Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Sebek 12:10, 13 cze 2011

Dzięki za info o hortensjach
justi 15:12, 13 cze 2011

Nie ma za co.
KasiaWB 00:23, 14 cze 2011

Dzisiaj sprawdziłam - moje hortensje mają kilka gałązek a zatem nie jest tak źle jak się pierwotnie wydawało. Wpadłam na chwilę na działkę i .......przesadziłam przekwitnięte irysy dzięki czemu rabata z żurawkami dostała więcej miejsca i światła, a irysy powędrowały na miejsce docelowe - rabatę pod bordową leszczyną, gdzie zaplanowałam na rok przyszły wykonanie rabaty irysowej Porozsadzałam żółte aksamitki z donic do gruntu, bo już mi się przestały podobać w donicach a na rabatkach przy cisach ładnie odbijają. Podobnie z bratkami, które nadal dzielnie się trzymają i cieszą oko. W donicach rozgościły się heliotropy, kolejne tytonie, surfinie itd. Dzwonki brzoskwiniolistne ponownie zakwitają jeszcze sporo rzeczy czeka na wysadzenie, ale czasu brak...aja jaj....
monteverde 01:20, 14 cze 2011

wysiałam tytoń mix i teraz nie wiem gdzie go posadzić, bo nie wiem jakim kolorem zakwitnie)
KasiaWB 01:26, 14 cze 2011

monteverde napisał(a)
wysiałam tytoń mix i teraz nie wiem gdzie go posadzić, bo nie wiem jakim kolorem zakwitnie)

)) to może niech poczeka w donicy aż pokaże pierwsze kwiatki ) ja wybierałam kolory - mam białych chyba z 5 sztuk, żółtozielonych chyba 10 sztuk i jeden bladoróżowy, bo różu nie chciałam, ale ten jest wyjątkowo delikatny i piękny w półcieniu tytonie rosną jak szalone
monteverde 01:35, 14 cze 2011

Kasiu pierwszy raz w życiu wysiałam tytoń zazwyczaj nie bawię się w takie klocki tylko kupuję, od dziewczyn na Ogr., się zaraziłam, poczekam)
KasiaWB 01:40, 14 cze 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu pierwszy raz w życiu wysiałam tytoń zazwyczaj nie bawię się w takie klocki tylko kupuję, od dziewczyn na Ogr., się zaraziłam, poczekam)

ja wprawdzie kupiłam gotowy tytoń, ale też w wyniku tego zarażenia )) nie żałuję, bo kwiatuszki ma ładne
monteverde 01:42, 14 cze 2011

hahaha, ale nigdy więcej, oprócz pomidorów nic nie wysiewam
greglis 09:38, 14 cze 2011

Ja również bazuję na gotowych rozsadach. W tamtym roku poległam na siewkach, papapety pelne były rozsad a nic z tego nie wyszlo nawet byliny i jednoroczne kupuje już większe, Bo jak posadzilam tyci, tyci to sie dopiero rozbujaly pod koniec lata.
Martek 16:29, 14 cze 2011

monteverde napisał(a)
hahaha, ale nigdy więcej, oprócz pomidorów nic nie wysiewam
Tak teraz najlepiej zgonić na mnie ...A jak cynie się mają?Tytoń barwami nie zaskoczy może być biały lub w delikatnych różach do mocnego .Moje ze 3 dni i chyba się otworzą te posadzone w donicy inne jeszcze trochę poczekam Zakwitnie pierwsza cynia ,ale nie wiem na 100 % czy rabatowa czy bukietowa bo jest dość silna rozkrzewiona ,ale krzywo rośnie ))