Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Droga do spełnienia

Droga do spełnienia

Margerytka40 20:51, 23 kwi 2018

Kamila ,cudnie Ci śś kwitnie,z moich trzech sztuk kwitnie tylko jedna ale gdzie jej tam do Twojej
Gruszka_na_w... 21:14, 23 kwi 2018

Na larwy opuchlaków w ziemi najlepsza byłaby gnojówka z wrotyczu i piołunu. Suszone można kupić w necie. Można też robić nocne wyprawy z latarką i pensetą zbierać dorosłe osobniki, żeby się nie rozmnażały.
Na walce z opuchlakami środkami owadobójczymi można stracić majątek. Z buteleczki za kilkanaście złotych da się zrobić kilka litrów cieczy. Każdą roślinę trzeba by zlać sporą jej ilością, żeby środek wniknął na kilkanaście cm pod ziemię. Podlewanie nicieniami to też koszt kilkuset zł. Zagazowywanie Dursbanem powoduje okropny smród.
Ta gnojówka chyba wychodzi najlepiej.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lindsay80 21:35, 23 kwi 2018

moim świdośliwom coś jest, a myślałam, że to bezproblemowe drzewa, wczoraj robiłam oprysk na grzyba, dziś pada, a trzeba by jeszcze popryskać na przędziorki.
Bogdzia 22:05, 23 kwi 2018

Bez już kwitnie?No tak to Małopolska.
AgataP 09:13, 24 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na larwy opuchlaków w ziemi najlepsza byłaby gnojówka z wrotyczu i piołunu. Suszone można kupić w necie. Można też robić nocne wyprawy z latarką i pensetą zbierać dorosłe osobniki, żeby się nie rozmnażały.
Na walce z opuchlakami środkami owadobójczymi można stracić majątek. Z buteleczki za kilkanaście złotych da się zrobić kilka litrów cieczy. Każdą roślinę trzeba by zlać sporą jej ilością, żeby środek wniknął na kilkanaście cm pod ziemię. Podlewanie nicieniami to też koszt kilkuset zł. Zagazowywanie Dursbanem powoduje okropny smród.
Ta gnojówka chyba wychodzi najlepiej.

Popieram Gruszkę - wrotyczu pełno za płotem rośnie, a kępę piołunu ja sobie nawet wprowadziłam do warzywnika W przyszłym tygodniu ruszy produkcja gnojówek, w tym pokrzywowej. Gnojówką śmierduchem ( wortycz+piołun) podlewam ziemię w pobliżu rh, coraz mniej wżerów. W tym roku zrobię jej więcej to podleję profilaktycznie i inne obszary

Ja mam wiśnię Kanzan - rośnie w kształcie kielicha, kwitnie zjawiskowo.
anbu 09:19, 24 kwi 2018

Oooo o gnojówkach tu Czytam z zaciekawieniem Będzie drzewko nowe? Super
Kawa 10:38, 24 kwi 2018

Asiu - cierpliwości w przyszłym roku cudnie c zakwitnie zobaczysz

Haniu - masz rację nastawię wrotyczu będzie najlepiej

Edytko - u mnie jakieś przędziorkowate na klonach grasują ŚŚ na razie wolna

Bodziu - no zaczął się rozwijać, i już obłędnie pachnie

Agatko - wiem ze masz kanzana i u Ciebie się zaraziłam tym kanzanem, ale idę do Ciebie zaraz coś podpytać

Ania - no gnojówki nastawić trzeba tylko cos pokrzyw nie widziałam
drzewko będzie ale mój Em jeszcze nic o tym nie wiem
Kawa 10:44, 24 kwi 2018

Ziemię z opuchlakami wybrałamz ogródka dziury zasypałam kompostem
pozostaje zrobić gnojówkę z wrotyczu
i lać dziady

posadziłam w końcu kuli cisowe
ogólnie efekt mis się podoba - pomijając burdel na rabacie trudno część jeszcze do poprzesadzania
do wysadzenia sadzonki buksów - moje własnoręcznie wykonane i rozchodniki

jeżeli wam się nie podoba - trudno przesadzać nie będę
no i mam tego olanego biedaka i tak myślę
może zrobię z niego lizaka bo bidak taki wyskubany
o ile przeżyje of course
no oskubię go i przytnę na lizaka

anka_ 11:30, 24 kwi 2018

Kawa napisał(a)
jeżeli wam się nie podoba - trudno przesadzać nie będę
I tak trzymać... Ale żeby nie było, że mi się nie podoba...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paulina_ns 11:37, 24 kwi 2018

Kulki pierwsza klasa, mi się podoba popadało coś u Ciebie? U mnie całą noc, teraz chłodno się zrobiło, ale słońce świeci.