Hameln po kilku latach nie jest mniejsza (zajrzyj do Gosi do Kolorowego na 439str.) u mnie bez problemów przezimowała ale ta zima to super łagodna była w porównaniu do tego co u nas czasem jest. Ja bym też tam widziała rozplenice ale ryzyko jest, jeśli kulki to cimnozielone Danica z żółtymi Mirjam - też je można strzyc, są wtedy ładniejsze. Zerknij u Borbetki są strzyżone Danica: https://www.ogrodowisko.pl/watek/6212-borowcowy
He he to akurat planowane było od tej sąsiadki co rano jak wychodzę do pracy plewi, o 15 ja wracam ona plewi,a wieczorem albo pryska albo podlewa i tak co dzienie
Byłam, widziałam te twoje "drzewka" wisienki będą miały podpory. U mnie dziś ściąganie darni pod tuje, moje maleńkie 50 cm mają zaledwie, małżonek tak bardzo chciał mi ułatwić zadanie i glebogryzarke uruchomił i przejechał w tym miejscu gdzie miałam sobie darń zdejmować. Efekt jego pomocy jest taki że mam darń zmieloną z ziemią i syzyfowa robota mnie czeka, żeby to teraz oczyścić, on się upiera że dobrze zrobił, cóż niech mu będzie, ale to nie po mojemu
Twoje tujki wielkością jak moje I na tym wąskim pasku będziesz je sadziła?
Mnie się Danici podobają, tylko może faktycznie na fragmencie je posadzić żeby nie przedobrzyć. To ja jeszcze od siebie dorzucę tawułę japońską pod wisienki, można ją ciąć jak chcesz i jest bezproblemowa. Fajnie drzewka posadziłaś.
Miłego sadzenia dzisiaj Ja spadam z chłopakami na wycieczkę .