Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czas zaczynać, a w głowie pustka...

Czas zaczynać, a w głowie pustka...

Gardenarium 18:29, 17 maj 2015

Kompozycje warte grzechu, śliczne. W donicach powinno być raczej coś wyższego, są bardzo masywne.

Instagram Ogrodowiska
szi 23:04, 17 maj 2015

Dziękuję bardzo Pani Danusiu. Po takich słowach i to jeszcze od Pani to jestem z nich dumna jeszcze bardziej
Co do donic to normalnie juz mam senne koszmary z ich powodu a pomysłów nadal brak
malkul 19:57, 18 maj 2015

szi napisał(a)
kompozycje szt 2
Jestem z nich dumna szalenie

bardzo ładnie to skomponowałaś ładna gra bieli i odcieni zieleni
malkul 19:58, 18 maj 2015

Fajowe te donice
teraz tylko musisz je pięknie obsadzić
iwka 09:15, 19 maj 2015

Możesz być dumna bo kompozycja jest piękna.
PS. a donice mam takie same ale dopiero jedna obsadzona na próbę
szi 13:07, 19 maj 2015

Drogie Panie, jeśli któraś z Was ma jakiś pomysł na moje donice to śmiało, nie krępujcie się, wszelkie uwagi mile widziane

Malkul Twój ogród to jest poezja, bardzo do mnie przemawia. Jeśli pozwolisz to czasem skradnę Ci jakiś pomysł. Jeśli możesz mi napisać czym są obłożone Twoje donice będzę wdzięczna.
szi 14:29, 18 cze 2015

W związku, że w wielkich donicach nadlal nic, pokażę jak oszalały moje kompozycje przed wejściem

tak było miesiąc temu:

tak jest dziś:

tylko tak sie zastanawiam co ja z tym zrobię na zimę, bo tojeść i to drugie zwisające i trawka podobno wieloetnie? Do garażu czy tylko okryć?

Mam też taką hostę i dwa pytania
Czy jak będę ja wiosną przesadzała juz mam nadzieję do gruntu to ją dzielić czy wsadzić taką i co to za odmiana.

Stworzyłam jeszcze jedno dzieło przed domem ale chyba nie dokońca mi wyszło (w sumie to jeszcze nie jest ukończone). Chyba kolorystycznie te żurawki nie grają z tą kostrzewą siną, kiedyś je przesadzę ale na razie nie mam gdzie. Prosze o radę co tam jeszcze mogę dosadzić bo jakoś pusto.
Chciałabym żeby to było wieloletnie (nie musi być kwitnące)

Dookoła widać mój step!!!! porośnięty że ho ho tylko nie tym czym potrzeba!
Gardenarium 19:39, 20 cze 2015

Możesz po prostu dosadzić coś, co ubarwi i ożywi smutasy

na ten przykład proste trzmieliny na pniu 'Emerald.n Gold' i do tego te same trzmieliny żeby zwisały. Tniesz je żeby nie wlazły w żurawki. Żurawkom możesz dodać jeżówki ciemnokarminowe.

Grunt to wybrnąc z sytuacji i wiedziec co tutaj pasuje, nie trzeba zaraz wywalac.

Instagram Ogrodowiska
iwka 20:10, 20 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Możesz po prostu dosadzić coś, co ubarwi i ozywi smutasy

na ten przykład proste trzmieliny na pniu 'Emerald.n Gold' i do tego te same trzmieliny żeby zwisały. Tniesz je żeby nie wlazły w żurawki. Żurawkom możesz dodać jeżówki ciemnokarminowe.

Grunt to wybrnąc z sytuacji i wiedziec co tutaj pasuje, nie trzeba zaraz wywalac.

o i proszę jak fajnie
szi 12:00, 24 cze 2015

Dziękuję Pani Danusiu.
Wstawię fotkę jak dokonam dzieła