Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:50, 31 sie 2013

an_tre napisał(a)
Obejrzeliśmy i podziwialiśmy, musiałam też cofnąć się do fotek z zalewania ławy, bo M chciał zobaczyć budowa robi wrażenie
pozdrawiamy oboje

Dziękuję Kochani! póki co wygląda monumentalnie w skali działki )) ale u nas jest tak, że poziom działki wewnątrz jest wyżej niż droga - bo spadek terenu, poza tym droga będzie kiedyś trochę podniesiona, więc finalnie powinno być dobrze.
an_tre 21:52, 31 sie 2013

KasiaWB napisał(a)

Dziękuję Kochani! póki co wygląda monumentalnie w skali działki )) ale u nas jest tak, że poziom działki wewnątrz jest wyżej niż droga - bo spadek terenu, poza tym droga będzie kiedyś trochę podniesiona, więc finalnie powinno być dobrze.
próbuję to sobie wyobrazić
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:53, 31 sie 2013

baraga1904 napisał(a)
...podgladam...piękny mur z cegły Kasiu...
...roslinki na rabatach porosły...

trochę się bałam jak to wyjdzie, ale nie jest źle ) cieszę się jeśli się podoba jak to mówi jeden z panów murujących - rzecz gustu )) pewnie sobie myśli, że paniusia sobie wymyśliła )
Roślinki wołają o przesadzenie )
o np. tutaj trzeba zrobić porządek cisy idą pod mur, a reszta będzie układana

KasiaWB 21:57, 31 sie 2013

an_tre napisał(a)
próbuję to sobie wyobrazić

)) od strony drogi będzie wysoki pełny mur, bo:
- droga ma tylko 5 metrów szerokości i będzie się nią odbywał ruch do dalszych działek
- zaraz za murem - w odległości niestety 6 i 4 metry od muru będzie już taras, jadalnia itd. więc ogrodzenie musi być takie aby było kameralnie. Takie odległości wyszły jak musiałam oddać z tej strony 3 metry na drogę wrrrr....

KasiaWB 21:59, 31 sie 2013

Dla Was pachnąca różyczka
an_tre 21:59, 31 sie 2013

3 metry to duży uszczerbek, też bym warczała
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 22:10, 31 sie 2013

małe porównanie

listopad 2012

wiosną 2013 było tak

a jest tak i cdn )
KasiaWB 22:11, 31 sie 2013

an_tre napisał(a)
3 metry to duży uszczerbek, też bym warczała

nie było rady - służebność .....
ale mam pewne plany nasadzeniowe więc powinno być kiedyś fajnie
Syla 22:18, 31 sie 2013

czy ja dobrze rozumiem ten murek ? tam będzie lustereczko ???? i przechowalnik cisowy upatrzyłam ....
KasiaWB 22:23, 31 sie 2013

Syla napisał(a)
czy ja dobrze rozumiem ten murek ? tam będzie lustereczko ???? i przechowalnik cisowy upatrzyłam ....

yhm to jest wnęka pod przyszłe lustro a po dwóch jego stronach będą ekrany z cisa...jak już urosną ) no a co będzie przed cisami to ....liczę na Was myślałam o symetrycznie posadzonych Umbrach (zresztą z kontynuacją na dalszej części muru), hortensjach, trawach i kulkach bukszpanowych a na przeciwko lustra będzie biegła w jego stronę ścieżka - trawnik lub kostka granitowa.... a po dwóch stronach ścieżki nasadzenia .... tak mi się to widzi