Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

zoja 20:13, 04 lip 2017

Piekne widoki - poza tym obgryzionej hortrnsji
Wiesz, mi podobnie slimaki objadaly liscie dalii... Alenie az tyle na raz...

20:26, 04 lip 2017
Kawa napisał(a)
a tu cos bezczelnie wpierdziela mi hortkę!!!!!!!!!!!!!!!

opuchlaki??????????
nie zauważyłam zadnych gąsienic mszyc nic !!!

co robić??!!!!!!

mam podobne wzorki ..tylko na dolnych liściach ...pierwszy raz widze takie cuda na hortensjach ...a juz kilka lat je mam .

zignorowałam ten fakt ...bo generalnie ignoruje ogród bo jest bardzo zapuszczony przez ta suszę ...nie mam jak w nim robić ...czekam na deszcz ...obym sie doczekała jutro
MirellaB 20:40, 04 lip 2017

Zdjęcia oglądam zawsze z przyjemnością.
Ja już się nie przejmuję podgryzanymi liśćmi, oszaleć by można.
mrokasia 20:55, 04 lip 2017

MirellaB napisał(a)

Ja też się nie przejmuję za bardzo, ale jak dziś rano zobaczyłam podziurkowane płatki mojej jeżówki posadzonej ledwie wczoraj wieczorem to się troszkę wkurzyłam.
Margerytka40 21:15, 04 lip 2017

Ja też mam podobne listki głównie na anabelkach. Ale bardziej na młodych listkach. Niczego nie widziałam póki nie zaczęłam rozchylać pąków liściowych a tam mikroskopijne muszki. Myślę że to te skrzydlate mszyce. Nigdy do tej pory nie atakowały hortek małpy. Pryskałam już decisem ale pomogło tylko na chwilę. Teraz często sprawdzam i ręcznie usuwam. Dużo tego nie ma.
iwka 21:21, 04 lip 2017

co za małpa żre hortensje nie wiem, kurcze szkoda goń dziada

na jeżówkach u mnie opuchlaki w ubiegłym roku grasowały strasznie
kasja83 07:34, 05 lip 2017

Biedne hortki...aż obejrzę swoje.U mnie ze szkodników-to widzę, że mszyce się wzięły za jeżówki...
AniMa 09:03, 05 lip 2017

Na moich hortkach dziurki w środku liścia wyżarte...też oglądałam dookoła co tam mogłoby się tam szwędać i nic nie widać....mus opryskać je śmierdzielem Znowu uperfumuje okolicę
Kawa 13:41, 06 lip 2017

mrokasia napisał(a)

O kurka , nie mam pojęcia!
Ale przynajmniej ładne wzorki robi...
Dziś oblecę obejrzeć swoje hortki.

Kasia - wzorki wzorkami no ale weźźźź tak obżerać?

malgol napisał(a)
Kamila, czym chcesz spryskać te hortki? już wiesz co to za "gryzoń"?
Ja mam dziury w budleji,ale takie w środku liścia, tez nie wiem co to wygryza Chyba Karate opryskam, on na gąsienice ponoć dobry
Czy jeśli zajrzy do Ciebie Toszka, mogłabyś ją na chwilkę mi pozyczyc?
Toszko, dasz się porwać do mnie na chwile?

Gocha - nie wiem Mazan podpowiada ślimaki - mus sprawdzić nocą

Makusia napisał(a)
Kamila cudowne zdjęcia wrzuciłaś (poza hortką, bo tu wyrazy współczucia)- piękne!

Martuś dzięki

jolanka napisał(a)
Jak na warsztatach plastycznych - szkolona bestyjka, rowniutko zjada

Joluś - ciekawe gdzie brała lekcje? u Ciebie?

Marzenaka napisał(a)
Kamila, fajne zdjęcia, czosnki główkowate u ciebie bardziej do przodu. Moje jeszcze całe zielone. Hortensja hmmm... Mam podobnie z hostą ale jakby ustało znikanie jej ostatnio...

