Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Kawa 15:00, 20 sty 2017

a może tam wielopniowy dereń ?

lista:
dereń kousa
grab
ŚŚ - chcę w inne miejsce
klon ginnala
jabłoń rudolph
no teraz trzeba się zastanowić co wybrać
jolanka 15:07, 20 sty 2017

Kamila, wiem ze najtrudniej jest podjąć decyzje Sama jeszcze do końca nie zdecydowałam co naprawdę posadze na rabacie w szczycie domu. Za dużo mi sie podoba Pewnie pierwsze wiosenne wizyty w szkolkach skrystalizują nasze pomysły.
Anda 15:09, 20 sty 2017

Kami, z tego co zrozumiałam, chcesz na tą boczną rabatę dwa wielopniowe drzewa. Spokojnie zmieści ci się tam Rudolph i Cornus kousa Satomi. Oba kwitną w tym samym czasie. Nie wiem, czy tego chcesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:13, 20 sty 2017

A jeszcze ładnie wygląda i kwitnie później Heptacodium miconioides czyli Heptacodium chińskie, po niemiecku "Siedmiu synów nieba". Miałabyś coś innego w ogrodzie niż wszyscy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 15:14, 20 sty 2017

Na dworze zima a u Ciebie plany w najgorętszej fazie widze Nie próżnujesz! Nie znam się to się nie wtrącam, ale chętnie będę podpatrywac plany
Kawa 15:20, 20 sty 2017

Jola - no najgorzej nie wiedzieć co się chce

Ewunia - ehhh rozwalasz mnei swoją wiedzą
juz kiedyś myśłałyśmy o tym heptakodium pamietasz?

a może heptakodium i dereń?
hihiih
mus przemyśleć a spokojnie
anka_ 15:28, 20 sty 2017

Kawa napisał(a)
a może tam wielopniowy dereń ?

lista:
dereń kousa
grab
ŚŚ - chcę w inne miejsce
klon ginnala
jabłoń rudolph
no teraz trzeba się zastanowić co wybrać
Kamilo z klonów to może rozważ strzępiastokorego. Zdrowy, niewymagający, kocha słońce, cudownie się przebarwia, w lecie głęboka, "inna" zieleń. I przepiękna kora w zimie. U Szmitów w ogrodzie mają pięknego, wielopniowego. I w Rogowie rośnie. W każdym razie dużo ładniejszy i mniej problemowy od ginnala (choć ten też ma swój urok). Jeszcze jedno-strzępiastokory sam "idzie" i wielopienność.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Anda 15:33, 20 sty 2017

Kawa napisał(a)
Jola - no najgorzej nie wiedzieć co się chce

Ewunia - ehhh rozwalasz mnei swoją wiedzą
juz kiedyś myśłałyśmy o tym heptakodium pamietasz?

a może heptakodium i dereń?
hihiih
mus przemyśleć a spokojnie

Fakt, przypomniałam sobie No widzisz, wraca to Heptacodium jak bumerang Jestem za Heptacodium i dereniem ale Satomi, żeby się różniły wzrostem Dereń Venus też by pasował i też jest śliczny
AgataP 15:48, 20 sty 2017

A ja w swoim ogrodzie mam więcej drzewek wielopniowych niż prostych... jakoś tak wyszło kilkanaście lat temu, że tylko takie okazy trafiały w moje ręce
ren133 15:51, 20 sty 2017

AgataP napisał(a)
A ja w swoim ogrodzie mam więcej drzewek wielopniowych niż prostych... jakoś tak wyszło kilkanaście lat temu, że tylko takie okazy trafiały w moje ręce

Agata
U mnie tez sie chyba skończy na tym, że wiecej będzie wielopniowych