Piękny Alinko, przepiękny nawet, zapisałam....chociaż u mnie płomyki też się rozpanoszyły, to tego bym sobie nie odmówiła
Poletko r. matrona superowo się prezentuje, a ogród jak zwykle zachwycająco wygląda
Alino,
przesadź ją lepiej. Jak obcinać to wiosną ale ona musi być większa. Takie cięcie spowoduje słabe owocowanie, zobacz jak na pedzie wykształca owoce, niedużo ale w gronach wzdłuż pędu w dość rzadkiej rozstawie.
Rozchodniki bardzo dobrze się rozmnażają ,nawet z odciętej gałązki sie przyjmuje,czasami jak się ułamie to też wsadzam i jest nowa sadzonka .
jedna odmiana ...grzech.
Sama widzisz jaka jestem chytra na te kwiotki . normalnie muszę mieć dużo.
Gąsienica była przednia ...ja bym hodowała .
Bogdzia w te cieniste zakątki pasują jak ulał . mam języczkę the rocket w półcieniu ale z przewagą słońca i mocno licie klapią w cieplejsze dni a tam w cieniu własnie ta Hessego i Przewalskiego stoi jak złoto i dwa razy większe tam rosną
Madzen busz ...normalnie busz.
Jestem zdania że w dużym ogrodzie muszą być większe grupy roślin . jeden egzemplarz gubi się tak skutecznie że nie raz już szukałam posadzonego kwiatka .
Płomyk kupuj bo jest oszałamiający.zakochałam sie w nim.
Marzena teraz to moge tylko napisać i nawzajem . ja u ciebie zagłębiam się w obrazach ogrodowych .