Marzenka to co ślimaki????

paulina_ns napisał(a)
Kamilka piękne zdjecia czosnki super, koniecznie muszę się w nie zaopatrzyć Co do hortki nie pomogę, wiem tylko,że mi coś również beszczelnie róże zjada

Paulinko dzięki

Zana napisał(a)
U mnie świecznice też już wypuszczają kwiaty.
Opuchlaki na hortensji? O takim przypadku jeszcze nie słyszałam, ale wszystko jest możliwe. Robactwo też może idzie z jakimś na swój sposób rozumianym postępem i kolonizuje nowe obszary.

Ania - oby to ślimaki chyba wolę jak opuchlaki

anka_ napisał(a)
To się nazywa szukanie plusów w minusach.

tiaaaaa

AngelikaX napisał(a)
Lilia jest przepiękna... skradła mi serce... muszę pomyśleć u siebie o nich

ps. Hortki u mnie wczoraj na froncie (te na pniu) zaczynają po kilka liści przebarwiać się na żółto ( w środku) - padało sporo więc to na pewno nie brak wody... dumam jaka to przyczyna echhh

Angie - no ładna jest - te inne bordowe tez już pięknie kwitną może zdąże zrobić im zdjęcie, u mnie się ta podżerana też przebarwiła i zmarniała bardzo

zoja napisał(a)
Piekne widoki - poza tym obgryzionej hortrnsji
Wiesz, mi podobnie slimaki objadaly liscie dalii... Alenie az tyle na raz...

Zojka no jakoś obłędnie głodne to robactwo u mnie

eee_taam napisał(a)

mam podobne wzorki ..tylko na dolnych liściach ...pierwszy raz widze takie cuda na hortensjach ...a juz kilka lat je mam .

zignorowałam ten fakt ...bo generalnie ignoruje ogród bo jest bardzo zapuszczony przez ta suszę ...nie mam jak w nim robić ...czekam na deszcz ...obym sie doczekała jutro

Justyś i co padało?
oby

ja jakoś baaaaardzo się nie przejmuję ale nie powiem to moja pierwsza hortka więc jakoś mi tak żal

MirellaB napisał(a)
Zdjęcia oglądam zawsze z przyjemnością.

no Mirell nie ma jak zdrowe podejście

mrokasia napisał(a)

Ja też się nie przejmuję za bardzo, ale jak dziś rano zobaczyłam podziurkowane płatki mojej jeżówki posadzonej ledwie wczoraj wieczorem to się troszkę wkurzyłam.

Kasia tez bym się wkurzyła.. jedna noc?

Margerytka40 napisał(a)
Ja też mam podobne listki głównie na anabelkach. Ale bardziej na młodych listkach. Niczego nie widziałam póki nie zaczęłam rozchylać pąków liściowych a tam mikroskopijne muszki. Myślę że to te skrzydlate mszyce. Nigdy do tej pory nie atakowały hortek małpy. Pryskałam już decisem ale pomogło tylko na chwilę. Teraz często sprawdzam i ręcznie usuwam. Dużo tego nie ma.

kurcze Asia ale ja nic nie znalazłam albo totalnie ślepa jestem

iwka napisał(a)
co za małpa żre hortensje nie wiem, kurcze szkoda goń dziada

na jeżówkach u mnie opuchlaki w ubiegłym roku grasowały strasznie

Iwonka no goń goń ale jak jak on niewidzialny

kasja83 napisał(a)
Biedne hortki...aż obejrzę swoje.U mnie ze szkodników-to widzę, że mszyce się wzięły za jeżówki...

Kasia no wszedzie jakieś robactwo

AniMa napisał(a)
Na moich hortkach dziurki w środku liścia wyżarte...też oglądałam dookoła co tam mogłoby się tam szwędać i nic nie widać....mus opryskać je śmierdzielem Znowu uperfumuje okolicę

Ania - no mus pryskać czyms dziaij zobaczę czy nadal chrupią moją hortkę
a tyle paczków na niej .....
mrokasia 13:45, 06 lip 2017

Kamila, walcz z zarazą!!! Ja muszę przylukać co mi się pasie na bergeniach.