Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały ogródeczek :)

Mój mały ogródeczek :)

Ketka 20:13, 25 sie 2015

Hehe... u mnie też popadało. Jutro jestem w pracy, ale pojutrze zabiorę się za sianie trawki u siebie. Niech pada... całe dwa dni!.. i jeszcze z tydzień!
agnieszka_m 20:16, 25 sie 2015

Ketka napisał(a)
Hehe... u mnie też popadało. Jutro jestem w pracy, ale pojutrze zabiorę się za sianie trawki u siebie. Niech pada... całe dwa dni!.. i jeszcze z tydzień!

niech pada jak najdłużej
Marga 21:46, 25 sie 2015

U mnie też popadało z 2 godz! Susza jest straszna od 3 m-cy.
agnieszka_m 21:51, 25 sie 2015

Marga napisał(a)
U mnie też popadało z 2 godz! Susza jest straszna od 3 m-cy.

Ja za szybko zaczełam się cieszyć że pada raptem pół godzinki i to tak tylko pokropiło że nawet pranie nie zmokło co zapomniałam zebrać
Hogata 22:39, 25 sie 2015

Witam się

Zakupy widziałam, zbiorniczek na dzeszczówkę też, późna pora ale pączkiem się jeszcze poczęstowałam . Więcej nie dam rady się cofnąć dzisiaj, ale zanaczam wątek i w olnej chwili zaglądnę.
Dominika11 07:50, 26 sie 2015

jak tam prace garażowe, mam nadzieję, że już się uporałaś ze wszystkim - współczuję, mnie to też czeka, ale jeszcze nie w tym roku - ufffff

U mnie dalej nie ma ani kropli deszczu
strasznie sucho, zbiornik też ma już przeciąg - kiedy u nas popada
agnieszka_m 08:01, 26 sie 2015

Dominika11 napisał(a)
jak tam prace garażowe, mam nadzieję, że już się uporałaś ze wszystkim - współczuję, mnie to też czeka, ale jeszcze nie w tym roku - ufffff

U mnie dalej nie ma ani kropli deszczu
strasznie sucho, zbiornik też ma już przeciąg - kiedy u nas popada

Witam prace garażowe prawie ogarnięte lecz jeszcze takie dechy z garażu co się już do niczego nienadadzą do pocięcia ale z tym muszę czekać aż Tato znajdzie troszkę czasu i mi pomoże.

A co do wczorajszego deszczu to niewiem czy to można było nazwać deszczem, w moim zbiorniku z centymetr wody hm raczej kurzu z dachu
mirkaka 08:56, 26 sie 2015

Zbiornik na deszczówkę to dobry pomysł, ja też mam tylko wkopany pod ziemię. Myślę że dobrze byłoby go obsadzić czymś co będzie zielone cały rok, i da tło dla drugiego rzędu roślin. Może bluszcz albo cisy? Trzmielina też ładnie się pnie i obrasta powierzchnie i chyba nie jest droga? Rododendrony też są zimozielone więc mogą pięknie zasłonić zbiornik, tylko dla nich powinnaś wymienić ziemię na kwaśną.
agnieszka_m 09:25, 26 sie 2015

mirkaka napisał(a)
Zbiornik na deszczówkę to dobry pomysł, ja też mam tylko wkopany pod ziemię. Myślę że dobrze byłoby go obsadzić czymś co będzie zielone cały rok, i da tło dla drugiego rzędu roślin. Może bluszcz albo cisy? Trzmielina też ładnie się pnie i obrasta powierzchnie i chyba nie jest droga? Rododendrony też są zimozielone więc mogą pięknie zasłonić zbiornik, tylko dla nich powinnaś wymienić ziemię na kwaśną.

Też Mireczko myślałam o trzmielinie mam nawet jedną taką co się pnie to ją chyba przesadzę tu i myślałam może też o hortensji pnącej?? Rododendron też dobry pomysł hm muszę się zastanowić
Kawa 09:59, 26 sie 2015

dzień dobry
u mnie lało i zrobiło się zimno 14 stopni
brr