Mam żyrafę z Fisk.
Przycinam tylko to co za mocno wystaje po bokach plus na czubku zawsze ścinam wszysko chociaż po troszku żeby się zagęszczało. No i jak tak zetnę czubek, to potem wyrasta mi kilka i muszę je ciachać znowu
Z warzywnikiem to nie żadna obsuwa, tylko zgodność z kalendarzem wysiewów. Wciąż można wysiewać ogórki, szparagówkę, dynie i cukinie. A po 20 lipca rzodkiewkę, rukolę, szpinak i koper.
Pomidory nie lubią bardzo wysokich temperatur. Dobrze znoszą takie w zakresie 15-25 stopni. Przy niższych i wyższych stopują.
Zrób gnojówkę z czegokolwiek zielonego (liście mniszka, trawa od sąsiada). W czasie upałów w 4 dni będzie gotowa. Na konewkę dodasz litr tego dobra, podlewa i powinny nabrać masy. A jak zaczną kwitnąć, to zastosuj gnojówkę ze skrzypu lub bananowych skórek (ma dużo potasu).
Juzia, tnę to samo, ale nie tak samo, żyrafy nie mam, drabiną się do tej pory ratowałam i nożycami, ale to już nie będzie możliwe jak twarde obrzeża przesunęłam w inne miejsce, drabiny nie postawię na miękkiej ziemi. Wychodzi na to, że muszę dokupić trochę sprzętu. A propos sprzętu, dziewczyny, a czy wy stosujecie do czegoś widły amerykańskie? Dziś zostałam o nie spytana. Może pytanie z gatunku bardzo głupiutkich, ale do czego one się przydają oprócz do ratowania buczka przed burzą jak u Mrokasi?