Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:00, 02 cze 2011

Sebek napisał(a)
Twoje okazy są dość duże i bardzo ładne. Moje niektóre są małe no i chcę bardziej liście niż kwiaty.
Nie musisz ich obrywać tylko nie hoduj dla nasion. Bo wychodzą tylko zwykłe zielone z siewu - nawet jesli roślina mateczna była kolorowa.

Sebciu, te co akurat co są na tych zdjęciach to urosły dosłownie z jednego listka, bo takie na początku tylko były w sklepach. Mam jeszcze kilka malutkich Teraz można dostać wielgachne w cenie od 5-11 zł ale nie mogłam czekać za to one też mi się odwdzięczyły i ładnie się rozrastają
Z całą pewnością nie będę hodować na nasiona wolę kupować sadzonki nie mam cierpliwości .... z wyjątkiem werbeny )) no i dzwonków
KasiaWB 23:03, 02 cze 2011

monteverde napisał(a)
czyż nie piękna, Kasiu? śliczna, piękne surfinie, Ani datura będzie taka jak te Twoje surfinie, ja u starszych host zostawiam kwiaty u młodych nie)

no właśnie Aniu te piwonie są przepiękne wszystkie bez wyjątku no i ten zapach ach....
Chętnie zobaczę tą daturę - w takim kolorze nigdy nie widziałam, jedynie kremowe i pomarańczowe pachną również pięknie owoców nie próbowałam ))))
KasiaWB 23:05, 02 cze 2011

Martek napisał(a)
Piękne egzemplarze masz Kasia .Wszystko śliczne
U mnie też była kiedyś ta pierwsza piwonia nie myśl ,że inaczej Jak Twój ogród się rozrośnie i chałupkę postawisz to dopiero gały mi wyjdą z orbit ))

Dzięki Martuś, mam nadzieję, że doczekam takich łanów jak u Ciebie jak będę zakładać ogród to poproszę Cię o pomoc
KasiaWB 23:07, 02 cze 2011

Martek napisał(a)
Ekstra te bukszpany na tle tej kory

Narazie kora, kiedyś zmienią lokalizację i będą podsadzane różnymi roślinkami i/lub podsypane żwirkiem zobaczymy ))
KasiaWB 23:10, 02 cze 2011

Ana napisał(a)
Piękne te bukszpany i już takie duże!!

Dziękuję Ana nie myśl, że sama je wyhodowałam )) oczywiście, że kupiłam ale zabraliśmy się za nie poważnie dzisiaj opryskaliśmy Mospilanem, będziemy też podlewać zgodnie z planem pielęgnacji Danusi w tym miesiącu zostaną również przycięte
KasiaWB 23:12, 02 cze 2011

Szałwia - mam dwie odmiany nn, jedna ma takie białe łodyżki i kuleczki pąkowe, a druga fioletową łodyżkę (zdjęcia nie mam, ale zrobię)

KasiaWB 23:17, 02 cze 2011

No i na koniec zostawiłam sobie ostrokrzew

zachodzące słonko nadaje listkom żółty kolor na zdjęciu, ale również w rzeczywistości zaczynają żółknąć mu listki czy ktoś wie dlaczego i co mam robić? dodam, że posadzony został w ostatni wtorek, a wcześniej rósł w pełnym słońcu, a tutaj gdzie jest obecnie również ma do popołudnia słonce a później cień aż do zachodu...

KasiaWB 18:29, 03 cze 2011

Dzisiaj byłam u moich Rodziców na działce. Aż trudno uwierzyć, że kiedyś - grubo ponad 10 lat temu - to było pole kapuściane bez grama trawy czy kwiatów i.... "poszło na zmarnowanie" (tak się wyrazili poprzedni właściciele) co oznacza ni mniej ni więcej to, że powstał ogród )) Postanowiłam pokazać trochę zdjęć z tego ogródka, bo się nim dzisiaj zachwyciłam i nawet nie wiedziałam i trochę zapomniałam jakie tam są piękne rośliny, za którymi ja się zabijam i nie wiem skąd wziąć

Panie i Panowie, zapraszam na krótką wycieczkę po ogródku

KasiaWB 18:36, 03 cze 2011

W tej chwili królują peonie

KasiaWB 18:37, 03 cze 2011