Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 14:15, 30 cze 2016

Kawa napisał(a)
a coś ty taka padnięta?

Iwonka noszzzzzzz
Nie pytajna urlop nie mam co liczyć niestety, dodatkowo znaczyłam czytać psychologie dziecięcą, może mi się jakoś uda wpłynąć na zachowanie mojego urwisa przez wakacje
frezja 14:34, 30 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Nie pytajna urlop nie mam co liczyć niestety, dodatkowo znaczyłam czytać psychologie dziecięcą, może mi się jakoś uda wpłynąć na zachowanie mojego urwisa przez wakacje

No proszę, moja "lektura szkolna". Żeby tak każdy rodzic zanurzał się w takich pozycjach. Polecam też "Wychowanie bez porażek" Thomasa Gordona.

Najważniejsza konsekwencja. Życzę dużo sił i cierpliwości
amelia_b 14:41, 30 cze 2016

frezja napisał(a)

No proszę, moja "lektura szkolna". Żeby tak każdy rodzic zanurzał się w takich pozycjach. Polecam też "Wychowanie bez porażek" Thomasa Gordona.

Najważniejsza konsekwencja. Życzę dużo sił i cierpliwości
Ewciu już nie mam sił ani cierpliwości a powiedz mi czy dobrze zrobiłam że zaproponowałam synowi,który zdał do drugiej klasy, pisanie pamiętnika z wakacji żeby miał przez ten okres styczność z pisaniem?
jolanka 16:58, 30 cze 2016

amelia_b napisał(a)
Ewciu już nie mam sił ani cierpliwości a powiedz mi czy dobrze zrobiłam że zaproponowałam synowi,który zdał do drugiej klasy, pisanie pamiętnika z wakacji żeby miał przez ten okres styczność z pisaniem?

Tylko pod warunkiem, ze lubi to robić. Pamiętaj, że każdemu potrzebny jest oddech, dzieciakom w szczególności. Taki pamiętnik, a może lepiej przygody wakacyjne, mini "książeczkę" opisującą fajne wydarzenia, które mógłby czytać Wam np. "na dobranoc" Może nawet trochę nazmyślać. Ale na pewno nie możesz robić to na siłę. Jeśli chcesz, możesz też sama pisać Niech robi to z Tobą Dzieci bardzo lubią naśladować rodziców.
Makao_J 17:02, 30 cze 2016

Dla moich synów pisanie to kara. Ten młodszy 7latek miał taką fazę że sam sobie wyciągnął kartkę i przez kilka dni zapisywał różne wydarzenia. Ale potem mu przeszło.
frezja 19:22, 30 cze 2016

amelia_b napisał(a)

Trudne zadanie mu dałaś; pamiętnik wakacyjny możecie wspólnie opracowywać czyli np. On przedstawia w formie rysunku jakieś fajne wydarzenie (takie, które dało mnóstwo pozytywnych emocji), może coś wklejać w nawiązaniu i np. sam nadaje tytuł, podpisuje. Nic na siłę...druga klasa to takie dziecko jeszcze. Może się zrazić i wtedy efekt odwrotny. Jak bardzo nie lubi pisania to taki tytuł możesz mu wykropkować...i wodzenie ołówkiem po wzorze będzie fajnym ćwiczeniem graficznym.

powodzenia
Marzenaka 22:48, 30 cze 2016

amelia_b napisał(a)

Taki sam pomysł mi w głowie siedzi... Jak dwa miesiące pióra do ręki nie weźmie to nie wiem co będzie we wrześniu. U nas kiepsko z estetyką pisma, więc na pewno coś tam będzie ćwiczył. Na szczęście do czytania nie muszę namawiać. Wręcz odwrotnie - zabierać książki bo czytałby ile widzi (zwłaszcza po nocach...). A! jeszcze nie zaczęliśmy pisać
amelia_b 23:21, 30 cze 2016

Dziękuję Wam za wsparcie a w ogrodzie coś tam się dzieje. U mnie cały czas królują róże
amelia_b 23:23, 30 cze 2016

Marzenaka 23:24, 30 cze 2016

Piękna ta róża. Ja nie mam jeszcze anie jednej. Ale chyba się skuszę i na przyszły rok posadzę.