Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:31, 14 sie 2013

monteverde napisał(a)
Kasiu obejrzałam zaległości, róże przepiękne i budleje i horti przesyłam z pozdrowieniami Chippendale
i myślę, że pokażesz więcej z palcu budowy niż cegły

dzięki Aniu śliczna ta róża jak będzie co pokazywać, to pokażę Pozdrawiam
KasiaWB 21:40, 14 sie 2013

asc napisał(a)
Kasiu... melduję, że wszyściutko przeczytałam i jestem na bieżąco.
Nie komentuje z braku czasu.. ale super, że nie ma chwastów na fundamencie.... nasz tak zarósł, że musieliśmy go szukać... wiec znam ten ból... zarósł kompletnie.... bo chcieliśmy sie budować za swoje i bez kredytu.....

Foto księżyca piękne.....
Moja synowa, a raczej jej mama ma jeszcze większą horti niż Twoja koleżanka, co prawda ma lat kilkadziesiąt, ale to już jest drzewo Musze ja sfotografować Ja nie dożyję już takiego okazu, wiec nie muszę sie martwić brakiem miejsca na zapas
Pozdrawiam kierowniczkę budowy

wiem coś o braku czasu ja również zaglądam do różnych ogrodów, ale nie piszę, aby więcej zobaczyć co u Was
przed nawiezieniem piachu darliśmy czym się dało chwasty, najlepiej sprawdzają się jednak widły jak bym mogła dodrukować trochę kasy, to już bym mieszkała ) a tak.... ech....
Kierowniczka budowy stwierdziła, że 60 ton piachu to jej piaskownica, a gdy zobaczyła, że piachu nie ma (bo poszedł w fundament) wpadła w niezły lament całe szczęście, że na drugi dzień dowieźli nowy piach ))
Ja też raczej nie dożyję momentu gdy horti będzie drzewem ))
Buziole!
KasiaWB 21:42, 14 sie 2013

asc napisał(a)
Acha, mi budleje co roku wymarzają, ale sie tym nie przejmuję, podstawa jest zasypana korą, a wiosną tnę dość nisko.. i odbijają... i dobrze , że marzną, bo inaczej miałabym budlejowe drzewa.... a to by oznaczało, że muszę je eksmitować ...

) też jestem zaskoczona jak wysoko rosną po tym wymarznięciu ) dlatego postanowiłam już więcej nie kupować budleji, bo wystarczy to co mam )
Tess 21:43, 14 sie 2013

I z takiej krzywej cegły mur prosty uda się postawić?

Żartowałam Piękna taka ręcznie formowana.
A kierowniczka budowy mnie urzekła.
KasiaWB 21:43, 14 sie 2013

Krys napisał(a)
Kasiu powodzenia w budowie ,ja etap fundamentów i murów mam za soba to pryszcz z etapem wykonczenia pozdrawiam

nie dziękuję trzymaj za nas kciuki wiem,wiem, że wykańczanie jest wykańczające ))
Pozdrawiam!
KasiaWB 21:47, 14 sie 2013

Tess napisał(a)
I z takiej krzywej cegły mur prosty uda się postawić?

Żartowałam Piękna taka ręcznie formowana.
A kierowniczka budowy mnie urzekła.

))) będziemy prostować )) póki co nie wyobrażam sobie ogrodzenia z innego materiału a jak mi się znudzi, to zawsze mogę przykryć tynkiem i pomalować .... eeee nieee ))) cegła to cegła ) no i z nasadzeniami będę mogła pójść nieco dalej ))
Ściskam!
Matka 21:56, 14 sie 2013

KasiaWB napisał(a)

Tatusiowa córka
Madzenka 22:08, 14 sie 2013

Kasiu pozdrawiam kierowniczke ?
cieszę się, że ruszyliscie z budową, pewnie radość zawitała w domu

Budleje muszą być kazdej wiosny cięte bardzo radyklanie, więc wymarzanie im służy, w przeciwnym razie mialyby brzydki pokrój i słabo by kwitły. Mam 7 szt w szpalerze
Sebek 22:29, 14 sie 2013

Kasiu - no teraz to chwaty raczej się nie przebiją Ale w sumie to lepiej teraz niż potem by Ci miały z podłogi wyjść
Milka 11:55, 16 sie 2013

Kasiu, obejrzałam, najbardziej mnie zachwyca dziecko na tej hałdzie piachu
wszystko piękne i jak czytam....ostro ruszasz z resztą, powodzenia