Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:38, 09 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiu.. nie narzekaj na brak czasu.. bo bardziej sie narzeka jak nie ma pracy
Zdrowy ogród da sobie radę i bez naszego biegania nad nim co chwilka.. Ja ogród mam pod nosem i do niego nie chodziłam ...bo po co jak zimno

Święta prawda Aniu chciałabym tylko mieć trochę więcej czasu na Ogrodowisko i ogródek ale staram się dobrze zarządzać sobą w czasie ) a że ogródek sobie poradzi i beze mnie, to pewne ale z roślinami też trzeba trochę pogadać dla relaksu
Buziaki
KasiaWB 19:40, 09 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...ale masz Kasiu przedszkole niezła ferajna rośnie...pozdrawiam...

hej miałam w zasadzie tego nie robić w tym roku, ale co tam ) jak coś z tego wyjdzie, to będe mogła komuś podarować pozdrawiam
KasiaWB 19:51, 09 mar 2014

Tess napisał(a)
Macham! 3maj się, nie daj się budowlańcom

Tesiu staram się chociaż w sobotę trochę mną zatrzęsło jak zobaczyłam na rękach u jednego z budowlańców (nowy w ekipie) moje osobiste, nowiutkie rękawiczki do ogródka Wolf Gartena .... Leżały w blaszaku na półeczce ogrodniczej to sobie wziął do murowania bloczków....elegancik.... Jak mnie zobaczył to w sekundę ściągną i upchną w kieszeni...ale już było za późno, bo widziałam.... Nie pozostawiłam tego w milczeniu. Ma odkupić i więcej nic nie dotykać. Aż strach pomyśleć do czego mógłby użyć np. noża do kantów Joseph Bentley... - pewnie do mieszania zaprawy...... Szef ekipy przeprosił. Zresztą wszyscy wiedzą od początku, że jeżeli chodzi o ogródek, to lepiej mieć się na baczności W zasadzie to tylko rękawiczki, kawałek szmatki, ale jest ściśle związane z ogródkiem i ruszać nie wolno )
KasiaWB 20:02, 09 mar 2014

Kilka migawek z budowy
w trakcie łacenia dachu i obudowywaniu komina cegłą

cały komin będzie obłożony taką cegłą

zdjęcie od frontu

i od tyłu - widać nasze świerki serbskie ) - od posadzenia w 2012 r. podrosły o metr albo więcej

ciąg dalszy nastąpi..... w poniedziałek przyjeżdza dachóweczka
KasiaWB 20:12, 09 mar 2014

A teraz temat do dyskusji, bo siedzę i dumam, mam mnóstwo zdjęć różnych realizacji - wszystkie sugestie mile widziane : przy białej (śmietankowej) elewacji i podbitce oraz antracytowym dachu (dachówka płaska kolor czarny łupek) - robić białe czy antracytowe okna na zewnątrz? wciąż nie mogę się zdecydować obie wersje mi się podobają drzwi wejściowe chciałabym czarne
Mam nadzieję, ze Danusia wybaczy mi to odejście od tematu stricte ogrodniczego ale przy podejściu holistycznym .... kolory domu też mają znaczenie dla ogólnego wyglądu ogrodu
Proszę o Wasze sugestie tutaj lub na priv

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Juzia 20:22, 09 mar 2014

Ale wielgachna chata!!!!
Juzia 20:23, 09 mar 2014

Ja głosuję za antracytowymi oknami
KasiaWB 20:28, 09 mar 2014

Dzięki Justynka! - zatem 1:0 dla antracytowych, o takich:

p.s. dom wydaje się większy niż jest, chociaż to rzecz względna
Juzia 20:30, 09 mar 2014

KasiaWB napisał(a)
Dzięki Justynka! - zatem 1:0 dla antracytowych, o takich:

p.s. dom wydaje się większy niż jest, chociaż to rzecz względna

Piękne! Miodzio
I pewnie mniej brud widać niż na białych
Gabrysia_ 20:36, 09 mar 2014

Kasiu...jak fajnie że jesteś,ale zbyt długo cię nie było!
Ja chyba tez bym była za antracytowymi oknami,będą do reszty pasowały
A co u ciebie?
Buziaki zostawiam