Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

Bogdzia 21:13, 22 sie 2016

Alinko cudnie u Ciebie a liguarie mnie zachwyciły, jeszcze tak pięknych i w takiej masie nie widziałam.Buziaki.
Madzenka 07:05, 23 sie 2016

Uwielbiam róznorodnośc twego ogrodu!
Agania 11:29, 23 sie 2016

alinak napisał(a)
Płomyk wiechowaty sorbet coctail polecam ze względu na urodę

Piękny Alinko, przepiękny nawet, zapisałam....chociaż u mnie płomyki też się rozpanoszyły, to tego bym sobie nie odmówiła
Poletko r. matrona superowo się prezentuje, a ogród jak zwykle zachwycająco wygląda
Pszczelarnia 15:43, 23 sie 2016

alinak napisał(a)
Czy ktoś wie kiedy można obcinać aronię ?Muszę tego krzaczora mocno ograniczyć bo zabiara coraz więcej miejsca na bylinówce

Alino,
przesadź ją lepiej. Jak obcinać to wiosną ale ona musi być większa. Takie cięcie spowoduje słabe owocowanie, zobacz jak na pedzie wykształca owoce, niedużo ale w gronach wzdłuż pędu w dość rzadkiej rozstawie.
marzena 22:20, 23 sie 2016

Alinko, lubię te Twoje klimaty ogrodowe, pieknie jest, rozchodniki i nie tylko one - piękne
alinak 22:28, 23 sie 2016

Moniq napisał(a)
Alinki późno do Cb trafiłam, ale jak to sie mówi lepiej późno niż wcale
Zachwycają mnie rozchodniki, matrona tez nabyłam całe dwie sztuki, ale zamierzam rozmnażać; jeżówki cudne jak zresztą cały ogród; pozdrawiam

Rozchodniki bardzo dobrze się rozmnażają ,nawet z odciętej gałązki sie przyjmuje,czasami jak się ułamie to też wsadzam i jest nowa sadzonka .

Urszulla napisał(a)
Rozchodnik od Ciebie też rozmnażam 3 rok, jest fajny i mam ochotę na więcej odmian

jedna odmiana ...grzech.

Kindzia napisał(a)
Nooo...takie kwitnące rozchodniki w masie...cud, miód i orzeszki!!!

Czy Ty mnie podejrzewasz Alinko, że tę gąsienicę sobie będę hodować???? Za płot R. ją wywalił!

Sama widzisz jaka jestem chytra na te kwiotki . normalnie muszę mieć dużo.
Gąsienica była przednia ...ja bym hodowała .

Bogdzia napisał(a)
Alinko cudnie u Ciebie a liguarie mnie zachwyciły, jeszcze tak pięknych i w takiej masie nie widziałam.Buziaki.

Bogdzia w te cieniste zakątki pasują jak ulał . mam języczkę the rocket w półcieniu ale z przewagą słońca i mocno licie klapią w cieplejsze dni a tam w cieniu własnie ta Hessego i Przewalskiego stoi jak złoto i dwa razy większe tam rosną

Madzenka napisał(a)
Uwielbiam róznorodnośc twego ogrodu!

Madzen busz ...normalnie busz.

Agania napisał(a)

Piękny Alinko, przepiękny nawet, zapisałam....chociaż u mnie płomyki też się rozpanoszyły, to tego bym sobie nie odmówiła
Poletko r. matrona superowo się prezentuje, a ogród jak zwykle zachwycająco wygląda

Jestem zdania że w dużym ogrodzie muszą być większe grupy roślin . jeden egzemplarz gubi się tak skutecznie że nie raz już szukałam posadzonego kwiatka .

Płomyk kupuj bo jest oszałamiający.zakochałam sie w nim.

marzena napisał(a)
Alinko, lubię te Twoje klimaty ogrodowe, pięknie jest, rozchodniki i nie tylko one - piękne

Marzena teraz to moge tylko napisać i nawzajem . ja u ciebie zagłębiam się w obrazach ogrodowych .

alinak 23:18, 23 sie 2016

Z nasion które dostałam od naszej Gabrysi wyrosły aminki giganty tak piękne że spędzam przed nimi z poranną kawką długie posiadanki na trawie .

AgataP 09:30, 29 sie 2016

Alinka ogród piękny, wszystko rośnie, zachwyca... floksik sorbetowy jak znajdę to może wezmę pod uwagę bo śliczny.
Też kocham rozchodniki
Agania 19:24, 04 wrz 2016

Aminki są cudowne, nie mogę się swoich doczekać, ale jak sobie przekopię poletko, to w końcu sobie wysieję
alinak 20:43, 05 wrz 2016

AGANIA -będzie u mnie milion nasion .w trawach prazentuje się super

AGATA-ten floks pobił wszystkie inne.Będę rozmnazać i duża plama będzie.