Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 19:51, 02 maj 2021

Pola napisał(a)
Kurcze z tym żwirkiem bosko to wygląda, wiem że to z powodu gleby.
Dla mnie pięknie, ja mam glinę, a i tak w jednej części zlikwidowałam trawnik.

U ciebie pasuje i z trawnikiem i bez
MiluniaB 21:03, 04 maj 2021

Juzia bukszpany nie wyglądają źle. Dziwna sprawa z moimi, bo nowe przyrosty im padły Nie mam pojęcia czy zmarzły, czy zaczynają chorować, ćmy nie dojrzałam, ale profilaktycznie oprysk zrobiłam.

Białe tulipany mają wydłużone kielichy - ciekawie się zapowiadają. Postanowiłam, że i w tylipanach robię zmiany - idę w białe i fiolety

Juzia lawendę masz ładnie przyciętą, blisko tarasu - bzyczki w sezonie Was nie atakują?
Jagodaa 22:44, 04 maj 2021

Serio masz 3m między tymi brzozami?

A lawendę kiedy cięłaś? bo taka ulistniona , wybierałam się na przeszpiegi do innych ogrodów, jak u Was wygląda - moje badyle, chyba je ukatrupiłam za niskim cięciem, a stare już, z 8 lat u mnie.

Berberysy mnie kuszą bordowe.
inka74 06:37, 05 maj 2021

Szafirkowe alejki świetne. Podziwiam cię za ten żwirek. Muszę wsadzić 11 hakonek w rabatę żwirową i jakoś nie mam natchnienia rozgarniać to wszystko.
popcorn 07:06, 05 maj 2021

Juzia, pięknie masz!!! Derenia posadziłaś w starym czy nowym? Tak z ciekawości
Milka 08:24, 05 maj 2021

Bardzo mi się podoba przycięcie lawend
edi75 09:24, 05 maj 2021

Juzia napisał(a)
Tardy nawet się nie otwierają... słońca im trzeba.

Ogólnie to nudnawo u mnie. Jeszcze

Przyszłam sie przywitać...Zachwyciły nie Twoje brzozy-Jaka to odmiana?. Lawendy fajnie przycięte i ile już liści
Jagodaa 14:59, 05 maj 2021

Czy Twoja kosodrzewina to Pumilo? Faktycznie tak wolno rośnie? Kiedyś Pod złamanym skrzydłem widziałam taką rabatę brzozy kosodrzewina i trawy i nie mogę się uwolnić od tego widoku . Zbieram informacje.
Juzia 08:01, 06 maj 2021

MiluniaB napisał(a)
Juzia bukszpany nie wyglądają źle. Dziwna sprawa z moimi, bo nowe przyrosty im padły Nie mam pojęcia czy zmarzły, czy zaczynają chorować, ćmy nie dojrzałam, ale profilaktycznie oprysk zrobiłam.

Białe tulipany mają wydłużone kielichy - ciekawie się zapowiadają. Postanowiłam, że i w tylipanach robię zmiany - idę w białe i fiolety

Juzia lawendę masz ładnie przyciętą, blisko tarasu - bzyczki w sezonie Was nie atakują?

Nowe przyrosty na bank przemarzły. Też tak mam na kilku sztukach.

A ja miałam białe i fiolety, a w tym roku więcej różu i trochę pomarańczowych będzie

Bzyczki nigdy nie atakują same z siebie. Tzn jeśli mówimy o pszczołach i trzmielach. One mają lawendę i się tylko na niej skupiają.
Atakują osy... ale one do lawendy nie lecą, tylko do jedzenia.
Juzia 08:03, 06 maj 2021

Jagodaa napisał(a)
Serio masz 3m między tymi brzozami?

A lawendę kiedy cięłaś? bo taka ulistniona , wybierałam się na przeszpiegi do innych ogrodów, jak u Was wygląda - moje badyle, chyba je ukatrupiłam za niskim cięciem, a stare już, z 8 lat u mnie.

Berberysy mnie kuszą bordowe.

No jak nie zapomnę to dzisiaj w końcu pójdę zmierzę ile tam jest między tymi brzozami...

Lawenda w donicy cięta jesienią, dlatego takie listki ma Pod donicą cięłam teraz wiosną, prawie do zera, tam jeszcze nic się nie dzieje. Sucha

Berberysy są mega