Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:29, 10 cze 2011

Sebek napisał(a)
Wszystko wygląda przepiękne. Miała to chyba być na początku taka mała przechowalnia a to ogród pełną gębą

Sebciu, no bo jest przechowalnia ))) jakby to był już ogród docelowy, to miejsca nasadzeń byłyby trochę inne... staram się gromadzić wszystko blisko ogrodzenia, aby jak najdalej od planowanego zasięgu budowy. Mój M. mówi nawet, że ogrodzi to płotem na czas budowy, żeby w szkodę nam nie weszli ))
bogumila 23:31, 10 cze 2011

KasiaWB napisał(a)

Wszystko wygląda przepiękne. Miała to chyba być na początku taka mała przechowalnia a to ogród pełną gębą

Sebciu, no bo jest przechowalnia ))) jakby to był już ogród docelowy, to miejsca nasadzeń byłyby trochę inne... staram się gromadzić wszystko blisko ogrodzenia, aby jak najdalej od planowanego zasięgu budowy. Mój M. mówi nawet, że ogrodzi to płotem na czas budowy, żeby w szkodę nam nie weszli ))

Mądry pomysł,też bym tak zrobiła -zawsze to ochrona.
KasiaWB 23:33, 10 cze 2011

Muszę w oddzielnym poście podkreślić jak dużą rolę odgrywa w moich ogrodowych działaniach Ogrodowisko! daje mi energię i inspirację do pracy i planowania dzięki Waszym ogrodom i poradom mi udzielanym za co niniejszym dziękuję ....
an_tre 23:33, 10 cze 2011

KasiaWB napisał(a)

Ja dzisiaj pościnałam wszystkie przekwitłe, żeby nie wytworzyły się nasiona

O dzięki Ci dobra kobieto! jako początkująca, pytam o takie oczywiste rzeczy, ale skąd mam wiedzieć czyli co? ciąć przy ziemi? czy same przekwitnięte kwiaty? chyba badyli samych się nie zostawia.... a liście zostają?

badyle też usuń liście ścinam do 1/3 wysokości jak zaczynają zasychać, koniec czerwca, początek lipca
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 23:35, 10 cze 2011

KasiaWB 23:37, 10 cze 2011

an_tre napisał(a)

Ja dzisiaj pościnałam wszystkie przekwitłe, żeby nie wytworzyły się nasiona

O dzięki Ci dobra kobieto! jako początkująca, pytam o takie oczywiste rzeczy, ale skąd mam wiedzieć czyli co? ciąć przy ziemi? czy same przekwitnięte kwiaty? chyba badyli samych się nie zostawia.... a liście zostają?

badyle też usuń liście ścinam do 1/3 wysokości jak zaczynają zasychać, koniec czerwca, początek lipca

Dziękuję w takim razie trzeba jutro zrobić z tym porządek ))
an_tre 23:37, 10 cze 2011

KasiaWB napisał(a)

a cóż to za cudeńko?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 23:39, 10 cze 2011

Kasiu jak pięknie wszystko rośnie, mądrze obsadzasz rośliny, wszystko zadbane, ja też mam lukrecje)
KasiaWB 23:41, 10 cze 2011

....z naszego "ogródka" ziołowego ))

A tu werbena patagońska
jeszcze nie wychodzi z pojemnika

....ale jest już spora jeszcze ją podhoduję i dam do gruntu, bo taka jeszcze by mi przepadła )

bogumila 23:43, 10 cze 2011

an_tre napisał(a)

a cóż to za cudeńko?

Takie delikatne...nazwy nie znam.