Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 10:50, 07 maj 2021

greg66 napisał(a)
To okolica ładna. Ja czekam aż moje śliwy wiśniowe się zagęszcza i zasłonią sąsiadów. Niestety ich dom jest trochę wyżej śliwy muszą jeszcze urosnąć ale i tak źle nie jest bo oni w ogóle nie wychodzą z domu. Nie mają ogrodu tylko syfilisko. Sąsiadki w tym roku jeszcze nie widziałem. Nawet nie wiem czy żyje zresztą ich dzieci też nie widać ale jak mówił czas spędzają na oglądaniu tv bo przecież mają wielki ekran jak w kinie i ponad 300 programów. A mi współczuję tak babrać się w ziemi i ciągle siedzieć na dworze.

Hahaha!
Ale się uśmiałam!
Współczują siedzenia na dworze i babrania się w ziemi Biedni ludzie...

Ja na szczęście mam sąsiadów, którzy też czasem na kolanach ślęczą przy czynnościach ogrodowych Już nikogo nie dziwi, że przesadzam setny raz to samo, podlewam w deszcz albo wracam do domu po ciemaku na czworaka
greg66 11:04, 07 maj 2021

A jak mu kiedyś powiedziałem że od 20 lat nie mam telewizora to myślał że mnie nie stać na niego. Przestało padać idę na grzędy
popcorn 11:07, 07 maj 2021

Mine to nawet bawi, pozwalać ludziom myśleć co tam chcą i nie udawadniać na siłę niczego. Mogę się jedynie uśmiechnąć pod nosem, komentarza szkoda...

PS też nie mam TV
greg66 11:17, 07 maj 2021

Karolina też cię nie stać?
Juzia 11:40, 07 maj 2021

Hahaha!

Ja też nie oglądam Tv i nie słucham radia. Radio chyba nawet bardziej mnie drażni niż Tv.

Mi to wstyd mieć telewizor...
A mam trzy Jeden wisi odłączony od prądu od kilku lat. Drugi to młodej, a trzeci w salonie. Dla gości, którzy nie umieją rozmawiać tylko gapią się w pudło.
I radio też mam. W kuchni. Miało być miło posłuchać muzyki... ale teraz w radiu muzyki nie uświadczysz.
Chyba czas oddać.
Milka 13:30, 07 maj 2021

Juzia napisał(a)

Dojrzałam do kolorów innych niż róż, biel i fiolet
Niebieskości mam najwięcej zaraz po tych trzech... ale dokupuję też pomarańcze.
Żółtki mam w postaci tardy i jeden żonkil zakwitł. A myślałam, że to narcyz miał być

I fajnie, że z czasem nam się zmienia.
Juz nam uciekł marzec, kwiecień i teraz maj, że mnie kolorów potrzeba, zaraz lipiec i znowu krótkie dni uff, ciężki mamy klimat.
Hiacynty na baczność u ciebie, moje leżą a część przekwitła i wycinam.
Juzia 13:40, 07 maj 2021

Milka napisał(a)

I fajnie, że z czasem nam się zmienia.
Juz nam uciekł marzec, kwiecień i teraz maj, że mnie kolorów potrzeba, zaraz lipiec i znowu krótkie dni uff, ciężki mamy klimat.
Hiacynty na baczność u ciebie, moje leżą a część przekwitła i wycinam.

Bez zmian to nudno by było Irenko

Hiacynty te już wiekowe i mniej kwiecia mają... dlatego stoją.
Świeże i pełniejsze też leżą
greg66 13:47, 07 maj 2021

Juzia radia też nie mam od wielu lat natomiast mam swój pokój muzyczny i około pięć tysięcy płyt To obok ogrodu trzyma mnie z dala od świata. I jest dobrze. A jak mi się znudzi słuchanie mojej muzyki to zawsze na dworze jest naturalna muzyka- odgłosy przyrody
Juzia 14:07, 07 maj 2021

Orlik i irysy dla Mrokasi

I tu jeszcze mix orlików

Juzia 14:13, 07 maj 2021

I jeszcze irysy no name