, które bym widziała u siebie, ale narazie wystarczy Twój wątek Eve przeczytałam cały i zapisałam dużo inspiracji - dziękuję

Pozdrawiam serdecznie

KasiaWB 09:06, 31 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu nie mogę wyjść z podziwu ile masz już roślin i wszytskie w takiej pięknej kondycji. Nie mogę się doczekać Twego muru

Marzenko, trochę się uzbierało ) większość to nasze zakupy, ale jest też sporo roślin darowanych nie planuję narazie większych zakupów,bo muszę zadbać o to co już jest, a czasu niestety malutko....
W tym roku planuję przesadzić częściowo cisy - już na miejsce docelowe i chciałabym kupić drzewo.... ale jeszcze nie wiem jakie )))
Muru też się nie mogę doczekać )) ale to większa sprawa, bo wiele rzeczy trzeba już zaplanować i przewidzieć na przyszłość )
Pozdrawiam
KasiaWB 09:12, 31 maj 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Kasiu, lawenda u Ciebie pięknie rośnie. Ja mam z nią zawsze kłopot, ale nic dziwnego bo ziemia u mnie ciężka i zupełnie nie dla lawendy. Ale co zrobić? Mieć trzeba

Agatko, tak jak już wyżej odpisałam, jedna lawenda rośnie dobrze, a inna niestety kiepsko... To właśnie kwestia odmiany. Zauważyłam, że ciężka ziemia lawendzie służy, a taka wymoszczona, dobra ziemia ogrodnicza niekoniecznie - takie są moje obserwacje teraz jak sadzę lawendę to do gliny dodaję trochę ziemi ogrodniczej i piasku oraz robię lekkie wzniesienie aby za wilgotno przy lawendzie nie było. To się u mnie sprawdziło )
Nie ma jeszcze kwitnącej lawendy, więc orliki
KasiaWB 09:14, 31 maj 2013

patryk_haw napisał(a)

Niniejszym, tą drogą przekazuję Wszystkim uśmiechy i pozdrowienia od Marty (Martek)

Evchen 09:14, 31 maj 2013

Oj.. ten orlik jest po prostu cudowny
Czytałam, że masz pomysł na mur w ogrodzie Uwielbiam murki, sama nie mam, ale z chęcią podpatruję u innych Eva i Vita mają cudne murki.. to dodaje tajemniczości w ogrodzie
Masz już jakiś konkretny pomysł? nie mogę się doczekać!
KasiaWB 09:20, 31 maj 2013

I troszkę fotek działkowych. Niestety u nas pogoda nieciekawa i na działce posiedzieć nie można

Zanim deszcze całkiem załatwią róże, to pokażę te,które kwitną

Louise Odier

Princess Alexandra of Kent