Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pogubiłam się po drodze...

Pogubiłam się po drodze...

amelia_b 22:02, 23 sie 2016

Toszka napisał(a)

Brązowe trawy i szałwia niska
Na wiosnę cebulowe irysy i szafirki
A zamiast szałwi co mogło by być, a może te tawuły japońskie przesadzić?
Toszka 22:34, 23 sie 2016

a jeśli chcesz rozplenice to niskie, słodkie - 'Little Bunny' lub 'Little Boy'.

Nie dziel tylko sadzonek bo trzeba długo czekać na efekt fajnej kępki.
amelia_b 22:39, 23 sie 2016

Małe rozplenice były by ok, dziękuję
iwka 22:50, 23 sie 2016

"little Boy" mam, fajna

no i cisy kupiłaś brawo
amelia_b 22:59, 23 sie 2016

Kupiłam 8 szt Iwonka tylko na ekran,wąskokolumnowe były po 30 zł szt, miały z 70 cm, wstrzymam się na razie, chociaż w szkółce pani mi proponowała jałowce wąskokolumnowe, tańsze były bo po 15 za szt. Ale jakiś nie byłam przekonana. Wygooglowałam te rozplenice co mi Toszka napisała,fajne sa obie brązowe trawy też mnie kuszą bo je bardzo lubię, tylko trochę się boję czy mi znowu po zimie nie padną, na murku testuje u siebie inną odmianę niż miałam w zeszłym roku, zobaczymy po zimie jak się będzie miała.
Toszka 23:14, 23 sie 2016

dobrze, że jałowców nie wzięłaś

iwka 23:20, 23 sie 2016

Toszka napisał(a)
dobrze, że jałowców nie wzięłaś

właśnie chciałam to samo napisać

z brązowych trawek mam carex bronze form, dostałam w ubiegłym roku sadzonkę od Magdy. Wiosną z jednej zrobiłam chyba 8 i teraz każda jest już większa niż ta jedna, co o dziwo przetrwała zimę u mnie zobaczymy jak po tej będzie, czy przeżyje ale bardzo mi się ona podoba, tylko coś nie kwitnie, u innych się wysiewa a u mnie nie
amelia_b 23:20, 23 sie 2016

Jałowce nie mają porównania do cisów Wojtków będę szukać u siebie na miejscu, internetowo się trochę boję, a jak nie znajdę teraz to wiosną
amelia_b 23:23, 23 sie 2016

iwka napisał(a)
właśnie chciałam to samo napisać

z brązowych trawek mam carex bronze form, dostałam w ubiegłym roku sadzonkę od Magdy. Wiosną z jednej zrobiłam chyba 8 i teraz każda jest już większa niż ta jedna, co o dziwo przetrwała zimę u mnie zobaczymy jak po tej będzie, czy przeżyje ale bardzo mi się ona podoba, tylko coś nie kwitnie, u innych się wysiewa a u mnie nie
ciekawe co ja wiosną kupiłam, nie pamiętam, zaraz wejdę na pocztę to będę wiedziała, ja w tamtym roku milk chocolate miałam, a teraz jakieś dwie inne kupiłam
amelia_b 23:33, 23 sie 2016

Mam: turzyca włosista 'Bronco" i turzyca "Buchanana" to kupiłam do przetestowania