Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Kruklandii

W Kruklandii

Juzia 21:49, 24 cze 2021

Martka napisał(a)
Juzia, super, że ogród podlany! I ochłody trochę. Czym tniesz serby? Robisz im kształty czy na równo żywopłotowo? Czeka mnie taka sama robota… bo już zaczynaja się panoszyć

Mam żyrafę z Fisk.
Przycinam tylko to co za mocno wystaje po bokach plus na czubku zawsze ścinam wszysko chociaż po troszku żeby się zagęszczało. No i jak tak zetnę czubek, to potem wyrasta mi kilka i muszę je ciachać znowu

Juzia 21:51, 24 cze 2021

Johanka77 napisał(a)
Juzik wrzuciłam Ci tego FF w zbliżeniu

O! Dziękować!
Gruszka_na_w... 22:48, 24 cze 2021

Juzia napisał(a)
Podlało!
I ciut chłodniej. Można odetchnąć.

I wysiałam warzywa do skrzynek. Pod koniec czerwca!
Hahahahaha!!!!
Taką mam obsuwę w tym roku

Z warzywnikiem to nie żadna obsuwa, tylko zgodność z kalendarzem wysiewów. Wciąż można wysiewać ogórki, szparagówkę, dynie i cukinie. A po 20 lipca rzodkiewkę, rukolę, szpinak i koper.
Pomidory nie lubią bardzo wysokich temperatur. Dobrze znoszą takie w zakresie 15-25 stopni. Przy niższych i wyższych stopują.
Zrób gnojówkę z czegokolwiek zielonego (liście mniszka, trawa od sąsiada). W czasie upałów w 4 dni będzie gotowa. Na konewkę dodasz litr tego dobra, podlewa i powinny nabrać masy. A jak zaczną kwitnąć, to zastosuj gnojówkę ze skrzypu lub bananowych skórek (ma dużo potasu).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Martka 23:25, 24 cze 2021

Juzia napisał(a)

Mam żyrafę z Fisk.
Przycinam tylko to co za mocno wystaje po bokach plus na czubku zawsze ścinam wszysko chociaż po troszku żeby się zagęszczało. No i jak tak zetnę czubek, to potem wyrasta mi kilka i muszę je ciachać znowu

Juzia, tnę to samo, ale nie tak samo, żyrafy nie mam, drabiną się do tej pory ratowałam i nożycami, ale to już nie będzie możliwe jak twarde obrzeża przesunęłam w inne miejsce, drabiny nie postawię na miękkiej ziemi. Wychodzi na to, że muszę dokupić trochę sprzętu. A propos sprzętu, dziewczyny, a czy wy stosujecie do czegoś widły amerykańskie? Dziś zostałam o nie spytana. Może pytanie z gatunku bardzo głupiutkich, ale do czego one się przydają oprócz do ratowania buczka przed burzą jak u Mrokasi?
Juzia 23:37, 24 cze 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Z warzywnikiem to nie żadna obsuwa, tylko zgodność z kalendarzem wysiewów. Wciąż można wysiewać ogórki, szparagówkę, dynie i cukinie. A po 20 lipca rzodkiewkę, rukolę, szpinak i koper.
Pomidory nie lubią bardzo wysokich temperatur. Dobrze znoszą takie w zakresie 15-25 stopni. Przy niższych i wyższych stopują.
Zrób gnojówkę z czegokolwiek zielonego (liście mniszka, trawa od sąsiada). W czasie upałów w 4 dni będzie gotowa. Na konewkę dodasz litr tego dobra, podlewa i powinny nabrać masy. A jak zaczną kwitnąć, to zastosuj gnojówkę ze skrzypu lub bananowych skórek (ma dużo potasu).

No gnojówka by się przydała. Jak znajdę chwilę żeby pójść na spacer po zielone

U mnie kalendarz wysiewów to jakaś abstrakcja. Sieję jak mam czas. I jak wyjdzie to ok, jak nie to nie

Juzia 23:38, 24 cze 2021

Martka napisał(a)

Juzia, tnę to samo, ale nie tak samo, żyrafy nie mam, drabiną się do tej pory ratowałam i nożycami, ale to już nie będzie możliwe jak twarde obrzeża przesunęłam w inne miejsce, drabiny nie postawię na miękkiej ziemi. Wychodzi na to, że muszę dokupić trochę sprzętu. A propos sprzętu, dziewczyny, a czy wy stosujecie do czegoś widły amerykańskie? Dziś zostałam o nie spytana. Może pytanie z gatunku bardzo głupiutkich, ale do czego one się przydają oprócz do ratowania buczka przed burzą jak u Mrokasi?

Widły to mi tylko z przerzucaniem kompostu lub kupy się kojarzą
Juzia 23:50, 24 cze 2021

Róże pod brzozami. Aspirin i Minerva

Minerva jakaś taka ciemniejsza się wydaje. Chyba ma za mało słońca

Tradescant

Ninetta

Juzia 00:00, 25 cze 2021

Munstead Wood. Chyba największy krzak u mnie w tym roku. Jako jedyna w ogóle nie zmarzła. Twardzielka

Clair Marshall się zwiesiła. Za ciężkie kwiaty ma.

Easy DOes It razem z Boscobel

Easy Does It i Lady Salisbury
Juzia 00:12, 25 cze 2021

Takie mam szałwie w tym roku. Żenada...

Pierwsze jeżówki.

Agatorek 00:24, 25 cze 2021

Róże cudne
MW i Clair Marshall w moim typie

A ten widoczek, po prostu WOW ❤️

Juzia napisał(a)